A héten vásároltam egy lakást készpénzesen. Mikorra kerül bejegyzésre a tulajdoni napra az én nevem? Az ügyvéd azonnal bevitte a papírokat a Földhivatalba.
A héten vásároltam egy lakást készpénzzel. Mikorra kerül bejegyzésre a tulajdoni napra az én tulajdonjogom? Az ügyvéd azonnal bevitte a papírokat a Földhivatalba.
1 hét - 2 hét?
1 hónap - 2 hónap?
Már csak egy ingyenes lekérdezési lehetőségem van Ügyfélkapun, nem szeretném feleslegesen ellőni, így nem tudom lekérdezni. :)
1-2 hét.
Mi most 8 nap után kaptunk levelet a földhivataltól a haszonélvezeti jog törléséről.
NA, itt most ha az a kérdés, mi az adásvétel hivatalos napja, akkor a szerződéskötés utáni 1. munkanap, ha aznap van az iratok érkeztetése.
Lehet másképp is csinálni, pl. ha adózás miatt fontos, hogy csak 2022-ben legyen érkeztetve, akkor megbízhatód úgy is az ügyvédedet, hogy a beékezés az jan. 2-án legyen.
A földhivatalnak elvileg 60 napja van a bejegyzésre. Gyakorlatilag nem mindig tartják be, hiába telefonálgatsz, hiába telefonálgat az ügyvéd, hiába állsz a fejed tetejére. Nálunk több mint 4 hónap volt (bármiféle hiánypótlás vagy gebasz nélkül) és ez a fővárosban nem egyedi eset.
De nyugi, ha megtörtént a bejegyzés, megküldik a végzést az ügyvédnek, ő pedig köteles neked továbbítani, felesleges lekérdezgetni.
Ha nagyon izgulsz, nézd meg széljegyen szerepel-e a kérelmed.
Nekünk 2 hétig nem jegyezték be. Felhívtan ügyvédet azt mondta 4 hónap is lehet...
Betelefonáltam a földhivatalba pénteken, hogy mikor lesz kész, azt mondta hétfőn megcsinálja. Ennyi volt.
8: 4., 6.
A széljegybejegyzés jelenti az adásvétel napját, ami az adózás és illetékfizetés alapja lesz.
A teljes tulajdonjog a birtokbaadás után lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!