Készpénzes vevőként tudunk nagyobbat alkudni? Vagy teljesen mindegy?
Első lakás lesz, nem vagyok még járatos benne.
Hol azt olvasom, hogy mindenki alkudozik. Hol meg azt, hogy ma már nem lehet, mert kapkodják a jobb helyeket.
Van valakinek tapasztalata?
Alapesetben alkudni szoktak, de mostanság olyan ütemben emelkednek az ingatlanárak (nem függetlenül a gyenge forint-árfolyamtól), hogy kevésbé van alku. Néhol még inkább licitálnak egymásra a vevőjelöltek.
Viszont az most is kőbe vésett nagy igazság, hogy a készpénzes vevő előnyben van a hiteles vevővel szemben.
Egy ártárgyalás során derül ki.
Egy vevő, aki felvázolja, hogy holnapután megyünk az ügyvédhez ide és oda, és ebben és ebben ritmusban fogom kifizetni a rendelkezésemre álló összegből, az mindig előnyben van, ha az eladó úgy dönt.
Én készpénzes vevőnek odaadnám kicsit olcsóbban.
Pl most van egy ingatlan, amit jelent állapotában 80millió körül adnék. Gondolom odaadnám 78-ért is, viszont kézpénzért valószínűleg 75-ért vihetné a vevő.
7-es: nem. 3 millát adna azért, hogy:
- előbb tudjon továbblépni,
- előbb tudja meg, ha valami nem stimmel (pl nem kap a vevő hitelt).
A készpénz ha megvan akkor megvan. A hitelt ha fel akarja venni a vevő az még csak egy ígéret, ami nem biztos, hogy megvalósul.
Ha nem kap a vevő hitelt akkor bukja a vevő a foglalót, szóval az eladó kap pár millát a semmire.
Ezért hitel elővizsgalat nélkül bele se kezd egy hiteles vevő a vasárlásba, mert annyira az eladót védik a szerződések.
De felőlem bukjátok nyugodtan a milliókat, nekem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!