Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Albérlet vagy inkább saját...

Albérlet vagy inkább saját lakás?Melyiket érdemesebb választani? Mik az előnyeik, illetve hátrányaik?

Figyelt kérdés

okt. 12. 15:19
 1/5 anonim ***** válasza:
53%
Ez több tényezős , bér és tartalék pénz függvénye kérdés melyik lehetőségnek nek milyen kikötései vannak . Jó helyen fekszik e a kinézett ház régi és rá kell költeni stb . Hitel esetén a melóhely fixál , albérlet esetén a tulaj packázik és a hazai jog túlbonyolított .
okt. 12. 15:32
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez egyre kevésbé döntés kérdése.
okt. 12. 17:06
 3/5 anonim ***** válasza:
15%
20-30 év hitelre nem vennék , túl nagy kockázata van , nagyobb önrész esetén 10 év hitelre vonzóbb .Csok az teljesen kizárt .
okt. 12. 17:14
 4/5 anonim ***** válasza:

Én saját lakás párti vagyok, a hitelt "magamnak" fizetem, nem mást gazdagítok vele.

Szerintem amire oda jut az ember, hogy nyugdíjas lesz addigra nagyon fontos, hogy saját lakása legyen. Eleve kérdés lesz-e egyáltalán nyugdíjunk, nemhogy abból akkor ki tudunk-e fizetni egy normális albérletet.

Az albérlet előnye, pl. hogy mobilisabb az ember, egy új munkahelyért egyik pillanatról a másikra költözhet (mondjuk saját lakásnál meg költözhet albérletbe és kiadhatja a sajátját)

Talán még az albérlet előnye, hogy könnyebben alakítható az aktuális bevételünkhöz. Ha épp jól megy bérelhetünk egy nagyobb, drágább ingatlant anélkül, hogy attól kellene félünk 15 év múlva is tudjuk-e fizetni. Ha rosszabbra fordul a helyzet bármikor lehet kisebb, olcsóbb megoldást keresni. Másik irányba is hasonlóan rugalmas.

okt. 16. 22:12
 5/5 anonim válasza:
Én sokáig albérletben éltem, és tényleg rugalmasságot ad, ha költözni vagy tovább szeretne valaki lépni. Abban az időben mindig saját lakásra vágytam, hogy ne más pénztárcáját tömjem hónapról hónapra. Miután hitel segítségével elértem, utána vált számomra is világossá, hogy ez sem fenékig tejfel. Pl. nálam a lakások mellékvízmérői 8 évre vannak hitelesítve. Kiderült, hogy ezeknek a cseréje a tulajdonos költsége és ha nem cseréltetem le őket, akkor a szolgáltató bontja a szerződést. Ez 50 ezer forintba került idén. Nemrég érkezett a társasházkezelőtől az értesítés, hogy év végéig le kell cseréltetni a hőmennyiségmérőt is, ez 90 ezer forint lesz. A felújítás áráról meg még nem is beszéltünk. Szóval csak azt akarom mondani, a saját lakásnak is megvannak a maga hátrányai...
okt. 18. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!