Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit szóltok az egyre növekvő...

Mit szóltok az egyre növekvő ingatlan árakhoz ? Lehet követni pénztárcával ?

Figyelt kérdés

ma 08:56
 1/10 anonim ***** válasza:
Esélytelen hogy valaha saját otthonom legyen, legalábbis azon a környéken ahol most élünk. (Messzebb meg már nem akarok költözni, így is napi 4 órát ingázok melóba.)
ma 09:11
 2/10 anonim ***** válasza:
33%

Miután sokszor anyámba küldtek, hogy csóró, senki, tanulatlan, proli vagyok, már tudom, hogy csak nekem drágák. :(

Egy átlagfizus ember (A Gyakori alapján ez 1M+.) simán összerakja pár év alatt.

ma 09:33
 3/10 anonim ***** válasza:

Megvannak hülyülve az emberek. Van ingatlanos ismerős és követek is ezt-azt youtube-on, konkrétan a szakma is áll és bambul, hogy mi a f*sz van. Emberek agglomerációs panelekre licitálnak egymásra 50 milliónál, alig van kínálat. Nevetséges.

Mi a sajáttal szerencsére megvagyunk, a gyerekeknek szerettünk volna venni mégegy lakást a közeljövőben, de ami az elmúlt fél évben történt az számomra felfoghatatlan. Pedig mérnökök vagyunk, elég jó fizetéssel, de most parkolópályára tettük ezt a kérdést egy időre. Szerencsére még nagyon ráér a projekt, hogy magunkhoz térjünk.

ma 10:03
 4/10 anonim ***** válasza:

Az is nagy probléma, hogy sok ember szerint csak Budapest az ország. Eleve vidék kilőve, és nem a 200 lakosú Mucsajpuszta-külsőre gondolok, de SOK ember olyan helyekre sem menne, mint Debrecen, Szeged, illetve ha már Budapest, akkor is csak belsőbb, meg budai kerületek, de ha már a Budapest tábla után kéne nézelődni 10-20-30 km.-re, na azt már nem!

Sokáig ingatlanoztam, voltak akik kiabáltak velem, hogy mit képzelek, hogy majd ők 30 percet fognak utazni városon belül, azonnal mutassak lakást 2 percre a melótól/sulitól! És volt sok olyan barom, akinek ez megért havi + 50-100-at is! Vagy vásárlásnál +milliókat. (Bár nem tudom mire gondoltak, hogy onnan mennek nyugdíjba? Na mindegy.)

ma 10:11
 5/10 anonim ***** válasza:
50%

Debrecenből költözött Pestre több kollégám, mert odahaza nem találtak munkát, legalábbis élhető bérrel. Minek költözne akkor oda bárki? :D

"ha már a Budapest tábla után kéne nézelődni 10-20-30 km.-re, na azt már nem!"

Ezt értelmezni se tudom, az agglomerációs települések konkrétan túlterheltek, mindenhova tömegesen költöznek az emberek. Milyen "azt már nem"? :D

Pont pár napja néztünk meg egy házat, pesti agglomeráció, kb napi 3-4 óra ingázás a belváros, 50millát kértek volna egy erősen(!) felújítandó kádárkockáért. Nagyon nem azt látom, hogy ne akarna senki aggloba költözni....

ma 10:17
 6/10 anonim ***** válasza:
5# Akkor ez a kádárkocka még nem követte le azt az ugrást, ami az elmúlt pár hónapban történt...
ma 10:21
 7/10 anonim ***** válasza:

Igen, a leggázabb az egészben, hogy nem számítana drágának. (Még nem is hirdették meg, ismerősök akarják majd eladni, ez a "baráti" ár lett volna.)

ma 10:24
 8/10 anonim ***** válasza:
A gyereknek keresgéltünk mostanság lakást, felújítási hajlandósággal, de egyszerűen a sírás kerülget, amikor 50 éves, lift nélküli, max 50 m2 panelt kínálnak 50 milláért, felfoghatatlan .... és még rá kell költeni legalább 2 millát, hogy beköltözhető legyen.
ma 10:25
 9/10 anonim ***** válasza:

Egyértelmű,hogy ahol olcsóbb az ingatlan annak megvan a magyarázata.

Kistelepülésen élek. A szomszédban négy felnőtt és egy iskolás, egy óvodás gyerek van. A családban négy autó van, mindenki megy folyamatosan. Helyben nincs munkalehetőség, a legközelebbi városba járnak dolgozni, oda viszik a gyerekeket is. Állandó szervezés van, ki, mikor hová. Este "menetrendszerűen" állnak be az autóval, vagy kinn van az úton.

Kistelepülésen szinte semmilyen korosztálynak nem élhető. Cáfoljatok, tudom, csendes (?),mit számít a bejárás, városon belül is vannak távolságok. De kérdezem, mi értelme falun élni annak aki csak aludni jár haza, a hétvégét tölti otthon, amikor pl most, télen, folyamatosan mennek a fűrészek, iszonyatos a füst a mindennel tüzelés miatt.

Itt két bolt van, vásárolni tudunk, bár péksüteményt csak a délelőtt folyamán van esélyünk venni, reggel 5-6 órakor az induló dolgozó része visz mindent.

A gyógyszertárban /mert lehet mondani hogy milyen jó hogy van/ kb fele gyógyszert másnapra tudják csak megrendelni, az árak pedig jóval magasabbak mint egy városi gyógyszertárban.

Óvodába, iskolába csak kisebbség jár, ha valaki mégis idehozza a gyerekét számítani kell arra,hogy nem alapozza meg a következő lépést...

Orvos délelőttönként, ha van, de folyamatosan helyettesítik egymást.

A szüleim idősek, ha nem lennék itt nekik kb éhen halnának, nem tudnak már bevásárolni, segítség pedig nincs. Szociális háló nulla.

Látom a környező városokat, és látom Budapestet.

Nem kérdés...Budapest...

ma 11:07
 10/10 anonim ***** válasza:
Én már lemondtam róla, hogy elköltözünk. Annyi pénzünk lenne, hogy abból pár éve két lakás is kijött volna, de ma már semmire nem elég.
ma 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!