Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vennél ingatlant, közösen a...

Vennél ingatlant, közösen a testvéreddel?

Figyelt kérdés

Van egy hétvégi kis nyaraló, ami 13 millió forint és közösen kifizetnénk.

A testvérem erre szeretne rá venni, nem vagyunk rosszban, de egy ingatlan ami közös. Nem tudom, hogy jó ötlet lenne.

Ki kértem pár ember tanácsát, ez ügyben, a válaszok megoszlanak.

A többség azon volt, hogy nem tarja túl jó ötletnek, mert veszekedések lehetnek belőle, még akkor is ha jobban vagyunk.

2022. aug. 27. 17:23
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
17%
Ez egy rossz magyar szokás, hogy a befektetés kimerül abban, hogy ingatlant kell venni... Ha befektetni akarsz, akkor most jó vétel a magyar állampapír és később pedig az amerikai részvények.
2022. aug. 27. 20:04
 12/27 anonim ***** válasza:
91%

Soha! Mint ahogy kezesnek sem megyek el senkinek sem! Nem veszek fel hitelt másnak, hogy majd nekem fizeti!

Ha sok pénzről van szó akkor senkibe sem lehet megbízni! De egy kisebb összeg vissza kérése is simán elront egy rokoni/baráti kapcsolatot.

pl 1: egy gyerekkori haveromnál nem volt pénz kért tőlem kölcsön tankolni 13000 ft-ot, kb 10 éve. Volt pofám megemlíteni hónapokkal később... azóta nem beszél velem, de a azért a pénzt megadta.

pl 2: kb 3 éve legjobb haverom azt akarta vegyek fel neki 10 millió személyi hitelt, amiből beindítja a vállalkozását. Nemet mondtam, a baráti kör kb fele kiközösített miatta. És ezzel gyakorlatilag ketté szakadt a banda. Akik velem értettek egyet azokkal azóta is ugyan olyan a viszonyunk. Akikről azt hittem a legjobb barátaim, a legnagyobb szemétté váltam a szemükbe.

pl 3: kb múlt hónapba kért meg egy ismerősöm, menjek el neki kezesnek, hogy ki tudja fizetni a házból a volt férjét. Nemet mondtam, az alig 20 milliós hitel kezességére. Egyenlőre még beszél velem, de hamar elviharzott, még a kávéját sem itta meg. Pedig finoman fogalmaztam...

Jóval átlagon felül keresek, ezért sokan megtalálnak :(

2022. aug. 27. 20:09
 13/27 mindentudó99 ***** válasza:
91%
#12 A szomszédom egy éve költözött oda. Megszorult arra kért vegyek fel neki személyi kölcsönt. Mert neki nem adnak. Normális? Dehogy. Testvérrel se közösködnék nem mondom hogy semmiben de ilyen nagy értékű dologban semmiképp.
2022. aug. 27. 20:57
 14/27 NTBS ***** válasza:
11%
Nem, mert nincs testvérem.
2022. aug. 27. 21:28
 15/27 anonim ***** válasza:
90%

"Ha befektetni akarsz, akkor most jó vétel a magyar állampapír "

Ez volt eddig a legjobb vicc amit hallottam ezen a héten.

2022. aug. 27. 21:56
 16/27 anonim ***** válasza:
21%
15-ös, miért is?
2022. aug. 27. 22:30
 17/27 anonim ***** válasza:
90%

Befektetésnek jó lehet, két feltétellel.

Valóban olyan telek, aminek várható a felértékelődése. Ha csak szimpla spekuláció, akkor elengedném.

A befektetés idejére előre tisztázva vannak a feltételek. A telek gondozásának felelőssége pl. és a jövőbeli ellentételezés. Akár szerződésbe foglalva egy ügyvédnél. Különben csak veszekedés lesz belőle.

Mindent összevetve én nem vennék így közösen ingatlant. Inkább fordítanám a sajátomra azt a pénzt

2022. aug. 27. 22:41
 18/27 anonim ***** válasza:
20%

Jó kapcsolatom van a testvéremmel, és ezt szeretném is megtartani, úgyhogy nem.

Mondjuk ettől függetlenül, egy közös nyaraló, ha meg tudjuk beszélni ki mikor használja akkor hasznos lehet. Vagy ha olyan a család, hogy amúgy is sok közös, nagy programot szerveznek és senkinek nem hiányzik az a pár millió, akkor akár működhet is.

2022. aug. 27. 22:52
 19/27 anonim ***** válasza:
90%
Mondjuk én nyaraló helyett inkább céloznék meg kiadható lakást. Annak a költségeit lehet felezni, a bevételt is.
2022. aug. 27. 22:54
 20/27 mindentudó99 ***** válasza:
40%
#16 Szerintem mert magasabb az infláció mint amit a papír fizet.
2022. aug. 28. 00:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!