Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyi időt érdemes várni az...

Mennyi időt érdemes várni az ingatlan vásárlással? Mikor tudatosul az eladókban hogy az hogy olcsóbban adják el az ingatlannukat az hosszútávon jobb mert több magyar fiatal marad otthon aki növeli majd a gdpt és termeli a nyugdíjat?

Figyelt kérdés
Olcsóbb ingatlan ár esetén több fiatalnak válik elérhetővé a saját otthon és a biztonság érzése.

2022. okt. 2. 19:52
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
12%

30. Én szolnoki származású vagyok és Szegeden telepedtem le az egyetem után ahová jártam. Szegeden is 30 millió már egy kezdő 1,5 szobás panel, miközben a legtöbb ember valahol 200-300 között keres a városban.

Ilyen szempontból mindegy, hogy Pesten nem tudsz 400-500 ezres fizuból 40-50 milliós lakást venni, vagy pl. Szegeden 200-300 ezres fizuból 20-30 milliós lakást. (És ezek a kezdő, garzonok vagy másfeles panelok árai. Családalapításról ne is beszéljünk.)

2022. okt. 3. 00:05
 32/49 anonim ***** válasza:
91%

Neked is csak azt tudom mondani, hogy akkor nem Szegeden kell ingatlant venni, hanem Szegedtől 20 km-re és ingázni kell!

Vagy aki 200 ezret keres, az képezze magát, hogy 400 ezret keressen!

Vagy…

… vagy bírjon ki a szülői házban 5-6 évet és gyűjtsön önrészre!

… vagy aki párban él, annak még Szegeden is a 2x200-300ezer az 400-600ezer, ebből azért lehet félretenni és hitelt felvenni.

Soha nem volt könnyű lakáshoz jutni, csak régen azért volt könnyebb, mert nem volt divat 100-200 ezreket albérletre kifizetni, hanem mindenki maradt a fenekén otthon, oda házasodtak, oda születtek a gyerekek és amikor összejött az 1500Ft-os fizetésből a 800ezres lakás beugrója, akkor költöztek és fizették 35 évig.

2022. okt. 3. 00:38
 33/49 anonim ***** válasza:
19%

32. Nekem már van saját lakásom. A családomtól örökségből kaptam 12 milliót, én is beletettem saját 5 milliót és vettem fel 8 millió hitelt még tavaly egy másfeles panelre, aminek azóta már sajnos 5 milliót ment fel az értéke.

De a huszonéves ismerőseim 80%-ának nem tudom hogy lesz valaha lakása (hacsak ki nem várják a szüleik halálát amikor ők maguk is már 50-60 évesek lesznek) és együttérzek velük.

2022. okt. 3. 01:06
 34/49 anonim ***** válasza:
100%
3: 5 év alatt teljesen megváltozik egy környék arculata.
2022. okt. 3. 07:15
 35/49 anonim ***** válasza:
84%

" Pesten nem tudsz 400-500 ezres fizuból 40-50 milliós lakást venni,"

Akkor elsőre veszek 18 milliósat, sag schon!

2022. okt. 3. 07:16
 36/49 anonim ***** válasza:
94%

33: Mért, és a dédszülők és nagyszülők lakása?

Sokkal többet nyom a latban, hogy hányan vannak testvérek.

Akiknek rendben van a lakhatása családi szinten, annak lesz.

Aki egyke, annak idővel felfelé ível majd az anyagi helyzete.

2022. okt. 3. 07:18
 37/49 anonim ***** válasza:
88%

25: Ezeket az adókat kell fizetni ingatlanra: jövedelemadó, ÁFA, kommunális adó, építményadó, vagyonszerzési illeték.

Milyen adókat szeretnél még?

2022. okt. 3. 07:20
 38/49 anonim ***** válasza:
94%
6: Baj van a szüleiddel, nem tudtátok tisztázni azóta, hogy most akkor mégis mit szeretnének? Mert ugye két ellentétes dolgot nem tudsz egyszerre csinálni.
2022. okt. 3. 07:24
 39/49 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem alapvető emberi hozzáállásban keresendó a hiba. Van az állandóan siránkozó, nekem sosem lesz saját lakásom típus, aki a piac működését abszolút figyelmen kívül hagyva jótékony szervezetnek tekintene mindent és mindenkit, csak neki lehetőleg fillérekért pottyanjon egy Budapest elit környékén található minimum újszerű, modern lakás az ölébe.

Más meg szívja a fogát, mert nem tudja hogy lesz meg, de tervez, számol, a jéghátán is megél, inkább külső kerületben él albiban, mert sz*r környéken valamivel olcsóbb, ott is akár egy másik párral bérelnek közösen, mert úgy könnyebb elindulni, ha a 120-150 ezres bérleti díj 2-4 felé osztódik. Dolgozik, tanul, fejlődik, előrelép, egyre többet keres, egyre többet tesz félre ahelyett, hogy iPhonra, meg 15 éves nagy autóra költene, mert az tök menő. Majd 5-6-7 év múlva egészen kellemes önerővel megvesz piaci áron egy lakást, hitellel, ami kb. ugyanakkora törlesztővel bír, mintha az albérletet fizetnék párostól tovább.

A picsogás az, amit el kellene felejteni. Amit a kormány részéről pedig bele kellene feccölni, ha azt akarják, hogy fiatalabban vállaljanak gyereket az emberek, az egyfajta fészekrakó program. A kisvárosban, ahonnan származom, volt 2-3 olyan lakás, amit anno fiatal párok bérelhettek kedvezményesen azzal a feltétellel, hogy fizetnek mellette két lakástakarékot is (akkor még ért valamit). Azt hiszem maximalizálva volt, hogy hány évig élhetnek ott, az önkorinál lehetett pályázni ezekre. Szerintem most is valami hasonló program adna reális segítséget, csak sokkal több ilyen ingatlan kellene.

Mellesleg sokan elmennek külföldre, összeszednek egy lakásravalót és hazajönnek. Csakhát ez is céltudatosságot és munkát igényel...

Ha te most megveszel egy 30 milliós ingatlant és teljesen figyelmenkívül hagyva az ingatlanpiac alakulását, szimplán a kérdésedet alapul véve azt mondanám neked 10 év múlva, hogy add el nekem, szegény éhező fiatalnak 20-ért, akkor te eladnád?

2022. okt. 3. 08:13
 40/49 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, ha lenne eladó ingatlanod pl. 30 millióért, Te eladnád egy kisebb keresetű párnak 254 millióért (mert csak ennyi pénzük van rá). Ugye, nem adnád.

Ezt az esetet vetítsd ki a társadalomra: senki sem szamaritánusi jótevő, hogy azért legyen neki kevesebb, hogy emiatt a másiknak legyen több.

2022. okt. 3. 09:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!