Huszonéves fiatalok, akik ilyen bruttó 350-450 ezer Ft körül kerestek, hogyan vagy miből vesztek saját házat/lakást?
Mi ketten vagyunk a párommal, ha a huszonévesbe beleszámítok a 29 évemmel - ő már 33 lesz idén. Az én bruttóm 460 ezer + emellé kapok cafeteriát a férjem pedig most váltott munkahelyet, eddig 500 bruttót keresett, most 650-et fog kapni. Ahhoz, hogy megvegyük az első lakásunkat, még ez is kevés, nekem a célom, hogy 2 éven belül elérjem az 500 feletti bruttót, de nem igazán várok most nagy emelést, főleg, hogy itt van a cég nyakán is válság és jóval magasabb energiaárakat kell megfizetnie. A párom új munkahelyén viszont várható, hogy pár éven belül lesznek jóféle emelések.
Egyébként albérletben élünk 6 éve, eddig olyan 9 milliót tudtunk megspórolni ez idő alatt.
Tegyük hozzá, sajnos a saját lakás sem garancia a boldogságra.
Főleg amikor tanulsz mint az állat, dolgozol mint az állat, aztán meg tudsz venni egy lelakott panellakást a sok kivénhedt meg lecsúszott proli között olyan helyeken mint Kőbánya meg Pesterzsébet. Szórakozási lehetőség semmi, a belváros meg olyan messze van hogy agglomerációból könnyebben oda jut az ember.
6
Bevallom, mi az utóbbi fél évben nézegettünk lakásokat, de ami belefért volna a biztonságosan vállalt hitelkeretbe, azok mind az általad említett helyen voltak és borzalmas volt oda eljutni, meg látni a sok prolit.
Mondjuk ez erősen szubjektív, de így, hogy 6 éve a 11. kerületben lakunk albérletben, nem hiszem, hogy a kőbánya alsói hangulatot meg tudnánk valaha szokni, inkább akkor maradunk albérletben és majd ha már nem köt minket a városba a munka, veszünk vidéken egy kertes házat. Addig meg a pénzünket befektetjük, szerencsére így is azért félre tudunk tenni normálisan. Bár megértem, ha valakinek ez pénzkidobás lenne, számomra az lenne a pénzkidobás, hogy olyan lakásért fizetek 25 évnyi hitelt, aminek utálom a teljes milliőjét.
5-ös válaszoló voltam.
En mar sokszor letettem errol, itt a tortenetem.
Tesom es koztem 10 ev kulonbseg van, o 2012-ben vette meg az elso lakasat a Havanna telepen, 9 millio forintert (61 negyzetmeter). 10 evvel ezelott havi netto 220 ezret keresett, en ugyanabban a szakmaban dolgozom mint o, havi netto 380at viszek haza +cafeteria. Iden tavasszal adta el a lakasat 58 millioert. Ugyhogy konstataltam, hogy tok mindegy mennyit keresek, hiaba kozel duplaja a berem most mint annak idejen az ove, ezzel az eszetlen dragulassal nem tudok mit kezdeni, plane nem szinglikent. Szoval vagy nyerek a lotton, vagy szulok egybol harmas ikreket es kimaxolom az osszes csaladkedvezmenyt.
#7 Pacsi.
Én magam is a 11. kerületben húztam le közel 10 évet, most meg Kőbánya...
Hát ég és föld a kettő. Pedig nem arról van szó, hogy kisebbségek mindenütt meg háborús hangulat, egyszerűen más réteg lakik itt mint ott.
A lakásomat gyűlölöm konkrétan. Egyszerűen lehetetlen ablakot nyitni mert a körülöttem lakóktól vagy dohányszag, vagy rohadt büdös kajaszag, vagy ótvar csöves kukaszag jön be. 10-ből 9 ablaknyitásnál zárom is vissza azonnal. Az utcára még csak sétálni sincsen kedvem lemenni, mert nincs itt az égvilágon semmi.
1 éve vettem, de már azt számolom, mikor szabadulhatok meg tőle.
11. kerületben 15 perc alatt belvárosban voltam tömegközlekedéssel is, villamos, metró, minden közel volt. Duna part séta távolságra. És egyszerűen más emberek voltak, tök szívesen lementem és csak úgy sétálgattam a környéken.
Nagyon sokáig voltam vele úgy, hogy inkább élek albérletben ott, ahol szeretek, mint olyan helyen ahol utálok.
Mondjuk annyi, hogy bármennyire is nem szeretem a lakásom, anyagilag csak így tudtam jót lépni. 20-ért vettem 1 éve, most 30+ milliótól indulnak, a felújítottak meg 35-40.
A hitel törlesztőm 55 ezer. Ennyi pénzből még egy szobát sem tudnék kibérelni. Egy igényes lakás meg 150-200 ezer lenne a 11-ben.
Lepukkant, szar panelért nem fizetnék újra, lakótársakkal sem élnék már így 30+ évesen.
Igazából részemről ez egyfajta előremenekülés volt, mert valahol el kell kezdeni. Igazából a célom az, hogy a hitelt vissza fizessem 3-5 éven belül, aztán onnantól tudok tovább gondolkozni.
Aztán ki tudja mi lesz még itt ha tényleg beüt egy komolyabb válság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!