Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Eladtam a 2018 ban vásárolt...

Eladtam a 2018 ban vásárolt házam és a vevők megkerestek hogy vannak hibái a háznak,amelyekről én nem tudtam,hiszen nem vésővel,kalapáccsal illetve ásóval mentem oda megvenni anno! Mi a teendő??

Figyelt kérdés
2022. szept. 8. 23:29
 1/8 A kérdező kommentje:

Amikor megvettem 2018 ban a házat akkor az eladó közölte velem hogy mik lettek felújítva stb..

Rákérdeztem külön a szobákra hogy le vannak e betonozva,a válasz igen volt..

A víz illetve villanyvezetékek is újra lettek húzva(mint most kiderült csak részben)A szobák nincsenek lebetonozva illetve szigetelve sem,viszont az energetikai tanúsítványon 6 cm aljaztbetont illetve 4 mm szigetelést tüntettek fel a szobáknál.

Illetve a padlófűtés ami állítólag van,nincs is(a kiállások és a csövek megvannak,de a szaki szerint nincs padlófűtés)..

Én n nézettem meg anno,hiszen lapradiátorok vannak cirkó gázkazánnal(nem értek hozzá meg nem is tartottam fontosnak a padlófűtést)

Próbáltam beszélni az emberrel akitől anno vettem a házat,hogy elég szépen átvágott anno,mert most a vevőimnek ez plusz költség és idő és valószínűleg be akarják majd rajtam vasalni a felmerült költségeket..

Mit tegyek?? Nem tudtam ezekről a dolgokròl?

2022. szept. 8. 23:51
 2/8 anonim ***** válasza:
62%
Szerencsésebb lett volna világosan különválasztanod, hogy mi az, amiről magad is meggyőződtél, netán te építetted be, és mi az, amiről csak az előző tulajdonos elmondásából tudsz. Egyértelmű, hogy ez utóbbiért nem tudsz felelősséget vállalni. Esetleg, ha neked még megvolt az előző tulajdonos elérhetősége, ha ő nem kifogásolja, meg lehetett volna adni az elérhetőségét az érdeklődőnek, hogy vele beszélgessen azokról, amiket még ő építtetett be.
2022. szept. 8. 23:56
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
5 év szavatossággal tartozik az eladó, tehát ha átvágott, még őrajta lehet számonkérni, kifizettetni.
2022. szept. 8. 23:56
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Elnézést a kérdésért, de azt hogy nem lehet észre venni, hogy egy helyiség nincs lebetonozva? Szóval hogy Te sem, mint vevő, és a mostani vevőd sem vettétek észre? Ha jól értem Te ezt a házat egy percig sem laktad, hisz ha laktad volna, kiderült volna, hogy nincs padlófűtés, ill. ha jól értem nincs bekötve a rendszerbe.
2022. szept. 9. 06:32
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Röviden:

Ha valami olyan dolog van, ami beletartozik a szavatossági körbe, azt te is tudod érvényesíteni az előző tulajnál, mert még nem telt le az öt év. Amúgy ha jól tudom, itt elsődlegesen rejtett hibákról van szó, mint vizesedés, repedés, stb.

A padlófűtéses dolog meg hasonló szerintem nem tartozik bele a szavatosságba.

Pl: megnézel egy használt autót, a tulaj szerint van benne xenon meg állófűtés, te meg nemhogy nem nézeted át, hanem magad sem nézed meg ezek működését vagy meglétét és megveszed az autót. Mikor télen rájössz hogy nincs állófűtés, nem igazán lehet reklamálni...pedig autónál is van szavatosság.

2022. szept. 9. 07:32
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Felkeresel egy ügyvédet.
2022. szept. 9. 09:12
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Hogy nem vetted észre, hogy nincs padlófűtés???
2022. szept. 9. 09:19
 8/8 A kérdező kommentje:

3 évig laktam az ingatlanban,a 2 szobában laminált padló van,eszembe sem jutott hogy azt feltételezzem,hogy nincs lebetonozva!A padlófűtést meg nem nézettem meg szakemberrel,mivel lapradiátorok is fel vannak szerelve,illetve van egy nagy cserépkályha is a konyhában,így azokat használtam,nem tartottam fontosnak a padlófűtést..

Próbálok egyezkedni az emberrel,meg maximum megkeresek egy ügyvédet..

2022. szept. 9. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!