Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hitelre,vagy inkább anélkül...

Hitelre,vagy inkább anélkül érdemesebb házat venni?

Figyelt kérdés

okt. 16. 15:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
76%
2021-ben vettem lakást. 10 millió hitelt vettem fel. Eltelt 3 év és ha most kellene venni már nem lenne elég a 10 milliós hitel a közben összegyűjtött pénzzel együtt sem.
okt. 16. 23:53
 12/18 anonim ***** válasza:
75%
Egyértelműen hitel nélkül jobb, de keveseknek adatott meg eme kiváltság, így marad a hitel. Ez van...
okt. 17. 07:50
 13/18 anonim ***** válasza:

Lassan ott tartunk, hogy a hitel is kiváltság… (önerő összeszedése, meg eleve kapsz-e annyi hitelt amennyi kell egy ingatlanhoz)

okt. 17. 08:07
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Akinek módja van rá, az okvetlenül inkább hitelmentesen vegyen lakást, de inkább házat. A legjobb befektetés most is egy régebbi vidéki, kisvárosi kertes ház, amit majd fel lehet újítani, ki lehet bővíteni a család változó igényei szerint. (Nagyszerű lehetőségek vannak a Kádár-kockák átalakításában.) Ha csak felújításhoz kell majd egy kisebb hitel, az sokkal előnyösebb.
okt. 17. 11:06
 15/18 anonim válasza:
100%

Szia!

Egy éve adtuk el a házunkat.

A vevők 55 milliòt vettek fel.

Megmondom őszintén én biztos hogy nem mernék ennyi pénzt felvenni.

Azt sem tudjuk mi lesz jövőre nem hogy 20 év múlva…

okt. 18. 10:17
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
#15 Ha tudnád, hogy mennyi ember él hitelből. Nem csak házat, autót, mindent hitelre vesznek. Még karácsonyi ajándékot is.
okt. 18. 10:31
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

"Ha csak felújításhoz kell majd egy kisebb hitel, az sokkal előnyösebb"

Attól függ milyen a hitelkonstrukció, mire lehet felhasználni. Én eleve teljes felújításra szoruló ingatlant vettem, így azzal kalkuláltam, hogy legyen 4-5 millió kp amivel azonnal el tudom kezdeni a felújítást és ennek megfelelően vettem fel hitelt.

Főleg ahogy mennek az árak, jobban jár az ember, ha egy ütemben megcsináltat minél több dolgot, később már csak drágább lesz.

okt. 18. 11:34
 18/18 anonim ***** válasza:
47%

Én inkább a hitelt kihagynám a maivilágban, kisebb falvakban már tudnék ingatlant venni, 10-15 millióért, plusz a felújítás 4-5 millió, de a munkahely és minden egyéb 30-50 km-re van.

Inkább ezt a lehetőséget választanám, mint hogy több 10 milliós hitelt vegyek a nyakamba, és életem végéig fizessem.

Idővel inkább a vidéket választom, ha elegem lesz a nagyvárosi életből, bár ez egyre közelebb van...

nov. 5. 19:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!