Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit lehet tenni, ha az ügyvéd...

Mit lehet tenni, ha az ügyvéd hibázott?

Figyelt kérdés
Vettünk egy felújítandó lakást. Kismama vagyok, szerettük volna igénybe venni a lakásfelújítási támogatást. A lekért tulajdoni lapon apró betűvel szerepelt, hogy “felülvizsgálat alatt”. Az ügyvéd állította, hogy ez csak annyit jelent, hogy jelenleg a panelek nagy részét újravizsgálják, hogy hány m2, hány szoba, ez semmit nem jelent. Buta voltam, mert hittem neki, azt gondoltam, azért fizetek egy jelentős összeget egy óráért és egy darab “papírfecniért”, hogy ne történhessenek rossz dolgok. Szerettem volna bejelentkezni, miután a Földhivatal bejegyezte a nevemre az ingatlant (továbbra is felülvizsgálat alatt), de közölték a Kormányablakban, hogy ilyen lakás nem létezik, és a felülvizsgálat alatt ezt jelenti. Ez egy majdnem 50 éves panel, adminisztrációs hiba történt, amit az előző, igen idős lakó nem orvosolt. A lakásszövetkezet adott ki papírokat, amik igazolják, hogy a lakás létezik. Bementem vele a Városházára, ahol kiderült, hogy a bejegyzés 60 munkanap, így sem a Fundamentám, sem a lakásfelújítási támogatást nem tudom felvenni, utóbbiról le is fogunk csúszni, ami -3 millió Ft-ot jelent a költségvetésünkben. Itt állok terhesen, egy félkész lakással, a saját pénzemhez sem tudok hozzájutni, a munkahelyem veszélyes, tehát már táppénzen vagyok. A NAV-nak természetesen létezett az ingatlan, mert az illetéket már ki is kellett fizetnünk. Senki nem segít, kértem az ügyvédet, hogy biztosan vannak kapcsolatai, esetleg segítsen meggyorsítani a folyamatot, de szóra sem méltat. Ilyenkor mit lehet tenni? Az ügyvédet felelősségre lehet vonni?
2022. okt. 17. 08:13
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
18%

Gondolom, hogy nem jutna eszedbe, pont ezért írtam ezt a példát. Normális, hogy nem jutna eszedbe. A reumatológusnak viszont kötelessége lenne ezt jelezni számodra, és a háziorvosodhoz irányítani ez ügyben.

Mint ahogy az ügyvédnek is kötelessége lett volna felhívnia ügyfele figyelmét az esetleges problémára, ami abból adódhat, ami a földhivatali széljegyzetben szerepel, még akkor is, ha az ügyfél erre nem kérdez rá, úgy pedig különösen, hogy még rá is kérdezett!

2022. okt. 20. 19:14
 42/46 anonim ***** válasza:
80%
Teljesen értelmetlen a példád, amit az ügyvédről mondasz, az meg marhaság. Maradtál volna inkább csöndben.
2022. okt. 20. 19:41
 43/46 anonim ***** válasza:
23%

Inkább a te felfogóképességeddel van valami probléma.

Az ügyvéd pedig a tipikus példája annak, amikor valaki futószalagon végzi a munkáját, valójában nem érdekli annak minősége, pláne az ügyfelére gyakorolt hatása, hanem csak a belőle származó bevétel.

2022. okt. 20. 21:12
 44/46 anonim ***** válasza:
0%

Azt inkább nem is mondanám, hogy te és az agymenésed minek vagytok a tipikus példái. :D

Szánom valahol az ilyen együgyű, ostoba embereket, de igazából jót lehet legalább röhögni rajtatok.

2022. okt. 21. 06:09
 45/46 anonim ***** válasza:
0%
Túl öntelt vagy. Én pedig sok mindennek vagyok nevezhető, de együgyű ostobának nemigen. Túlképzett vagyok hozzá.
2022. okt. 21. 06:36
 46/46 anonim ***** válasza:
0%

Túlképzett. Oké. :D :D :D

Hát ezt nem demonstrálod egyetlen hozzászólásoddal sem. Szóval bocsi, de számomra továbbra is végtelenül ostobának tűnsz.

2022. okt. 21. 08:38
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!