Legális kiírni ingatlanhirdetéshez hogy csak készpénzes vevők érdekelnek?
#4, lázszik hogy akkor Te sose vettél vagy adtál el ingatlant, esetleg csak hitelesekkel volt dolgod! Mi kétszer is költöztünk, mindkétszer mindkét félről számoltuk a pénzt aláírás előtt! A fizetés nem diszkrét dolog, egy ingatlan meg természetes hogy többmilliós tétel!
Kérdező, miért ne lenne legális? Ez nem uzsora jellegű dolog, így nem is büntethetik, legfeljebb morális, de az meg érthető, ha valaki gyorsan és egyszerűen le akarja tudni az anyagiakat!
"legális"
Egy pszichológiai kezelés nem ártana, mert a hatalomtól való félelemben fogod leélni az életedet.
"Ki fog neked kp-ban oda vinni 20- 30 -40 milliót?!"
Gondolom nem úgy érti, hogy deákokban pakold ki az asztalra az összeget egy bőröndből, hanem hogy azonnal rendelkezésedre álljon a pénz.
Másrészt 20-30-40 millió az manapság egy panellakás ára, valaki eladja a sajátját és rögtön ott van az összeg.
"Ki fog neked kp-ban oda vinni 20- 30 -40 milliót?!"
Lehet, hogy te még sohasem láttál egyszerre ennyit egyben, de pl. 20 millióval csak jelzi az ember a komoly szándékát egy párszázmilliós háznál.
"#4, lázszik hogy akkor Te sose vettél vagy adtál el ingatlant, esetleg csak hitelesekkel volt dolgod! "
Hát persze.
Tavaly a és tavalyelőtt is eladtam egy- egy lakást ( 24 és 32 milláért), amiben most lakom a harmadik lakásom amit magunknak vettem. Idén két garázst vettem ( 8.5 és 11 milláért). De biztos te tudod jobban hogy én mit csináltam.
Az, hogy több tízmilliós tételeket nem készpénzzel egyenlítek/ egyenlíttetek ki, nem egyenlő a hitellel. Abnormális dolog 30 millió kp-val járkálni. Arról nem is beszélve hogy ennyi pénzt ATM-nél fel sem tudsz venni, fiókban meg két nappal korábban időpontot kell foglalni, és a díja kb. 50 000 Ft. Ehhez képest adásvételkor az ügyvédnél a vevő ( ahogy én is a garázsvásárlásnál) elolvasta a szerződést, azokat aláírtuk, belépett az online bankjába, és átutalta a vételárat. Mire az összes példány aláírva az ügyvéd előtt volt meg is érkezett az utalás, amit jeleztem és neki, és ekkor kezdte meg az ellenjegyzést.
"Lehet, hogy te még sohasem láttál egyszerre ennyit egyben, de pl. 20 millióval csak jelzi az ember a komoly szándékát egy párszázmilliós háznál."
De nem kp.-ban. Ez a pénzkötegekkel villogás csak a prolik sajátja, komoly ember ilyennel nem is foglalkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!