Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Készpénzes vevőként tudunk...

Készpénzes vevőként tudunk nagyobbat alkudni? Vagy teljesen mindegy?

Figyelt kérdés

Első lakás lesz, nem vagyok még járatos benne.

Hol azt olvasom, hogy mindenki alkudozik. Hol meg azt, hogy ma már nem lehet, mert kapkodják a jobb helyeket.

Van valakinek tapasztalata?

2022. máj. 15. 22:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
66%

"Ha nem kap a vevő hitelt akkor bukja a vevő a foglalót"

Hacsak nem rendelkezik másként a szerződés, márpedig mostanában szereti magát bevédeni a vevő is.

"egyre többe kerül ugyanakkora összeg felvétele mint pár éve"

Igen, és egyre rizikósabb is. Simán van, hogy nem adnak hitelt (vagy nem annyit) annak ellenére, hogy 2 hónappal korábban pozitív hitelbírálaton ment át az ember.

2022. máj. 18. 14:57
 12/20 anonim ***** válasza:
69%

Egy hitel előbírálat 3 hónapig érvényes. A hitelbírálat az más.

A szerződések meg nem rendelkeznek másként. A foglaló teljesen szokványos, és törvény mondja ki hogy mit jelent.

Itt olyanok válaszolnak, akik sose vettek lakást hitelre, mert alap dolgokat nem tudnak.

2022. máj. 18. 21:59
 13/20 anonim ***** válasza:
50%
Kérdező, tettél ajánlatot azóta?
2022. máj. 18. 23:32
 14/20 anonim ***** válasza:
19%
Nőnek a hitelkamatok, a vissza fizetendő pénzek ès a törlesztők is. Legalabbis ezekkel van tele a net. Én ha eladnék lakást jelenleg akkor inkább adnám el 1-2 millioval olcsóbban mint hogy megvarjam a hitel el biràlást ami lehet össze se jön már így sokaknak.
2022. máj. 19. 05:49
 15/20 anonim ***** válasza:
74%

"Itt olyanok válaszolnak, akik sose vettek lakást hitelre, mert alap dolgokat nem tudnak."

Én válaszoltam, és vettem és adtam is már el ingatlant, ha jól számolom eddig 6-szor (illetve, mivel édesapám ingatlan-ügynök és ingatlan befektető volt, láttam közvetve kb 100 ingatlan adásvételt).

"A szerződések meg nem rendelkeznek másként. A foglaló teljesen szokványos, és törvény mondja ki hogy mit jelent."

Láttam olyan szerződést, melyben az állt, hogy a foglaló visszajár abban az esetben, de ha nekem nem hiszel olvasd el erről egy szakértő ügyvéd írását (gondolom nem feltételezed, hogy ő sem ért hozzá):

[link]

"... a Polgári törvénykönyv szerint a felek megállapodásukkal eltérhetnek a jogszabályi rendelkezésektől, visszajárhat a foglaló a banki hitel meghiúsulása esetén is, ha a vevő ügyesen tárgyal az eladóval. Nincs akadálya ugyanis, hogy a bemutatott jogszabályi háttér ellenére a felek úgy állapodjanak meg a szerződésben, hogy a foglaló visszajárjon, ha a vevő nem kap hitelt. "

2022. máj. 19. 08:15
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Mi egy 23 ért hirdetett ingatlanra ajánlottunk 20 at úgy, hogy nem készpénzes vevők vagyunk. És úgy írattuk a szerződést hogy vissza jár a foglaló ha nem jön össze a hitel önhibánkon kívűl (pl a bank nem értékeli fel az ingatlant vagy nem fele meg a követelményeknek ) ez sajnos sokszor előfordul hogy a vevő 28 millióért szeretné eladni az ingatlanját de a bank szerint csak 18 et ér… azért ott újragondolod a dolgokat. Ha a mi hibánkból nem teljesül pl nem megyünk el a bankba akkor természetesen a foglaló a tulajdonosé. Ebbe a világba sajnos nem szórhatsz el milliókat mert a bank keresztbe tesz esetleg… de az teljes mértékig igaz , hogy készpénzes vevő az esetek 90% előnyben van ha 25 az ingatlan te mondasz 20 at ő azt mondja 23 alatt nem akkor majd eldöntöd mi lesz de hülye aki meg se kérdezi. De volt olyan lakás amit meg se néztünk ha mondták, hogy van rá már kézpénzes érdeklődő.
2022. máj. 19. 11:39
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Részemről mindig FIXÁRON hirdetem az ingatlanomat, a szövegbe is beleírom, hogy alku kizárva, miután én tudom, hogy a továbblépésemhez mennyi pénzre van szükségem.

Aki ezt nem tartja be, azzal nem tárgyalok, mert nem egymást keressük.

Ezekkel a feltételeimmel is 1-2 hét alatt eladtam az ingatlanaimat, mert reálisan határozom meg az értéket.

Általában mindegy, hogy készpénzes vagy hiteles, soha nem hajszolt a tatár, de féléveket azért nem akarok várni.

Foglalót - ha a vevő önhibáján kívül hiúsul meg az ügylet - visszaadok, ha van róla szerződés, ha nincs. Az én lelkiismeretem így tiszta.

2022. máj. 19. 11:59
 18/20 A kérdező kommentje:
Még nem tettünk. Hétvégi terv több lakás megtekintése.
2022. máj. 19. 12:04
 19/20 anonim ***** válasza:
16%
15. Nézd ha valaki van olyan balek hogy számára kedvezőtlen szerződést írjon ala, az így járt. Én nem a balakolra gondoltam.
2022. máj. 19. 20:59
 20/20 A kérdező kommentje:

Sajnos eddig csak 1 lakás volt, ami nagyon tetszett, de az elvitték előlünk.

Van még 2-3 opció, de azokba valahogy nem szerettünk úgy bele.

Ahogy észrevettem minimális alkut engednek.

2022. máj. 26. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!