Kaptam egy ingatlant ajándékozással, mi a teendő innentől?
10 es tisztában vagyok vele! Az már más dolog hogy még nincs meg a papír addig nincs a nevemen, de akkor is oda adta nekem, nem a testvéremnek vagy idegennek... Ne legyünk már ennyire bürokratikusak, még ha ez így is van formailag ahogy írod... Nekem adta vagy nekem fogja adni már mindegy, a családban el van rendezve hogy nekem adta.
A fater már öreg nem tud úgy intézkedni. A kérdés azért volt hogy nekem kell e egy nyomtatványt kitölteni és bevinni a "hivatalba" vagy mindenféleképpen kell ügyvéd?
Mielőtt írnád kedves 10es hogy nem értem, de értem kell az ügyvéd...
Saját szemszögemből fogalmaztam.
A családban nem másnak hanem nekem adta, így értettem...
Teljesen felesleges vele vitatkozni. Ezerszer leírtuk, hogy NEM adta még oda neki az apja, max. megígérte. Nem fogja fel.
Akkor majd így hagyják, aztán megy rendesen az örökségbe az ingatlan. A közjegyzőt nem fogja érdekelni, apuka kinek ígérte oda szóban.
A polgár jenő hivatalba menj, ott fogadnak ilyen hülyéket.
A "hivatalba", basszus. Hány éves vagy ennyi ésszel?
Ügyvéd, és ajándékozási szerződés.
Más út nincs.
És minél előbb, mert ha véletlenül közben meghal, akkor közös lesz, hiába ígérte neked.
Nem nem nem... Ti nem értitek! Én értem hogy formailag, jogilag nem az enyém!
Nem hiszem el hogy nem értitek hogy forgalmazási hiba volt! Illetve a saját szemszögéből nézve írtam a kérdést... Nem a testvéremnek nem a kiskutyámnak hanem nekem adta! Az már teljesen más dolog hogy jogilag akkor lesz az enyém ha kész van minden papír...
15 ös ne nézz már hülyének bsszájba mikor te vagy gyökér és személyeskedsz... Pontosan a Polgár Jenő miatt tettem idézőjelbe a hivatalt, csak nem gondoltam hogy te ilyen savanyú fsz vagy hogy nem esik le a poén...
13as teljesen megértettem a 10es válaszoló válaszát, csupán arra válaszoltam hogy nem értette a forgalmazási hibámat és ezt próbáltam megmagyarázni. De nem esett le senkinek, hogy nem még egy kérdés tettem fel hanem az eredeti első kérdést akartam a 10es válaszolónak megmagyarázni.
16os válaszoló köszönöm szépen a normális választ adást!
Nem gondoltam hogy itt a Gyk-n olyan pontosan kell fogalmazni mintha egy hivatalos emailt írnék...
18: ne pattogj már!
Az első kommentek között ott volt, hogy ügyvédhez v. közjegyzőhöz kell menni. Ő minden továbbit intéz.
Nem értem, miért kell ezt tovább ragoznod....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!