Mit lehet tenni, ha az ügyvéd hibázott?
A "cím felülvizsgálat alatt" tényleg csak ennyit jelent, és kb. az ingatlanok 90%-ánál ott van most ez a jelzés.
Hogy be tudsz-e jelentkezni, nem ezen múlik, és ez nem az ügyvéd dolga/hibája.
Ha nincs ilyen cím, címképzési eljárást kell indítani - gondolom, te ezt csinálod most.
Szóval ezt ne az ügyvéden akard leverni, mert neki ehhez semmi köze, és kapcsolatai sincsenek. Mitől lennének!?
Nincs miért felelősségre vonni, hisz az ő dolga az volt, hogy megszerezd a lakás tulajdonjogát, és te magad mondod, hogy azzal nem is volt gond.
Nem mondja mindenki, max. laikusok, ebben biztos vagyok. Az emberek szeretnek az ügyvédre mutogatni, bármi felmerül, ezt ügyvédként én is sajnos nagyon jól tudom.
De jogilag nem hibázott semmit. Szóval menj nyugodtan bármilyen hivatalos helyre, ott szintén ezt fogják neked mondani.
Az adásvételi ügylet célja és lényege, hogy megszerezd az ingatlan tulajdonjogát. Pont.
A bejelentkezésnek ehhez semmi köze. Nem volt a megbízás része.
De továbbmegyek: rá se látunk arra a rendszerre, amin az ingatlanba bejelentkezés megy.
A tulajdoni lapot látjuk, azon az van, hogy "cím felülvizsgálat alatt" (mint írtam, az ingatlanok 90%-ánál ez szerepel már évek óta), ennek jogilag nulla jelentősége van.
Azt NEM látjuk, hogy a Kormányablaknál hogyan szerepel. Teljesen más rendszer. A földhivataléhoz hozzáférünk, mert ez kell az ügyletekhez, a Kormányablakéhoz nem férünk hozzá.
Először is: nyugodj meg.
Másodszor: mégis mit érnél el a felelősségre vonással? Mi a célod? Az ügyintézések malmai lassan forognak.
Különben mi is így jártunk. Igaz, nem panel, hanem tanyát vettünk (normális ház, összkomforttal, megyeszékhelyen, csak éppen 0-ás helyrajzi számú) Ami bürokrácia lezajlott az adásvétel körül, azt csak óriási birkatürelemmel lehetett kibírni.
Én sem tudtam a gyerekkel bejelentkezni még vagy két hónapig. 3 ügyintéző mondott 4 félét a kormányablakban. Végül a 4. simán csinált lakcímkártyát adásvételi alapján, az adásvételin szereplő címre. Annyit mondott, hogy ettől függetlenül az építésügyi hatóságtól kérjek állásfoglalást, hogy mi a cím.
Mellesleg 8 hónap volt, mire a nevünkre került az ingatlan, pedig készpénzért vettük......
Kérdező, neked meg nem sírni kell, hanem intézni az ügyet. Ez együtt jár azzal, ha valaki ingatlantulajdonos.
Amúgy meg lehet erre is bízni ügyvédet. Ha nem támadólag lépsz fel, hanem adsz egy megbízást, ezt is tudja intézni. De ehhez tényleg külön megbízás és meghatalmazás kell, hiszen az előző ügylet erre nem terjedt ki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!