Huszonéves fiatalok, akik ilyen bruttó 350-450 ezer Ft körül kerestek, hogyan vagy miből vesztek saját házat/lakást?
Valójában ez a legfontosabb.
Tök jól hangzik ez a "kevés" önerő összeszedése, csak mire 3-5 év alatt összejön addigra már ott tartasz, hogy megint kell legalább 1-2 év mire meglesz és így tovább.
Csak sajnos sok olyan embertől hiába olvas bármit az ember aki 2010 körül kezdte és 15 körül vett lakást, mert az egy kisebb aranykor volt még.
Csak azóta teljesen más a piac ezt felejtik el nagyon sokan.
Manapság mind az áremelkedés sokszorosa, mint 10 éve, mind a kamatok...
#50 Igen a kamatok...
Csak magamon nézve, pont az utolsó pillanatban kaptam el 4,3% kamattal. 55 ezer a havi törlesztőm. Most ugyanezekkel a feltételekkel 9% felett lenne és 80+ ezer lenne a törlesztőm.
Havi 25 ezerrel több, és ez napról napra romlik.
9 milliós hitelre a teljes visszafizetendőm 13,5 körül van. Most 20 millió körül lenne a vége. Több mint kétszerese.
Én tényleg nem tudom mi lesz még itt...
Bírom, hogy ezek a pszeudoboomerek mindig a CSOK-kal meg a babaváróval támasztják alá hogy milyen könnyű lakáshoz jutni. Közben elfelejtik, hogy a CSOK csak 3 gyerekre 10 millió, ráadásul a babaváró egy hitel, amit vissza kell fizetni, szóval csökkenti a felvehető hitel összegét.
És mi van azokkal, akik NEM akarnak gyereket? Ők nem vehetik fel ezeket a támogatásokat és a jelenleg egy 1,5 szobás panel kerül 40 millióba. Kell minimum 12 millió önerő + 4% illeték + berendezés és nem árt, ha a végén marad egy kis tartalék is. Tehát 16-17 milliónyi félretett pénz nélkül nem érdemes belevágni. Megnézném a sok itt okoskodót, hány év alatt tesz félre ennyi pénzt :D még ketten sem olyan egyszerű, ha albérletben lakik az ember.
Igen, én is verném a mellkasomat, hogy hülye fiatalok miért nem tudnak összerakni. 5 millió önerőt. Csak azt nem fogják fel, hogy már egy rohadt panelhoz is legalább 12-14 millió önerőre van szükség és akkor még nem fizettél illetéked, nem maradt vésztartalékod.
És magasról lecarom az összes családtámogatást, mert ha ezek nem lennének, már rég meg tudtam volna venni egy 23 milliós panelt, sima piaci hitellel, viszont így, hogy 42 millától indul egy egészséges életterű panellakás (Mindenkire jut 10 négyzetméter privát szféra és esetleg még vendéget is tudsz látni, vagy a gyerekfelvigyázós nagyszülőnek egy két éjszakára ágyat tudsz vetni) semmi esély nincs. Aki meg azzal jön, hogy itthon olcsóak az ingatlanok, az nem járt még sehol a világon, konkrétan annyi egy budapesti panel mint egy grazi lakás. A fizetésed meg harmad annyi, am ostani hitelkonstrukciók meg sokkal rosszabbak, mint egy mezei osztrák hitelé. De tudom, én vagyok a hülye, hogy még itt maradtam ebben az országban.
54#
Sőt vannak akik szeretnének saját gyerköcöt de tudják hogy nem lehet.
Azok mit szoljanak akik nettó 200 ezer körül keresnek, nincs családi segítség és egyedül élnek? Szerencsésebbek a szülői házban. 200 ezerből mennyit tud eltenni az ember?
Mostani időkben 2 fajta ember szívta meg a legjobban.
- egyik az amelyiknek volt pénze de nem volt befektetve, vagy csak gyüjtögetett házra/lakásra de nem tudott még belevágni
- másik meg akik a babaváró meg a csok-ot sem tudják igénybe venni...
Fentebb írta valaki, hogy ez az országból a menekülés az egyetlen út...és úgy érzem igaza van...
- egyre több kisebbség lesz...
- egyre jobban öregedik a társadalom...
- már most élhetetlen az ország az átlagembernek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!