Milyen hatással lesz hosszútávon az ingatlanárakra a légitársaságok és Bill Gates eheti bejelentése?
Bill Gates azt mondta, hogy ez az oltások évtizede lesz. Az ausztrál légitársaság jelentette be először, azt követően még egy tucat, hogy nekik lesz olyan készülékük, amivel átvizsgálják az utasokat, hogy be vannak-e oltva. Mivel a jövőben majd lesz olyan fluoreszkáló, vagy nem is tudom milyen anyag az oltásban, amit lehet kívülről detektálni.
De ebből az egészből a lényeg, hogy azok a fiatalok akik eddig azért jártak ide, mert 1-2 fonttal olcsóbb a sör, azok tuti nem fogják ezért beoltatni magukat ilyesmivel és 2 hónap absztinenciát vállalni minden egyes újraoltáskor, csak azért hogy egy kicsit olcsóbb sört ihassanak egy itteni romkocsmában.. A magyar fizetőképesség pedig egyre gyérebb, egyre nehezebb kiadni egy lakást még egyre kisebb árakon és kevesebb kaucióval is, és ráadásul hitelmoratóriumot is most kezdik majd leépíteni.
Milyen hatással lehet ez hosszútávon? (Turizmus hosszútávú kiesése, elszegényedés, esetleges hitelválság)
" jövőben majd lesz olyan fluoreszkáló, vagy nem is tudom milyen anyag az oltásban, amit lehet kívülről detektálni."
Mit szedsz??
Amúgy ritkán fecskendezik be a QR kódot az emberekbe!
A piac már a vírus előtt megakadt magától, ami pedig most zajlik, finoman szólva nem kedvez az árak növekedésének. Az új támogatásokkal viszont igyekeznek visszapumpálni mindent, árral szemben. Ez leginkább már hit kérdése, hogy végül melyik hatás nyomja el a másikat. Aki lakást akar itt eladni, az körmeszakadtáig ragaszkodni fog ahhoz, hogy itt csak növekedés lehet. Aki venni akar, az meg csökkenést fog vizionálni. Én speciel venni akarok, szóval csökkenést vizionálok. :)
Akárhogyan is, meg lehet nézni ezt a grafikont: [link]
Ebből látszik, hogy az ingatlanárak itthon rövid-középtávon komolyan tudnak hullámzani, úgyhogy bizony a növekedés, ami 2014-től elindult, nem fog örökké tartani akkor sem, ha az ebben érdekelt felek megfeszülnek.
1. Nem kell minden h*lyeséget elhinni. (Méghogy "fluoreszkáló, vagy nem is tudom milyen anyag az oltásban, amit lehet kívülről detektálni" :D A 2 hónap absztinencia sem igaz.)
2. Akik eddig irreálisan magas árakat zsebeltek be, azok kénytelenek lesznek megelégedni a reális árakkal, ennyi. Nem sajnálom egyiket sem.
Csak a bolondok nem látják be, hogy folyamatosan esnek az ingatlanárak.
A legnagyobb áresés a paneleknél lesz.
(Mondjuk nem is érnek 8-10 milliónál többet.)
"2. Akik eddig irreálisan magas árakat zsebeltek be, azok kénytelenek lesznek megelégedni a reális árakkal, ennyi. Nem sajnálom egyiket sem."
Valószínűleg ez lesz, igen. Előbb-utóbb minden lakoma véget ér, és fel kell állni az asztaltól. :)
"Nem kell minden h*lyeséget elhinni."
1 évvel ezelőtt még maga a covid is egy hülyeség volt, amit csak a hülye álhírterjesztők birkái hittek el. És nézd meg mi lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!