Hogyan győzzem meg a páromat, hogy nem érdemes hosszútávon falun maradni?
25 millió forint nem sok pesten, nézd meg az ingatlan árakat, és megfogsz lepődni, bár a falun a ház eladásával kipótolva már lehetne önerőből házat venni.
Hát véleményem szerint nyilván való,hogy pesten jobb oktatásba tudnának a gyerekek részesülni, de érsd meg párod nem midnenkinek jön be pest, én korábban szórakozni jártam fel, de élni nem tudnék ott. Vagyis zöldövezetbe, de annyi pénzt meg az életbe nem fogok keresni. MIért nem költöztök megyeszékhelyre, vagy az ország nyugati felébe, nem tudom hol laktok, pl. győr, csak azért javaslom mert ott is magasak a bérek, viszont nem olyan nagyváros mint mest.
Nehéz ügy, barátaimmal hasonló a helyzet. Pomázon laknak, erőlködnek egy ház felújításával, mert kell a nagy kert, nem jönnének Pestre. De már mondják, ha odaköltöznek kell venni még egy kocsit (egy már van), amivel "csak" a hévig megy. Meg, hogy ha BPestre költöznének bérlakásba, akkor lenne még jó nagy közös-költség. Csak azt nem látják, hogy a 2 kocsi minimál-fenntartási összege (adó, benzin, karbantartás,javítás) az biza többszöröse lesz a közös költségnek. Most a fűnyírás is minimum 5 óra, max. 1 kávé erejéig áll meg, nem beszélve a többi dologról. Már rég kifizették volna a kölcsönt és több pénzük lenne, de hát ők nem akarnak ide jönni.
Ha párod nagyon ragaszkodik házhoz/kerthez BP-en is lehet venni 25MFt-ból, megnéztem ingatlan.com 20MFt-ig 1646 találatot adott, annyiból csak lehet találni.
Próbáld meg úgy rávenni, hogy itt is házat néztek egy csendes utcában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!