Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit lehet tenni, ha az ügyvéd...

Mit lehet tenni, ha az ügyvéd hibázott?

Figyelt kérdés
Vettünk egy felújítandó lakást. Kismama vagyok, szerettük volna igénybe venni a lakásfelújítási támogatást. A lekért tulajdoni lapon apró betűvel szerepelt, hogy “felülvizsgálat alatt”. Az ügyvéd állította, hogy ez csak annyit jelent, hogy jelenleg a panelek nagy részét újravizsgálják, hogy hány m2, hány szoba, ez semmit nem jelent. Buta voltam, mert hittem neki, azt gondoltam, azért fizetek egy jelentős összeget egy óráért és egy darab “papírfecniért”, hogy ne történhessenek rossz dolgok. Szerettem volna bejelentkezni, miután a Földhivatal bejegyezte a nevemre az ingatlant (továbbra is felülvizsgálat alatt), de közölték a Kormányablakban, hogy ilyen lakás nem létezik, és a felülvizsgálat alatt ezt jelenti. Ez egy majdnem 50 éves panel, adminisztrációs hiba történt, amit az előző, igen idős lakó nem orvosolt. A lakásszövetkezet adott ki papírokat, amik igazolják, hogy a lakás létezik. Bementem vele a Városházára, ahol kiderült, hogy a bejegyzés 60 munkanap, így sem a Fundamentám, sem a lakásfelújítási támogatást nem tudom felvenni, utóbbiról le is fogunk csúszni, ami -3 millió Ft-ot jelent a költségvetésünkben. Itt állok terhesen, egy félkész lakással, a saját pénzemhez sem tudok hozzájutni, a munkahelyem veszélyes, tehát már táppénzen vagyok. A NAV-nak természetesen létezett az ingatlan, mert az illetéket már ki is kellett fizetnünk. Senki nem segít, kértem az ügyvédet, hogy biztosan vannak kapcsolatai, esetleg segítsen meggyorsítani a folyamatot, de szóra sem méltat. Ilyenkor mit lehet tenni? Az ügyvédet felelősségre lehet vonni?
2022. okt. 17. 08:13
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
14%

Kérdező!

A válaszok 90%-át ugyanaz a kretén, idegbeteg és kielégítetlen grafomán csaj írta neked.

Persze ha végre lenne egy pasija, akkor nem itt hisztizne egész nap, minden -neki nem tetsző- válasz után...

2022. okt. 18. 09:10
 32/46 anonim ***** válasza:
20%
33-as: magadról beszélsz? :D
2022. okt. 18. 09:18
 33/46 anonim ***** válasza:
100%

Nézd kérdező. Mi is idén költözünk, decemberben. Jól jönne a támogatás, de amikor belevágtunk és kiderült, hogy csúszik a költözés 2 hónapot, akkor már tudtuk, hogy ettől elesünk. Kész, ennyi. És aki hibázott, azok max mi vagyunk, mert későn szántuk rá magunkat, hogy megvegyük ezt az ingatlant, pedig már egy éve nézegetjük. Az árán is buktunk, mert azóta felment. Akkor én most kire haragudjak?

Ugyanúgy megdolgoztunk érte, segítség nélkül haladunk, szintén két munkahelyem van/volt (csed-en vagyok), de elfogadom, hogy így jártunk, majd lesz felújítás, ha összegyűlik rá a pénz. Nekünk már nincs esélyünk hajtani, hogy összejöjjön még idén, így én a részleteit sem ismerem. Nektek van. Leírták. Méltányosságival kérjétek az előresorolást, közben keressetek szakembert, aki ugrásra készen várja a felújítást, stb.

Attól, hogy itt telesírod az oldalt, nem jutsz előrébb.

Olyan világot élünk, ahol volt, hogy három bankot jártam végig egy egyszerű de sürgős előtörlesztés miatt. Ne hagyd magad, csapj az asztalra és tök jó, ha sikerül. Ha meg nem, akkor majd sikerül önerőből. Akkor sem dől össze a világ, hiszen a baba után már ígyis igényelhettetek csok-ot, babavárót, ennyivel kevesebb támogatás, hát na bumm.

Megér neked 3 milliót az, hogy most tropára idegeskedd magad VÁRANDÓSAN!?!? Ez csak pénz... egy kicsit engedj le, vegyél 2 mély levegőt és egy kicsit tanuld meg élvezni azt, amit elértél, ne az élet borús oldalán idegesítsd magad, amire úgyis max annyi ráhatásod van, hogy benyújtasz egy kérvényt, hátha.

2022. okt. 18. 11:11
 34/46 anonim ***** válasza:
21%

Azért vicces látni, hogy mennyien legyintenek egy EGYÉRTELMŰ ügyvédi nemtörődömség eredményére. Ja, csak 3 milla bukó. F..asza. Sokkal jobban keresek mint az átlag, de az arcomat tépném le, ha egy valószínűleg sok százezerbe, vagy milliókba kerülő ügyvédi költség végén még buknék is 3 milliót, mert Béluka aznap inkább nem akart dolgozni. Hát hol a francban éltek?

