Albérlet vagy inkább saját lakás?Melyiket érdemesebb választani? Mik az előnyeik, illetve hátrányaik?
Én saját lakás párti vagyok, a hitelt "magamnak" fizetem, nem mást gazdagítok vele.
Szerintem amire oda jut az ember, hogy nyugdíjas lesz addigra nagyon fontos, hogy saját lakása legyen. Eleve kérdés lesz-e egyáltalán nyugdíjunk, nemhogy abból akkor ki tudunk-e fizetni egy normális albérletet.
Az albérlet előnye, pl. hogy mobilisabb az ember, egy új munkahelyért egyik pillanatról a másikra költözhet (mondjuk saját lakásnál meg költözhet albérletbe és kiadhatja a sajátját)
Talán még az albérlet előnye, hogy könnyebben alakítható az aktuális bevételünkhöz. Ha épp jól megy bérelhetünk egy nagyobb, drágább ingatlant anélkül, hogy attól kellene félünk 15 év múlva is tudjuk-e fizetni. Ha rosszabbra fordul a helyzet bármikor lehet kisebb, olcsóbb megoldást keresni. Másik irányba is hasonlóan rugalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!