Melyik opciót választanád a jövődet, a párkapcsolatodat, a családodat és az álmaidat figyelembe véve?
Elméleti kérdés nyilván!
Ha most lennél 20 éves, és a kormánynak lenne egy "ajánlata", minden magyar állampolgárnak, aki betölti a 20. életévét.
A.: Semmi. Minden megy tovább ahogy eddig. Kész.
B.: Kapsz egy összegben, 100.000.000. azaz százmillió forintot. + élethosszig ingyen TB.-t. De!!! SOHA többé, semmilyen állást és/vagy közfunkciót, pl. polgármesterség, nem vállalhatnál idehaza, semmi féle segélyre vagy támogatásra nem lennél jogosult, és nyugdíjad sem lenne! Na jó, kiskapu: rendőr vagy katona lehetnél.
B nem valami kecsegtető opció..
35 évre tervezve.. az alig havi 238 ezer forint, ami nem valami sok.
Fogalmam sincs, nem biztos, hogy a B opció olyan jó, csak esetleg annak tűnik.
Tényleg semmit sem csinálhatok? Még akkor vállalkozó se lehetek? Ne értsétek félre, nem vágyálmom, hogy szétgürizzem magam, de az ember azért szeretne célokat elérni. Nekem nagyon tetszik egy szakma, amit most tanulok, ha nem csinálhatom, mit csináljak? Ok, hogy nyaralok, de egyfolytában nem nyaralhatok, mert azért igencsak el lehet tapsolni azt a pénzt is. Most akkor otthon üljek?
Csak pár példa, hogy miért is lehet jó opció a B.
100M-ből vígan elélsz, amíg elvégzel 1-2 sulit, akár egyetem, akár szakma, majd lesz annyi pénzed, amiből külföldre költözhetsz.
Vagy anyád nevén, nyitsz egy vállalkozást.
Vagy 20 évesen, 100M-el a zsebedben, fogsz egy MILF csajt, akinek van lakása, és akivel élhetsz.
Vagy veszel 2 lakást, kiadni. Közben meg szépen ellaksz anyádéknál, akinek meg nem tetszik, bekaphaSSa!
Vagy napozok - csajozok - motorozok Thaiföldön amíg tart, majd pisztolycsövet teszek a számba. ÉS! Máris jobban és többet ÉLTEM, mint a magyarok 90%-a.
9. Miért, a 80 évesen, a családod által magasról lexarva, feküdni egy elfekvőben, a saját székletedben, felfekvéses sebekkel, várva a halált, mennyivel jobb opció?
(Vagy mint az a szegény srác, aki most az eutanáziáért harcol Brüsszelben?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!