Imádom ezt az országot. A joggal foglalkozó emberek többsége kókler, de ami rosszabb: nem elég hogy nem ért hozzá kellő mértékben, még le is sz..rja az egészet, csak mutogat a másikra, lelkiismeret nulla. De hát h..ülye is lenne, ha nem ezt tenné, ez egy következmények nélküli ország. És ezt nem csak a jogászokra vagy ügyvédekre értem értem, a könyvelőknél, de egyenesen a hatóságoknál is ugyanez van. A hivatalok még a magukra vonatkozó, törvényi határidőket is km magasról f..ssák le, ha úgy jön ki a lépés.

2022. okt. 19. 00:55
 35/46 anonim ***** válasza:
72%

De fogd már fel, hogy az ügyvédi munka nem ez volt, hanem a szerződés megírása. Ehhez semmi köze. Ez ki se derülhetett az adásvétel során.

Tudom, hogy tök jó dolog mindig másra mutogatni, pláne az ügyvédet szereti mindenki folyton felelőssé tenni mindenért, de ez nem fog bejönni. Lehet hivatalos eljárást indítani, de akkor csak még nevetségesebbé teszi magát a kérdező. Max. az eladóra lehetne mutogatni szavatossági igénnyel, aki nem intézte ezt el az X év alatt, amíg az övé volt az ingatlan. De vélhetően még ez sem állna meg, mert ettől nem hibás az ingatlan.

2022. okt. 19. 06:53
 36/46 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

A felülvizsgálat alatt, az azt jelenti, hogy a lakcím van felülvizsgálat alatt. Menj be az önkormányzathoz és kérelmezd, hogy végezzék el a címképzést a KCR (Központi Címregiszter) rendszerben, ez által lesz a cím bejelentkezhető. Utána már be tudsz jelentkezni a címre. A lakcímbejelentést a települési önkormányzatnál is tudod ügyintézni. (Ez a munkám , azért tudom, hogy így van.)

2022. okt. 19. 09:10
 37/46 anonim ***** válasza:
91%
Előző voltam, annyi még, hogy az ügyvéd nem hibás, kérelmezd a címképzést, nem bonyolult ez.
2022. okt. 19. 09:11
 38/46 Kései Sirató ***** válasza:
92%

Nem az ügyvéd hibázott!

Ha elintézed az önkormányzatnál a lakcím igénylést, a tulajdoni lapon is meg fog jelenni az új cím. Add be a kérelmet és pár hét múlva már be is tudsz jelentkezni.

2022. okt. 19. 09:16
 39/46 anonim ***** válasza:
96%

Cimképzés tekintetében valóban a Központi Címregiszter a kulcs. Ide kell bejegyeztetni. Nekem is volt egy ügyem, amiben az Önkormányzat és a Földhivatal egymáshoz küldözgetett napokon át. Végül kikeltem magamból, addigra már mindkét helyen tudtam az ügyintéző nevét, rájuk parancsoltam, hogy beszéljék meg egymással a dolgot, ne engem használjanak közvetítőnek. Kiderült, hogy hivatalból ismerik is egymást.

Használt. Végül kevesebb, mint egy hónap alatt elintéződött az ügy. (Kisvárosról van szó, Bp-n nyilván több idő lett volna.)

Az ügyvéd lehet, hogy jog szerint véve nem hibázott, de emberileg nagyon is. Tudnia kellett volna, hogy ezekkel a dolgokkal a laikus nincs tisztában, és, ha valóban tusztességes munkát akart volna végezni, nem csak futószalag-szerződést írni, akkor elmagyarázza, mit is jelent a "felülvizsgálat alatt", milyen buktatói lehetnek adott esetben. Főleg, mert a kérdező konkrétan rá is kérdezett erre.

Kedves ügyvédem, ugye, ha elmész egy reumatológushoz, aki az ízületi panaszodat kezeli, és lát a laborodban kezeletlen cukorbetegségre utaló eredményeket, felháborodsz rajta, ha erről nem tájékoztat! Ugye, nem fogadod el tőle azt az érvelést, hogy te a derékfájásoddal mentél hozzá, és nem kérdezted meg tőle, hogy nem vagy-e esetleg diabéteszes?

Talán még be is perled.

2022. okt. 20. 07:17
 40/46 anonim ***** válasza:
20%

"Kedves ügyvédem, ugye, ha elmész egy reumatológushoz, aki az ízületi panaszodat kezeli, és lát a laborodban kezeletlen cukorbetegségre utaló eredményeket, felháborodsz rajta, ha erről nem tájékoztat! Ugye, nem fogadod el tőle azt az érvelést, hogy te a derékfájásoddal mentél hozzá, és nem kérdezted meg tőle, hogy nem vagy-e esetleg diabéteszes?"

Hát képzeld, "kedves válaszolóm", eszembe nem jutna a rheumatológustól kérdezni, cukorbeteg vagyok-e. Ilyen buta példát.

Pont olyan butaság, mint ebben az ügyben az ügyvédet hibáztatni.

Arra a kérdésre, hogy mit jelent a felülvizsgálat alatt, az a válasz, hogy a földhivatal minden magyarországi címet felülvizsgál. Ez évek óta tart. Ennyi.

Bejelentkezéssel azelőtt is lehetett gond, mielőtt még "felülvizsgálat alá" kerültek a címek. Sőt, pont ezeknek a megoldására szolgál ez, mert ilyen volt mindig. Nem ez okozza a problémát.

2022. okt. 20. 14:46
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!