Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miert akarja rám erőltetni...

Miert akarja rám erőltetni mindenki a párkapcsolatot?

Figyelt kérdés
Néhányan folyton kérdezik, hogy van-e már valaki vagy egyedül vagyok -e még. Vagy a szomszéd, akivel jóban vagyok, látja, hogy ég a lámpa nálam és kérdezte nem egyszer ,hogy van-e nálam valaki. Azért égett, mert úgy felejtettem 20 percre ,míg kutyát sétáltattam vagy épp a kutyáknak égett a is villany. Ma más is megtudta, hogy lakást szeretnék venni. Kérdezte, hogy a barátommal -e. Mondtam, hogy ő már nincs. Beszéltünk róla,hogy hol van a lakás. Beszólt, hogy ott nem fogok találni senkit sem. Mondtam, hogy nem az a cél. Attól, hogy egyedül vagyok, még nem szeretném albérletben leélni az életemet. Aki eladja a lakást, ismerem és ő is ott lakik közel. Ő is mondta,hogy keres majd nekem valakit. Miért nem értik meg,hogy nem kell? Volt hosszú távú kapcsolatom, ahol alkoholproblémák voltak. Örültem, hogy vége. Jött mégegy, kiderült, hogy titokban iszik, dugdosta a piát, amitől valószínűleg jöttek a betegségei, amire gyógyszert szedett és rá is ivott. Ezek után hogy legyen kedvem bárkihez is? Munkám mellett is nehéz lenne párt találni, mert így is fárasztó a sok műszak, hétvégét is beleértve. De muszáj így dolgoznom, mivel így tudtam albérletben élni, majd félre tenni önerőt és majd a hitelt is fizetni. Nem az otthon ülő és tévé vagy filmnéző vagyok, hanem edzek, kirándulok, ha ráérek és ebben a korban már amúgy is nehéz találni valakit, nemhogy olyat, aki aktív életet él és nem a munka fogalja le meg a szabadidőbeni fekvés. Lassan 40 leszek, beletörődtem, hogy egyedül maradok. Miért nehéz ezt eldogadni?
2023. szept. 7. 15:00
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mond meg nekik világosan, hogy nem akarsz párkapcsolatot. Csak így értik meg, abból, hogy nem az a cél meg ilyen utalgatásokból nem veszik a lapot.
2023. szept. 7. 15:13
 2/9 A kérdező kommentje:
Mondtam már, hogy nem kell senki.
2023. szept. 7. 15:17
 3/9 A kérdező kommentje:
Mindig mondják, hogy nem jó egyedül.
2023. szept. 7. 15:17
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mond meg nekik, hogy neked meg egyedül jó!
2023. szept. 7. 15:19
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek imádják okosnak, és hasznosnak érezni magukat. A kéretlen tanácsokban az a jó (nekik) hogy mindkettőt teljesíti, szinte 0 erőfeszítéssel, hiszen csak pofázni kell. Ha lenne párod, akkor meg jönne az esküvő, gyerek, kert, felújítás, nyaralás, munka, nyugdíj, unokák, stb. Akinek ilyen okoskodó természete van annak mindegy csak valamiről pofázhasson hogy szerinte ezt meg ezt kéne, meg ő majd segít. Annyit tudsz vele csinálni, amit #1 is írt, határozottan, ellentmondást nem tűrő hangsúllyal közölni kell hogy nem kérsz a segítségükből. Ha valaki ennek ellenére is rákezd, ott kell hagyni, és kész.
2023. szept. 7. 15:21
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem értik meg elsőre, nincs mit tenni.

Ha újra felhozza, úgy teszel, mintha nem hallottad volna!

2023. szept. 7. 15:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Vannak, akik szeretnek okoskodni, mert addig sem a saját nyűgjeikkel kell foglalkozniuk. Vannak, akik úgy gondolják, mindenki csak úgy lehet boldog, ahogy ők, és aki ettől eltér, az nekik furcsa, nem normális.

Nem érdemes hosszasan rágódnod ezeken, le kell rázni, neked így jó, így érzed jól magad, megszoktad egyedül, már nehezebben alkalmazkodsz, nem érzed magányosnak magad... stb.

Én is lassan 40 leszek, és egyedül, és jó így. Vannak barátaim, senki nem szól bele, ha nincs kedvem főzni, takarítani, annyira nem is vágyom az intimitásra, gyerekre sem, a kicsikkel nem is tudok mit kezdeni. Nemrég a szüleimnek konkrétan azt mondtam ezzel kapcsolatban, hogy csak praktikussági oka lenne esetemben egy párkapcsolatnak, hogy ha elutazok valahova, nem egyedül cipekednék. :-)

2023. szept. 7. 15:46
 8/9 A kérdező kommentje:

Utolsó. Nekem sincs kedvem kötelezően főzni. Legutóbbi ember főzni se tudott. Jajgatott, ha edzeni mentem, nem a krumolifőzeléknek álltam neki. Beszólt, hogy meghámozza addig a krumplit. Aztán megkérdezte, hogy elő is főzze-e. 🙄 Takarítok rendesen, főzök magamnak, de mint ma is például nem volt kedvem, vettem olcsó bolti pizzát és tettem rá plusz dolgokat. Na meg 3-4 napig eszem a főtt ételt. Utóbbi ember meg másnap már undorral ette, pedig főzéstudatlanul örülhetett volna, hogy van mit enni. Miatta kellett 100x boltba menni. Másik miatt is, de ő piáért rohangált. Sört ivott. Néha megvett egy tálcával, hogy beosztja, de 2 napig tartott. 😀 vagy megvette a helyi drága boltban , vagy nekem kellett autóval cipelnem a másik boltig.

Na ezek után örülök, ha nyugalom van. Normalisat én nem találok sajnos , mert autista vagyok és csak az ilyenek állnak szóba velem. Inkább ezért nem kell senki.

2023. szept. 7. 17:34
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

"Ő is mondta,hogy keres majd nekem valakit. Miért nem értik meg,hogy nem kell?"

Neked arra van szükséged, hogy odaállj a tükör elé, nem mosolyogsz (egy kicsit sem!), szádat kinyitod, hogy könnyebben kijöjjön a hang, és azt mondod: "SEMMI KÖZÖD HOZZÁ!". ... és ezt gyakorolod addig, amíg könnyedén nem megy, amíg automatikussá nem válik.

Ennyi. Nem mentegetőzöl, nem magyarázkodsz. Azt kell megértened, hogy másoknak nem kell megérteniük semmit a te életedben, csak tudomásul kell venniük. Azért szekálnak folyton, mert úgy látják, irányítható és hajlítható vagy, és sokan csak "hobbiból" szeretnek beleszólni olyasmibe, amihez semmi közük nincs.

2023. szept. 7. 17:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!