Legális kiírni ingatlanhirdetéshez hogy csak készpénzes vevők érdekelnek?
Figyelt kérdés
2022. dec. 3. 19:19
11/18 anonim válasza:
Én ugyan nem vettem még ingatlant, de úgy tudom ebben a kontextusban a készpénzes vevő mindösszesen annyit jelent, hogy nem használ hitelt a vásárláshoz, azaz nincs bank, harmadik fél, hanem azonnal az eladó rendelkezésére tudja bocsátani az összeget. (Nyilván ha nem maffiózóról beszélünk, akkor manapság inkább utalással)
12/18 anonim válasza:
Masfel eve vettem hazat, az eladonak nem volt mar magyarorszagi bankszamlaja, regota Hollandiaban elt a felesegevel, csak ritkan jartak haza, ezert keszpenzzel fizettem. Igaz, csak 4,5 millioba kerult.
13/18 A kérdező kommentje:
Kp-s vevő azt jelenti hogy nem hitelre veszi, hanem azonnal fizeti utalással akár
2022. dec. 4. 10:06
14/18 anonim válasza:
"Kp-s vevő azt jelenti hogy nem hitelre veszi, hanem azonnal fizeti utalással akár"
Így már van értelme.
15/18 anonim válasza:
Meghirdegheted így, debennem vevőként kicsit gyanakvást kelt, ha a hirdetesben szerepel, hogy "csak készpénzes vevőnek". Bennem ilyenkor felmerül, hogy vmi gond van az ingatlannal, ymi miatt az nem hitelképes. Én vhogy ugy fogalmaznám meg, hogy elsősorban ksszpénzes vevőnek adnánk el, a hitelt nem tudjuk kivárni.
16/18 anonim válasza:
A 4 és 5 válaszolók kezdtek el szó szerint készpénzről, papírpénzről beszélni, aztán ragadta magával a téma a többieket is az eredeti kérdéstől függetlenül.
17/18 anonim válasza:
15, pedig nem feltétlen erről van szó. Lehet, hogy rögtön kell a pénz, azért jó csak a készpénzes vevő.
Én akár örülnék is ilyen lehetőségnek (készpénzesként), de belekalkulálnám, hogy jobb ár/értéken kellene megkapnom (vagy többet alkudhatnék).
18/18 anonim válasza:
Jelenleg az is bőven benne van, hogy amíg te vársz a gyorsan fizető készpénzes vevődre, addig eltelik több hónap, ami idő alatt már régen megvette volna egy hiteles, akitől már a pénzedet is megkaptad volna. Szóval ebben ez a kockázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!