Hitelre,vagy inkább anélkül érdemesebb házat venni?
Ez a kérdés nagyon sok emberben fel sem merül. 😅
Nem jut el odaig anyagilag 😂
Az öregebb kertes ház is több tízmilla élhető helyen… miről beszélsz?
Szerintem arra gondolt a, kérdező, hogy érdemes-e drágább házat hitelre venni.
Egy ismerősömnek 30 milliót adtak a szülei, amiből már lehet lakást venni, de neki az nem volt elég, ő hitelre vett dupla ennyiért.
Hát, ő tudja, én ebben az esetben biztosan nem vennék fel hitelt, ha készpénzre tudnék venni olcsóbban.
Akkor már a 2.lakásra vennék fel, nem lakhatási céllal, hanem befektetésként.
Ha albérletbe vagy taszítva, akkor nyilván a hitelt érdemesebb fizetni, mintegy random tulaj külföldi nyaralgatásait...
De ha szülőknél lehetsz még, jól érzed magad, óccóó... akkor miért ne gyűjtögethetnél akármeddig?
Szerintem helyzet, kereset és egyénfüggő.
Kőbányai panelban lakom ami olyan 35-40 milliót ér. Ha lenne ennyi kp-m akkor inkább vennék fel még 10-20 millió Forint hitelt és költöznék jobb helyre.
Vagy mondjuk 1-2 szobás lakás helyett 3 szobásat akarok akkor inkább vállalnék be hitelt.
Nyilván ha valakinek van 500 milliója akkor nem kérdés. Bár még akkor is lehet jobban megéri, ha felvesz hitelt a pénzt pedig befekteti.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!