Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan győzzem meg a páromat,...

Hogyan győzzem meg a páromat, hogy nem érdemes hosszútávon falun maradni?

Figyelt kérdés
A gyerek még általánosba járnak, de hamarosan eljön az idő amikor középiskolába kerülnek. A falunk közelében van egy kisváros, de ott sincs sok lehetőség, tehát maradna nekik a kollégium, utazás nekünk meg a pakolás, aggódás és pénzkidobás olyan dolgokra amikre mondjuk Pesten nem kellene költeni. Mindkettőknek van itt munkája, de ilyen munkákat Pesten egy - két hónap alatt találnánk és vannak tartalékaink is, szóval ilyen gond sincs. Ő el nem akar menni a faluból, pedig sokszor panaszkodik a kollégáira , hogy mennyire utálja a munkahelyét, de itt más lehetősége nincs. Azzal nem tudom meggyőzni, hogy a gyerekeknek jobb lenne és az sem érdekli, hogy talán ő is találna jobb munkát.
2016. máj. 3. 14:05
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
gyerekek :) (2fő)
2016. máj. 3. 14:06
 2/16 anonim ***** válasza:
97%
És tudnátok lakást venni Pesten őnerőből?
2016. máj. 3. 14:16
 3/16 anonim ***** válasza:
82%
Ha van egy saját lakásotok vidéken, akkro megértem hogy nem akar albérletbe vagy hitelt felvenni. Pest nem a világ közepe, rossz a levegő, tömeg van, stresz, nincs zöld terület stb... Szerintem megyeszékhelyeken is lehet jó iskolákat találni. Ami tény a kollégium sok pénzt elvisz, ha ugy tanulnak a gyerekek, de gondolj bele, ha most van egy biztos pontja, munkahelyetek, saját lakás stb.. akkor persze hogy fél feladni, ez a normális emberi reakció persze fiatalon más, én 3 év alatt 3 országban laktam, és magyarországon belül most fogok a harmadik megyébe költözni. Meguntam a munkám vagy találtam jobbat mentem tovább. De van aki 40 évet leél egy helyen.
2016. máj. 3. 14:27
 4/16 A kérdező kommentje:
Van pénzünk ( örököltük ), gond nélkül vehetnénk egy szép pesti lakást úgy 25 millió körül és még a ház is megmaradhatna. Nem értem, mert szerintem a rokonaival és a haverjaival sincs olyan viszonyban, hogy hiányoznának neki. A fizetésünk nem túl sok, de szerencsére nincs hitelünk és bazi nagy autónk így kevésből is elvagyunk.
2016. máj. 3. 14:39
 5/16 anonim ***** válasza:
64%
Talán téged kellene meg győzni,falun is van minden ami Pesten .Jó, metró, villamos nincs.de vannak összetartó,egymást segítő emberek .Pesten ha elesel átlépnek rajtad .A mai világban már alig van távolság,közlekedés szempontjából .Akinek van kis kertje ,és szorgalma is a műveléséhez,annak sok minden meg is terem .
2016. máj. 3. 14:47
 6/16 anonim ***** válasza:
90%

25 millió forint nem sok pesten, nézd meg az ingatlan árakat, és megfogsz lepődni, bár a falun a ház eladásával kipótolva már lehetne önerőből házat venni.

Hát véleményem szerint nyilván való,hogy pesten jobb oktatásba tudnának a gyerekek részesülni, de érsd meg párod nem midnenkinek jön be pest, én korábban szórakozni jártam fel, de élni nem tudnék ott. Vagyis zöldövezetbe, de annyi pénzt meg az életbe nem fogok keresni. MIért nem költöztök megyeszékhelyre, vagy az ország nyugati felébe, nem tudom hol laktok, pl. győr, csak azért javaslom mert ott is magasak a bérek, viszont nem olyan nagyváros mint mest.

2016. máj. 3. 15:02
 7/16 A kérdező kommentje:
Győr közelebb van hozzánk , mint Budapest, de érdekes, hogy egyikünknek sem tetszik, pedig sokszor járunk Győrben. A falun minden megterem szöveget meg el lehet felejteni, nekem és a páromnak sem marad sok időnk a munka, bejárás, háztartás, gyerekek mellett még a kertet is túrni. Persze nyírjuk a füvet és van néhány zöldségünk is, de ez nem sokat számít. Spórolni az egyik autó lemondásával lehetne, de akkor egy fizetéstől is elesnénk, tehát falun ez sem menne itt óránként , kétóránként járnak a buszok...
2016. máj. 3. 15:21
 8/16 anonim ***** válasza:
50%
Én a világért se költöznék fel Pestre . Ha a dupláját keresném akkor se gondolom a párod is így van vele. Lehet egy életre megutál ha belekényszeríted. Ha ilyen jól megy a kollégiumot is kibirod. Vagy vegyél lakást add ki amíg a gyerekeknek jó nem lesz kollégium helyett.
2016. máj. 3. 15:23
 9/16 anonim ***** válasza:
62%

Nehéz ügy, barátaimmal hasonló a helyzet. Pomázon laknak, erőlködnek egy ház felújításával, mert kell a nagy kert, nem jönnének Pestre. De már mondják, ha odaköltöznek kell venni még egy kocsit (egy már van), amivel "csak" a hévig megy. Meg, hogy ha BPestre költöznének bérlakásba, akkor lenne még jó nagy közös-költség. Csak azt nem látják, hogy a 2 kocsi minimál-fenntartási összege (adó, benzin, karbantartás,javítás) az biza többszöröse lesz a közös költségnek. Most a fűnyírás is minimum 5 óra, max. 1 kávé erejéig áll meg, nem beszélve a többi dologról. Már rég kifizették volna a kölcsönt és több pénzük lenne, de hát ők nem akarnak ide jönni.

Ha párod nagyon ragaszkodik házhoz/kerthez BP-en is lehet venni 25MFt-ból, megnéztem ingatlan.com 20MFt-ig 1646 találatot adott, annyiból csak lehet találni.

Próbáld meg úgy rávenni, hogy itt is házat néztek egy csendes utcában.

2016. máj. 3. 15:57
 10/16 anonim ***** válasza:
54%

Ja, link lemaradt:

[link]

2016. máj. 3. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!