Mi a teendő ilyenkor? Kijöhetek-e belőle én rosszul? Többi lent...
Üdv mindenkinek.
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
A héten szerdán (aug. 24-én) vásároltam egy ingatlant x összegért. Személyi hitelt vettem fel, abból kifizettem az eladónak kp-ba a lakást. Megtörtént az adásvételi, tehát én vagyok papíron a tulajdonos, DE!
Most megjelent az ajtómban egy fickó, aki azt állítja, hogy ők írtak egy előszerződést, hogy megvenné a lakást attól, akitől én vettem meg. Adott is x összeget neki. Ő szeretné az ingatlant tőlem. Azt mondja, hogy jogi útra is viszi a dolgot, ha kell. Ki jöhet ki belőle rosszul?
Köszi előre is a válaszokat.
Nem mellékesen kicsit kivagyok idegileg. :)
Kérdező, ne menj bele semmi hülyeségbe, ez remélhetőleg téged nem fog érinteni, de majd meséld el ha megtudod mi lett az ügyből.
Most ez aligha áll fel, de elméletileg ügye valaki eldhatja a lakását egy nap több főnek is más más ügyvédnél. Ezért is szoktam először csak foglalót adni, hogy ne legyen ilyen turpisság. Persze a pénz visszaperelhető ilyen esetben, de az macera tud lenni.
Üdv. Elég érdekesen alakul az ügy.
Az eladó azt mondta, hogy bódult állapotában írta alá az adásvételi szerződést, így kihasználva őt azért, hogy áron alul tudjam megvenni az ingatlant.
Vagy visszaadja a vételárat, így semmissé válik az adásvételi, vagy perre viszi az ügyet, és amire becsülik az ingatlant a köztes összeget igényelheti, mint károsult.
Nem akarom leírni pontosan a részleteket. A lényeg, hogy én abban bízok, semmissé válik az adásvételi. Csak legyen vége ennek a szarságnak.
Sok részletet nem írtam le szándékosan, itt kutya dolgok történtek. Sajnálom, hohy nem írok le mindent, majd egyszer. Talán. Köszönöm a segítséget mindenkinek!!!
Bocs, de ha a szerzödés aláírásakaor ott volt egy ügyvéd, akkor nem hivatkozhat ilyenekre.
De ettöl függetlenül valószínüleg tényleg jobban jársz, ha visszalép és visszaadja a vételárat. (Ha netán nem akarná az egészet, akkor közölheted vele, hogy abban az esetben pert indítasz és kártérítést kérsz amiatt, hogy egy csomó nehézséget okoztt neked!)
Akkor az eladó majd kártalanítja. Ha semmi nem volt bejegyezve, neked nincs közöd hozzá.
De azt nem hiszem el, hogy augusztus 24-én szerződtetek, és már be vagy jegyezve. Max. széljegyen lehetsz, mert még sürgősségivel sem dolgozik ilyen gyorsan egyetlen földhivatal sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!