Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi a teendő ilyenkor? Kijöhete...

OoTwisToO kérdése:

Mi a teendő ilyenkor? Kijöhetek-e belőle én rosszul? Többi lent...

Figyelt kérdés

Üdv mindenkinek.

Szeretnék egy kis segítséget kérni.

A héten szerdán (aug. 24-én) vásároltam egy ingatlant x összegért. Személyi hitelt vettem fel, abból kifizettem az eladónak kp-ba a lakást. Megtörtént az adásvételi, tehát én vagyok papíron a tulajdonos, DE!

Most megjelent az ajtómban egy fickó, aki azt állítja, hogy ők írtak egy előszerződést, hogy megvenné a lakást attól, akitől én vettem meg. Adott is x összeget neki. Ő szeretné az ingatlant tőlem. Azt mondja, hogy jogi útra is viszi a dolgot, ha kell. Ki jöhet ki belőle rosszul?

Köszi előre is a válaszokat.

Nem mellékesen kicsit kivagyok idegileg. :)

2022. aug. 28. 08:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
NEKED nem kell sehová menni az illetövel, te nem szerepelsz az elöszerzödésben (mármint ha van egyáltalán), ez az eladó ügye, vele kell tisztáznia az illetönek a témát.
2022. aug. 28. 18:56
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ne menj bele semmi hülyeségbe, ez remélhetőleg téged nem fog érinteni, de majd meséld el ha megtudod mi lett az ügyből.

Most ez aligha áll fel, de elméletileg ügye valaki eldhatja a lakását egy nap több főnek is más más ügyvédnél. Ezért is szoktam először csak foglalót adni, hogy ne legyen ilyen turpisság. Persze a pénz visszaperelhető ilyen esetben, de az macera tud lenni.

2022. aug. 28. 19:32
 13/17 A kérdező kommentje:

Üdv. Elég érdekesen alakul az ügy.

Az eladó azt mondta, hogy bódult állapotában írta alá az adásvételi szerződést, így kihasználva őt azért, hogy áron alul tudjam megvenni az ingatlant.

Vagy visszaadja a vételárat, így semmissé válik az adásvételi, vagy perre viszi az ügyet, és amire becsülik az ingatlant a köztes összeget igényelheti, mint károsult.

Nem akarom leírni pontosan a részleteket. A lényeg, hogy én abban bízok, semmissé válik az adásvételi. Csak legyen vége ennek a szarságnak.

Sok részletet nem írtam le szándékosan, itt kutya dolgok történtek. Sajnálom, hohy nem írok le mindent, majd egyszer. Talán. Köszönöm a segítséget mindenkinek!!!

2022. aug. 29. 17:58
 14/17 anonim ***** válasza:

Bocs, de ha a szerzödés aláírásakaor ott volt egy ügyvéd, akkor nem hivatkozhat ilyenekre.

De ettöl függetlenül valószínüleg tényleg jobban jársz, ha visszalép és visszaadja a vételárat. (Ha netán nem akarná az egészet, akkor közölheted vele, hogy abban az esetben pert indítasz és kártérítést kérsz amiatt, hogy egy csomó nehézséget okoztt neked!)

2022. aug. 29. 18:38
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
nyilván az ügyvéd költségét is állnia kell valakinek.
2022. aug. 29. 19:10
 16/17 anonim ***** válasza:
39%

Akkor az eladó majd kártalanítja. Ha semmi nem volt bejegyezve, neked nincs közöd hozzá.

De azt nem hiszem el, hogy augusztus 24-én szerződtetek, és már be vagy jegyezve. Max. széljegyen lehetsz, mert még sürgősségivel sem dolgozik ilyen gyorsan egyetlen földhivatal sem.

2022. aug. 30. 09:52
 17/17 anonim ***** válasza:
Azóta mi történt?
2023. nov. 5. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!