Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Albérlet vagy inkább sajàt lakás?

Albérlet vagy inkább sajàt lakás?

Figyelt kérdés
Melyiket érdemesebb inkább választani?Mik az előnyeik és a hátrányaik?

okt. 10. 17:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez millió dologtól függ:

1. Anyagiak: mennyi tőkéd van

2. Az élethelyzeted mennyire stabil: mekkora esély van rá, hogy 1-2 éven belül annyit változik a helyzeted, hogy költöznöd kell (kinövitek a lakást, másik városban kapsz lakást stb)

okt. 10. 17:21
 2/7 anonim ***** válasza:
82%

Ha a kérdés felmerül, akkor nincs kérdés!!

Magyarán ha van pénz önerőre, akkor inkább a hitelt fizesd, és vedd meg tégláról-téglára a házat, minthogy egy random tulaj külföldi utazgatásaira menjen el a pénzed.

okt. 10. 19:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja, meg hát mobilitás... albérletből könnyebb költözni, ha megkívánja egy új munka, vagy bármi... de ugyanígy kiadhatod a saját tulajdonodat is, és mehetsz belőle albérletbe bárhová.
okt. 10. 19:50
 4/7 Barnabas333 ***** válasza:
100%
Sajátból nem tehetnek ki, de nehezebben is váltasz, ha mondjuk rosszak a szomszédok vagy máhol akarsz élni. Nekem pl sajátom van, de nincs pénz nagyobbra, egyszer lehet megjátszom, hogy kiadom és bérelek nagyobbat, venni úgyse tudok.
okt. 10. 19:58
 5/7 Szolovjov ***** válasza:
64%
Alapból a saját, de csak hitel nélkül. Nem hiányzik a csuklómról a zsidó rablánc.
okt. 11. 11:39
 6/7 anonim válasza:
Azt is érdemes figyelembe venni amit mindenki elfelejt megemlíteni. Mennyire van biztos munkahelyed, piacképes tudásod? Mert egy hitelt azt mindig fizetni kell, akkor is amikor válságvan, leépítés van, amikor munkanélküli vagy, szal sokkal nagyobb a kockázat. Mert ha egy lakáshitel bedől ott kő kövön nem marad, annyi késedelmi kamatot, inkasszót meg minden szart rádvernek a bankok hogy azt az életbe vissza nem fizeted. Ezzel szemben ha mondjuk nincs munkád pár hónapig és bérelt ingatlanban élsz mi lehet a legrosszabb? Hozzá nyúlsz ahhoz a pénzhez amit egyébként önerőnek használtál volna fel. Én szerintem ez egy sokkal biztonságosabb lét. Sajnos sem a magyar sem az európai gazdaság nincs a legjobb helyzetben, és nem igazán látszik hogy ez javulni fog. Szal én egy több tízmilliós hitelt azért ezerszer meggondolnék. Persze nyílván itt mindenkinek az egyéni helyzetétől függ, ha mondjuk alapból családos már vagy a közeljövőben tervez, akkor érdemesebb lehet egy hitelt bevállalni.
okt. 12. 13:48
 7/7 anonim ***** válasza:
#6: Viszont azt is vedd figyelembe, hogy a gazdasági helyzet rossz és lehet nem is extrém módon, de a hiteled el fog inflálódni, míg az albérleti díj meg ugyanígy emelkedni. Én most 4 éve fizetek lakáshitelt, de az utóbbi évek inflációja miatt most kp-ban ki tudnám fizetni a fennmaradó részt, de nincs értelme. Ha nem is ilyen szinten, de kisebb infláció mellett is a 20 éves lakáshitelt kb 10 év alatt kp-ban le lehet tudni.
okt. 13. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!