Melyik opciót választanád a jövődet, a párkapcsolatodat, a családodat és az álmaidat figyelembe véve?
Elméleti kérdés nyilván!
Ha most lennél 20 éves, és a kormánynak lenne egy "ajánlata", minden magyar állampolgárnak, aki betölti a 20. életévét.
A.: Semmi. Minden megy tovább ahogy eddig. Kész.
B.: Kapsz egy összegben, 100.000.000. azaz százmillió forintot. + élethosszig ingyen TB.-t. De!!! SOHA többé, semmilyen állást és/vagy közfunkciót, pl. polgármesterség, nem vállalhatnál idehaza, semmi féle segélyre vagy támogatásra nem lennél jogosult, és nyugdíjad sem lenne! Na jó, kiskapu: rendőr vagy katona lehetnél.
"Miért, a 80 évesen, a családod által magasról lexarva, feküdni egy elfekvőben, a saját székletedben, felfekvéses sebekkel, várva a halált, mennyivel jobb opció?"
Most nem menjünk már el ennyire messze ettől a témától, mert ez már nem releváns kérdező. Egyáltalán nem biztos, hogy mindenki le lesz tojva 80 évesen. Pl. a nagyapám sem volt, pedig hiába volt alkoholista, mégsem hagytuk magára.
Én arra mondom, hogyha 40 évesen elfogy a pénzed, mert eltapsoltad, akkor komolyan, ennyi, öngyilkos lennél?
De ez baromi szubjektív, megint olyan téma, hogy ki ezt mond, ki azt mond, szóval fölösleges megpróbálni meggyőzni a másikat, max. meghallgatni. Engem pl, nem vonz a külföldre költözés.
12. Oké. Akkor egy lehetséges, hazai pozitív példa. Fiú, érettségi után, kihasználva a kiskaput rendőr lesz. Majd 20 évesen, rendőrként, 50-ért vesz egy lakást, 10-ért egy kocsit, a 30-ból és a fizujából meg él. Ez sem jó opció?
11. Gratulálok! De SOK embernek nem jön ez össze.
13
Nem rossz opció, de az a baj, hogy nem akarok rendőr lenni. Nem lehetne ugyanez az opció, csak könyvelőként? Úgy már tetszene a dolog 😀
Az A-t választanám, bár az ilyen munkával kapcsolatos kérdések alatt mindig megdöbbenek hogy vannak emberek, akik kizárólag a munkát tartják az életcéljuknak, és el sem tudnának képzelni mást. Az ilyenek, ha nem lenne valaki aki kiosztja nekik a napi feladatot, akkor csak állnának egy helyben, és néznének ki a fejükből, vagy mi? :D :D
Ha az állam mondjuk 200milliot adna, akkor simán elfogadnám; nem dolgoznék, hanem helyette megtanulnék mindent amit emberileg lehetséges, tanulnék szobrászkodni, festeni, házat építeni, könyvet kötni, madarat lesni, kódolni, latinról fordítani stb. Egy évig minden nap halásznék, a következő évben minden nap önkénteskednék, a következő évben minden nap földet művelnék, stb stb stb.
Képtelen vagyok felfogni hogy vannak emberek akik munka nélkül nem tudnának mit kezdeni magukkal.😅
Ha félreérthető voltam, akkor elnézést, és pontosítok!
- Külföldön dolgozhatnál.
- Idehaza semmit nem dolgozhatnál, sem állami, sem magán szférában, céged sem lehetne. Kivéve a rendőri vagy katonai szolgálat.
19. De egyre inkább ez..., ehhez hasonló van most is, nem? Mindenki diplomás, irodai, milliós fizuval meg céges kocsival járó munkát akar.
És a szülők is előbb fizetnek ki 3M-et egy egyetemre, mintsem egy nulláról induló jogsi sorozatra, hogy a végén buszsofőr legyen a gyerek. Az én időmben "öltek" a helyekért a rendőrségen, ma alig akad fiatal, aki meg igen, 80%-ban tiszt akar lenni, a többi meg... C, nő, vagy kiesik, mert alkalmatlan. Vagy haverom lánya. Ápolónő. Most Angliában idősgondozó, ingyen szállás + majd 1M/hó. Szerinted hazajön?
A kérdésemnél maradva, vegyünk egy nőt, aki a B-t választja. 20 évesen, ha vesz egy lakást, és fog egy normális pasit, aki normálisan keres, minek dolgozzon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!