Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ennyi pénzből nem lenne...

Ennyi pénzből nem lenne érdemes inkább saját lakást venni, mint albérletet fizetni?

Figyelt kérdés

A páromnak különböző osztalékfizető részvényei vannak, amiből évente kb 900ezres profitja van tehát átlagosan 75e/hó. Emellett albérletben él, ami havi 120e.

Pontosan nem tudom mennyit érhetnek azok a részvények ha eladná, de ha havi 75ezret hoz, akkor gyanítom, hogy közel áll egy lakás árához.

Mi értelme részvényekben tartani a pénzt, ha többet költ lakhatásra?

szept. 24. 16:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%

Ha olyan 2% az osztalékhozama, akkor 45 milliós részvényportfolioja van.

Azért nem vesz lakást, mert az osztalékon kívül a részvényeken árfolyamnyeresége is keletkezik, ami hosszú távon magasabb, mint az ingatlanárak növekedése.

szept. 24. 16:26
 2/12 anonim ***** válasza:
64%

Ez a lakasvasarlas mánia megint... 🙂

A párod így szabad, ott lakik ahol akar, és nem áll a befektetése egy inaktív eszközben.

Jól csinálja.

szept. 24. 16:59
 3/12 anonim ***** válasza:
56%

Én lakást vennék ennyi pénzből a párod meg nem. Mindkettőnknek igaza van. Nekem a saját lakás a fontos a párodnak meg a portfóliója.

Csak a lakásmániás hülyegyerek kattog ezen.

szept. 24. 18:25
 4/12 anonim ***** válasza:
80%

“Mi értelme részvényekben tartani a pénzt, ha többet költ lakhatásra?“

Leginkabb ot kene megkerdezni, hogy neki miert eri meg, de mondok par lehetseges okot:

- nagyon jo aron berli az ingatlant. Kisarkitott pelda, de ha Budapest V. Keruleteben berel 120 ezerert egy 90nmes ingatlant, akkor abbol az alberletbol nem bolcs dolog kiszallni.

- fontos neki a rugalmassag: az ertekpapirt barmikor el tudja adni, el tudja adni egy kis reszet is, mig a lakasra ez nem ervenyes. Az ingatlant nehez penzze tenni (ertsd: honapokba tellik), es ha epp kellene par millio egy uj autora, nem tudod eladni csak a furdoszobat.

- nem gondolkozik hosszu tavon a Magyarorszagon lakasban.

- nem gondolkozik hosszu tavon abban, hogy akkora lakasban eljen, mint amekkoraban most el.

- ugy velekedik, hogy az ertekpapiroiacon hosszu tavon magasabb profitokat erhet el, mint egy ingatlanba fektetessel.

- Az elobbihez kapcsolodoan, de mas meglatassal: magasnak talalja a jelzaloghitelek kamatait, de egy alacsonyabb kamatkornyezetben mar belevagna egy lakashitelbe

- ceges reszvenyei vannak amit nem adhat el, vagy ha eladja akkor eleshez bizonyos ceges juttatasoktol

- nem szeretne egy lakas felujitasaval tolteni a szabadidejet, uj epitesut meg pont nem talal ott ahol szeretne lakni.

szept. 24. 18:47
 5/12 anonim ***** válasza:
42%
Mert a parod nem hilye hogy a piac tetejen vegtyen lakast...
szept. 24. 19:12
 6/12 anonim ***** válasza:
58%

Nem, nem éri meg. Azt a havi 75e-et aktív munka nélkül keresi. Ha leköti lakásra, akkor ugrott az a bevétel.

Simán megél bármilyen munkából, hisz csak 45e neki a lakbér, amit munkából kell előteremtenie, ennyit még egy közmunkás is megkap.

szept. 24. 21:06
 7/12 anonim ***** válasza:
40%
Majd ha Te leszel ebben a dilemmában, akkor kell rajta gondolkodnod.
szept. 26. 08:21
 8/12 anonim ***** válasza:
52%
Jelenlegi hozamoknál (kétlem hogy a kérdező reál hozamokról beszél) kB 15-20 misi is megtermeli a 900 nettót. Ez pedig még egy csóró panelra sem elég Pesten.
szept. 26. 14:21
 9/12 anonim ***** válasza:
Úgy érted [ma 14:21], hogy 5-7% osztalékhozama van a részvényeknek általánosságban és tartósan?
szept. 26. 15:01
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Dehogyis :D Én pontosan tudom a reál és nominál között a különbséget és az átlagos osztalékhozamokat is. Azt mondtam, hogy az alapján, amit a kérdező írt, az nominális hozam az elmúlt 1-2 évből, amikor sima állampapír is hozott 20%ot és simán voltak papírjaim amik 200%-ot hoztak 3 év alatt. Pontosan tudom, hogy ez se nem átlagos, se nem fenntartható, de a kérdező kérdése alapján ő nem tudja. Ha abból indul ki, hogy a befektetés idén hozott 900-at az messze nem jelenti, hogy olyan sok pénzről beszélünk.
szept. 26. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!