Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vennél ingatlant, közösen a...

Vennél ingatlant, közösen a testvéreddel?

Figyelt kérdés

Van egy hétvégi kis nyaraló, ami 13 millió forint és közösen kifizetnénk.

A testvérem erre szeretne rá venni, nem vagyunk rosszban, de egy ingatlan ami közös. Nem tudom, hogy jó ötlet lenne.

Ki kértem pár ember tanácsát, ez ügyben, a válaszok megoszlanak.

A többség azon volt, hogy nem tarja túl jó ötletnek, mert veszekedések lehetnek belőle, még akkor is ha jobban vagyunk.

2022. aug. 27. 17:23
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
90%
Nem tartom jó ötletnek. Közös lónak túros a háta.
2022. aug. 27. 17:50
 2/27 anonim ***** válasza:
91%

Vékony jég. De azért működHET, ha megfelelő szabályokat állítotok fel és tartjátok is magatokat hozzá. Neked kell tudnod, hogy milyen a testvéred: mennyire venné ki a rá eső részt a munkából, költségekből, hogyan használná stb.

A használat mellett persze ott van az a kockázat is, hogy mi lesz, ha egyikőtöknek ki kell venni a pénzt belőle.

Mindemellett az előnyei is meglehetnek egy ilyennek, egy nyaralót ritkán használ ki teljes mértékben az ember, és hát mégsem idegenekkel kell osztozkodni (hogy ez jó-e vagy rossz, az persze a testvéredtől függ.)

2022. aug. 27. 17:57
 3/27 anonim ***** válasza:
87%

Nem. Soha.

Én még nem láttam a környezetemben jó példát ilyen közös dologra.

2022. aug. 27. 18:04
 4/27 anonim ***** válasza:
88%
S O H A !!!
2022. aug. 27. 18:07
 5/27 anonim válasza:
88%
Nem
2022. aug. 27. 18:30
 6/27 anonim ***** válasza:
85%
Ebből gyorsan nagy harag lesz.
2022. aug. 27. 18:35
 7/27 anonim ***** válasza:
90%
Lakni nem. Nyaralót úgy, hogy tényleg nyaralni használnánk felváltva, igen, de az én tesómat ugye én ismerem, tudom, hogy vele ez működne. A te tesódat te ismered.
2022. aug. 27. 18:51
 8/27 anonim ***** válasza:
85%
Nem!
2022. aug. 27. 19:06
 9/27 A kérdező kommentje:

A testvéremmel most örököltünk, közösen 15 millió forintot.

Fejenként 7.5 milliót.

A jelenlegi helyzetben, tényleg jó lenne egy ilyen kis ingatlan, talán ez lenne a legjobb befektetés hosszú távon, de tényleg nem tudom.

Én is nézzem, az ingatlanokat, egy normális telek, amin ház is van. Egyből 15 milliótól indul, és arra még rá kell költeni.

A testvérem, nem az a ki mondott kertészkedős fajta, hogy füvet nyír..stb

Kb.. én csinálnám a ház körüli munkák nagy részét, a sógoromra nem számíthatok, mert ezt se tudja, hogy hogyan kell kapálni, vagy fát hasogatni.

Az ingatlant befektetés céljából vennénk meg, kb... 5-6 évre, utána meg el adnánk, ha eltudjuk adni. Kérdés, hogy mennyiért?!

Az ötlet maga jó, de hogy közösen, hát tényleg nem tudom, hogy megéri?!

2022. aug. 27. 19:11
 10/27 anonim ***** válasza:
88%

Nekünk a szüleink 2-nknek "csak" 1 közös lakást tudtak venni a testvéremmel 20 éves korunk környékén. Ott laktunk együtt egyetemistaként aztán felnőttként még néhány évet 27-28 éves korunkig, aztán eladtuk és mindketten a saját addig félrett pénzünkkel kiegészítve tudtunk saját lakást venni.

Nem volt semmi probléma. A testvérem nekem nem csak egy idegen aki mellém született, hanem az egyik bizalmasom a mai napig és az egyik legjobb barátom is. Sajnálom, ha valakinek nem ilyen a kapcsolata a tesójával.

2022. aug. 27. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!