Mi a teendő ilyenkor? Kijöhetek-e belőle én rosszul? Többi lent...
Üdv mindenkinek.
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
A héten szerdán (aug. 24-én) vásároltam egy ingatlant x összegért. Személyi hitelt vettem fel, abból kifizettem az eladónak kp-ba a lakást. Megtörtént az adásvételi, tehát én vagyok papíron a tulajdonos, DE!
Most megjelent az ajtómban egy fickó, aki azt állítja, hogy ők írtak egy előszerződést, hogy megvenné a lakást attól, akitől én vettem meg. Adott is x összeget neki. Ő szeretné az ingatlant tőlem. Azt mondja, hogy jogi útra is viszi a dolgot, ha kell. Ki jöhet ki belőle rosszul?
Köszi előre is a válaszokat.
Nem mellékesen kicsit kivagyok idegileg. :)
mi az, hogy papíron Te vagy a tulajdonos? Az ingatlannyilvántartásban is Te vagy? (Nyilván egyelőre széljegyen). Ha normálisan, ügyvédnél kötöttétek az adásvételit, akkor ő feltehetőleg ellenőrizte a tulajdoni lapot, és ott nem volt olyan bejegyzés, ami meggátolta volna az adásvételt.
Az illető, ha tényleg van ilyen előszerződése, meg pénzt is adott, akkor a régi tulajt természetesen perelheti, de neked ehhez semmi közöd.
miért akadtok fenn ezen a részleten? 24-én aláírta a szerződést, átadta a pénzt és megkapta a kulcsokat, papírokat.
Valószínűleg a másik csapat kötött valamiféle foglalói szerődést a volt tulajjal, amit ő nem tartott be. Hívd fel és kérdezd meg mit tud erről. A foglalói szerződés tartalma dönti el a továbbiakat
Az elöszerzödés az eredeti tulajdonosra érvényes csak, neked semmi közöd és semmi teendöd nincs.
A volt tulaj meg a másik, potenciális vevö rendezik egymás között.
Köszönöm a válaszokat!
Adásvételi szerződést írtam meg a tulajjal 24-én ügyvéd előtt.
Megnéztük a tulajdoni lapot és semmi nem volt beleírva, bejegyezve.
27-én tegnap délután jött a fickó, hogy nekik van ilyen előszerződésük. A papírt nem láttam, nem tudom mennyire hivatalos az a papír, az is lehet csak egymás között írtak ilyet.
Az ingatlan nyilvántartásban még lehet sőt, biztosan nem az én nevem szerepel, mivel szerdán lett kötve a szerződés, de azért mondtam, hogy én vagyok a tulaj, mivel minden simán ment, kifizettem az ingatlanért járó összeget, az adásvételi szerződés megköttetett, a kulcsok át lettek adva és már a vízórát is átírattam a nevemre másnap.
Azt mondta holnap menjünk el az ügyvédemhez hárman, mert nem akarja annyiban hagyni. Nyilván én felhívom előtte az ügyvédem, hogy mire számítson ő is és én mire számíthatok megkérdezem tőle, de én is úgy gondolom, hogy nekem az ő dolgukhoz semmi közöm, mivel nekem egy érvényes adásvételi szerződésem van, ami semmissé teszi az ő megállapodásukat.
És igen. Van egy olyan érzésem, hogy itt az eladó a hunyó...
A másik fél, aki megvette volna tőle az ingatlant, 500.000ft-ot adott már neki (elvileg).
Remélem, hogy ennek csak egy útja lehet, márpedig csak az, hogy behajtatja rajta az összeget, engem pedig hagyjanak ki belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!