Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit lehet tenni, ha az ügyvéd...

Mit lehet tenni, ha az ügyvéd hibázott?

Figyelt kérdés
Vettünk egy felújítandó lakást. Kismama vagyok, szerettük volna igénybe venni a lakásfelújítási támogatást. A lekért tulajdoni lapon apró betűvel szerepelt, hogy “felülvizsgálat alatt”. Az ügyvéd állította, hogy ez csak annyit jelent, hogy jelenleg a panelek nagy részét újravizsgálják, hogy hány m2, hány szoba, ez semmit nem jelent. Buta voltam, mert hittem neki, azt gondoltam, azért fizetek egy jelentős összeget egy óráért és egy darab “papírfecniért”, hogy ne történhessenek rossz dolgok. Szerettem volna bejelentkezni, miután a Földhivatal bejegyezte a nevemre az ingatlant (továbbra is felülvizsgálat alatt), de közölték a Kormányablakban, hogy ilyen lakás nem létezik, és a felülvizsgálat alatt ezt jelenti. Ez egy majdnem 50 éves panel, adminisztrációs hiba történt, amit az előző, igen idős lakó nem orvosolt. A lakásszövetkezet adott ki papírokat, amik igazolják, hogy a lakás létezik. Bementem vele a Városházára, ahol kiderült, hogy a bejegyzés 60 munkanap, így sem a Fundamentám, sem a lakásfelújítási támogatást nem tudom felvenni, utóbbiról le is fogunk csúszni, ami -3 millió Ft-ot jelent a költségvetésünkben. Itt állok terhesen, egy félkész lakással, a saját pénzemhez sem tudok hozzájutni, a munkahelyem veszélyes, tehát már táppénzen vagyok. A NAV-nak természetesen létezett az ingatlan, mert az illetéket már ki is kellett fizetnünk. Senki nem segít, kértem az ügyvédet, hogy biztosan vannak kapcsolatai, esetleg segítsen meggyorsítani a folyamatot, de szóra sem méltat. Ilyenkor mit lehet tenni? Az ügyvédet felelősségre lehet vonni?
2022. okt. 17. 08:13
1 2 3 4 5
 11/46 A kérdező kommentje:
A kérelmet beadtam, 60 munkanap, azt mondták, ha fejre állok se tudok rajta gyorsítani. Akkor mit tudok intézni?
2022. okt. 17. 10:13
 12/46 anonim ***** válasza:
86%

Milyen kérelmet adtál be és kinek? A földhivatalnál próbálod tisztázni a dolgot? Ott meg lehet fizetni a soron kívüli eljárást, a 60 nap feleződik.

Egyébként való igaz. Mi is olyan házat vettünk, amin ez szerepelt és az ég világon semmit nem jelentett. Sőt. Olyan ingatlanokat adtunk el (lakás és sajat hrsz-os garázs, plusz tároló), amin a lakás már rendezett volt, jó házszámmal, a másik két ingatlanon még szerepelt a felülvizsgálat alatt megjegyzés és nem jó házszámra szóltak. De mondok jobbat, az utcát is elírták rajtuk. Ebből sem volt semmi gond. Azt mondták a hrsz stimmel, az a lényeg, a többi majd sorra kerül.

2022. okt. 17. 11:09
 13/46 anonim ***** válasza:
92%

Kérvényezned kellene (tértivevényes levélben!) méltányossági alapon - leírva az állapotodat és a helyzetedet ahogy itt leírtad - az ügymenet gyorsítását, azaz a beadványod előresorolását!

Aztán lesz ami lesz!

2022. okt. 17. 11:11
 14/46 anonim ***** válasza:
97%

Nem a földhivatalnál intézi, hisz ez nem oda tartozik. A központi címregisztert a helyi jegyző vezeti az adott önkormányzat területén, és az eljárást helyi rendeletben szabályozzák. Vagy a Polgármesteri Hivatalban lehet intézni, vagy mint nálunk, a helyi Kormányablakban van ennek is egy "húzható szám".

És ott tudtommal nincs gyorsított eljárás, 60 nap az ügyintézési határidő, ami viszont nem jelenti azt, hogy addig is fog tartani. Azt jelenti, hogy annál hosszabb nem lehet.

A terhesség meg műszakolás nem tudom, hogyan jön ide, mert annak ehhez semmi köze. Senki nem hibázott, ez egy elintézendő dolog, és kész. Pont, mint ahogy át kell íratni a közműveket is, ha társasház, be kell jelentkezni a közös képviselőnél, stb.

2022. okt. 17. 11:31
 15/46 A kérdező kommentje:
Nekem a Városházán kellett intéznem az Okmányirodában. Azt mondták, a Földhivatalnak ehhez semmi köze. A kitöltött kérvényt elvették, másolatot nem adtak, tulajdonképpen bizonyítékom sincs hogy bármit leadtam, ha belegondolok. A Földhivatal már bejegyzett, csak továbbra is “felülvizsgálat alatt” van, ezen problémázhak. Helyrajzi szám alapján nem állítanak ki semmit.
2022. okt. 17. 11:36
 16/46 A kérdező kommentje:
Kedves 14-es. Igen, átírattam a közműveket, kifizettem az illetéket. Ezekről tudtam. Hogy egy 49 éves panellakásba nem tudok bejelentkezni, és emiatt rengeteg pénztől elesek, amire számítottam, valamint a sajátomat sem tudom felvenni, arra sajnos nem. Így jön ide, hogy anyagilag nullán vagyunk, a veszélyes ráadásul műszakolós munkahelyemre pedig nem mehetek vissza pénzt keresni.
2022. okt. 17. 11:38
 17/46 A kérdező kommentje:
Egyébként az emberekben 0 empátia van, ahogy látom. Azonnal átírattam a közműveket, kifizettem mindent. Bejelentkeztem a társasháznál, kifizettem ott is mindent. Amíg a jogaim nem akartam érvényesíteni, a világon senki nem mondta, hogy bármivel gond van. Fizetni mindenhol kellett, segíteni senki nem segít.
2022. okt. 17. 11:40
 18/46 anonim ***** válasza:
41%

De miért vagy ennyire kibukva? Milyen empátiát vársz? Csinálod az ügyet, intézés alatt van, minden oké. Itt is leírtam, mi a teendő.

Érkeztetendő példányt neked kellett volna vinni, az a te dolgod.

Tényleg nem tudom, mit várnálmég.

2022. okt. 17. 12:59
 19/46 A kérdező kommentje:
3 milliót bukni miközben keresőképtelen vagyok, indok a kibukásra. De biztos te annyira jól élsz, hogy neked mindegy, ki hol károsul.
2022. okt. 17. 13:24
 20/46 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem csak te gondolod, hogy ezt elbukod, ennek semmi alapja nincs.

Menj el ügyvédhez, adj megbízást ennek intézésére (téged szemmel láthatóan csak kiborít), és nem fogsz bukni semmit.

Az itteni hiszti nem viszi előre az ügyet.

2022. okt. 17. 14:14
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!