Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit lehet tenni, ha az ügyvéd...

Mit lehet tenni, ha az ügyvéd hibázott?

Figyelt kérdés
Vettünk egy felújítandó lakást. Kismama vagyok, szerettük volna igénybe venni a lakásfelújítási támogatást. A lekért tulajdoni lapon apró betűvel szerepelt, hogy “felülvizsgálat alatt”. Az ügyvéd állította, hogy ez csak annyit jelent, hogy jelenleg a panelek nagy részét újravizsgálják, hogy hány m2, hány szoba, ez semmit nem jelent. Buta voltam, mert hittem neki, azt gondoltam, azért fizetek egy jelentős összeget egy óráért és egy darab “papírfecniért”, hogy ne történhessenek rossz dolgok. Szerettem volna bejelentkezni, miután a Földhivatal bejegyezte a nevemre az ingatlant (továbbra is felülvizsgálat alatt), de közölték a Kormányablakban, hogy ilyen lakás nem létezik, és a felülvizsgálat alatt ezt jelenti. Ez egy majdnem 50 éves panel, adminisztrációs hiba történt, amit az előző, igen idős lakó nem orvosolt. A lakásszövetkezet adott ki papírokat, amik igazolják, hogy a lakás létezik. Bementem vele a Városházára, ahol kiderült, hogy a bejegyzés 60 munkanap, így sem a Fundamentám, sem a lakásfelújítási támogatást nem tudom felvenni, utóbbiról le is fogunk csúszni, ami -3 millió Ft-ot jelent a költségvetésünkben. Itt állok terhesen, egy félkész lakással, a saját pénzemhez sem tudok hozzájutni, a munkahelyem veszélyes, tehát már táppénzen vagyok. A NAV-nak természetesen létezett az ingatlan, mert az illetéket már ki is kellett fizetnünk. Senki nem segít, kértem az ügyvédet, hogy biztosan vannak kapcsolatai, esetleg segítsen meggyorsítani a folyamatot, de szóra sem méltat. Ilyenkor mit lehet tenni? Az ügyvédet felelősségre lehet vonni?
2022. okt. 17. 08:13
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
97%

Csak hogy próbáljak némileg humorizálni... úgy is nézheted, hogy 3 milliót nyertél, mert azt így nem költöd el. ;)

Szerintem is kicsit túlfűtenek a hormonok. Én empatikus vagyok, de azt a világot éljük, ahol vagy mész az igazad után és ha kell asztalt borogatsz, vagy sosem jutsz előrébb. Itt kaptál jó tippe(ke)t, szedd össze magad és hajts, hogy haladjon az ügy!

2022. okt. 17. 15:21
 22/46 anonim ***** válasza:
87%

Hozzáteszem, tudtommal az otthonfelújítási max. 3.000.000,- Ft-ot akkor kapod vissza, ha legalább egy éve be voltál jelentkezve az adott ingatlanba.

"Az igénylő(k)nek és annak a gyermeknek, amelyre a támogatást igénybe veszi(k), legalább egy éve kell lakóhellyel (a köznyelvben a lakcímkártyán szereplő „állandó lakcímmel”) rendelkeznie a felújított ingatlanban. Ezt az egy évet az igénylés időpontjától kell visszafelé számolni..." ( [link]

Az pedig nem lesz meg, tekintettel arra, hogy ez a fajta támogatás a jelen állás szerint az idei év végén megszűnik.

2022. okt. 17. 18:20
 23/46 anonim ***** válasza:
23%

Kérdező!

Itt a gyíkon az egyik jogász védi a másikat.

Elmész a ügyvédi kamarába, és teljesen ingyenesen panaszt teszel. Ott majd eldöntik, hogy helyesen járt-e el az ügyvéded vagy sem.

Minden ügyvédnek van kötelező biztosítása és a biztosító fizet helyettük ilyen esetekben például.

Az itteni névtelen és arctalan zugügyvédekkel meg ne törődjél.

Jegyezzed meg, hogy minden ügyvéd rabló!

(Csak nekik van erről papírjuk, hogy legálisan csinálhatják.)

2022. okt. 17. 19:56
 24/46 anonim ***** válasza:
7%
Ekkora szemetet, mint a 23-as. Nem baj, veregessétek egymást vállon a Kérdezővel. Megérdemlitek egymást.
2022. okt. 17. 19:58
 25/46 anonim ***** válasza:
12%
Teljesen felesleges. Mivel nem laktok ott egy éve, nem vagytok jogosultak a támogatásra.
2022. okt. 17. 20:27
 26/46 A kérdező kommentje:
De, újonnan vásárolt lakásra ez nem vonatkozik.
2022. okt. 17. 22:30
 27/46 A kérdező kommentje:
“Az egyéves bentlakási kötelezettség alól kivételt jelent az elmúlt egy évben tulajdonba került (pl. megvásárolt) vagy ingatlannyilvántartásba újonnan bejegyezett ingatlan is.”
2022. okt. 17. 22:35
 28/46 A kérdező kommentje:
Egyébként látjátok, tényleg furák az emberek. Úgy írt mindenki véleményt arról, hogy egyáltalán járhat-e a támogatás, hogy egyáltalán nincs tisztában a szabályokkal. Akkor nézzetek már az én oldalam egy kicsit… Sok éven át két munkahelyen dolgoztam havi 250-300 órát azért, hogy szülők segítség nélkül végre családot alapíthassak, és ne albérletben tegyem ezt. Szerintem ezt nem sok ember mondhatja el magáról, nem buliztam, nem költöttem magamra, nem volt hétvégém, sosem mentem szabadságra, hanem túlmunkaként bementem szabadnapon is. Mindezt azért, mert osztottam-szoroztam, tudtam, mit akarok. Boldogan sikerült lakást venni, fizettem az ügyvédnek, kifizettem az illetéket, átírattam a közműveket az első napon, ahogy kell, és borzasztó büszke és boldog voltam. Nem vagyok sem jogász, sem a hivatalban nem dolgozok. Én csak azt tudom, hogy a kormányablakban mindenki, egymástól függetlenül az ügyvédet szidja, sőt, még a társasház ügyvédje is, és elhajtanak, hogy beszéljem meg vele. Az ügyvéd szerint neki ehhez semmi köze. Értem, hogy valahol hazudnak, de szerintem nekem, mint laikusnak, nem feladatom eldönteni, hogy hol. Én csak itt állok, kissé megtört álmokkal, és anyagi gondokkal. De nyugodtan ítélkezzen bárki felettem ismeretlenül. Nem rossz ember vagyok, nem bántani akartam senkit, csak érthetetlen számomra továbbra is, hogy egy becsülettel megvásárolt ingatlannal hogy juthat oda az ember, hogy elesik a támogatástól, amire más jogosult lenne.
2022. okt. 18. 06:43
 29/46 A kérdező kommentje:
Egyébként pedig a válaszok nagyon hasznosak, miután úgy tűnik, a támogatással sincs tisztában senki.
2022. okt. 18. 07:24
 30/46 anonim ***** válasza:
36%

Te meg egy igazi Karen vagy. :D A legrosszabb fajtából.

Az a hiszti, amit itt levágsz, röhejes és szánalmas. Az önteltséged nevetséges. Senkit nem érdekel, hogy mi van veled, de csak nyomod a rizsát.

2022. okt. 18. 09:01
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!