Mit lehet tenni, ha az ügyvéd hibázott?
Milyen kérelmet adtál be és kinek? A földhivatalnál próbálod tisztázni a dolgot? Ott meg lehet fizetni a soron kívüli eljárást, a 60 nap feleződik.
Egyébként való igaz. Mi is olyan házat vettünk, amin ez szerepelt és az ég világon semmit nem jelentett. Sőt. Olyan ingatlanokat adtunk el (lakás és sajat hrsz-os garázs, plusz tároló), amin a lakás már rendezett volt, jó házszámmal, a másik két ingatlanon még szerepelt a felülvizsgálat alatt megjegyzés és nem jó házszámra szóltak. De mondok jobbat, az utcát is elírták rajtuk. Ebből sem volt semmi gond. Azt mondták a hrsz stimmel, az a lényeg, a többi majd sorra kerül.
Kérvényezned kellene (tértivevényes levélben!) méltányossági alapon - leírva az állapotodat és a helyzetedet ahogy itt leírtad - az ügymenet gyorsítását, azaz a beadványod előresorolását!
Aztán lesz ami lesz!
Nem a földhivatalnál intézi, hisz ez nem oda tartozik. A központi címregisztert a helyi jegyző vezeti az adott önkormányzat területén, és az eljárást helyi rendeletben szabályozzák. Vagy a Polgármesteri Hivatalban lehet intézni, vagy mint nálunk, a helyi Kormányablakban van ennek is egy "húzható szám".
És ott tudtommal nincs gyorsított eljárás, 60 nap az ügyintézési határidő, ami viszont nem jelenti azt, hogy addig is fog tartani. Azt jelenti, hogy annál hosszabb nem lehet.
A terhesség meg műszakolás nem tudom, hogyan jön ide, mert annak ehhez semmi köze. Senki nem hibázott, ez egy elintézendő dolog, és kész. Pont, mint ahogy át kell íratni a közműveket is, ha társasház, be kell jelentkezni a közös képviselőnél, stb.
De miért vagy ennyire kibukva? Milyen empátiát vársz? Csinálod az ügyet, intézés alatt van, minden oké. Itt is leírtam, mi a teendő.
Érkeztetendő példányt neked kellett volna vinni, az a te dolgod.
Tényleg nem tudom, mit várnálmég.
Szerintem csak te gondolod, hogy ezt elbukod, ennek semmi alapja nincs.
Menj el ügyvédhez, adj megbízást ennek intézésére (téged szemmel láthatóan csak kiborít), és nem fogsz bukni semmit.
Az itteni hiszti nem viszi előre az ügyet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!