Akik az ingatlanlufi pukkanására várnak, szerinted milyen mértékű áresésre várnak?
20-as szerintem hoznak vásárlásokat, mindenhol az inflációt írják és kb 2 általános lehetőség van állampapír vagy ingatlan amit az átlag ember tud csinálni.
Az elmúlt években az ingatlanok csak drágultak, a kiadásból havonta látható a bevétel. Kellő önerővel még most is tudsz úgy venni lakást, hogy a törlesztőt kevesebb legyen mint a havi bevétel. Sokan aranybányának is hiszik ezt a kiadást és ha lenne pénzük lakásokat vennének.
Ha veszel 40 millióért egy lakást és az árak netán stagnálnak, akkor az a havi 150 albérleti pénz elég karcsú egy évre, nincs 2 millió sem.
Ezzel szemben az inflació követő premium magyar állampapír minden évben az előző évi hivatalos inflació + 1,5 % kamat prémiumot fizet. És idén 10 % körül várják az inflació tetőzését.
Szóval eléggé odaver az ingatlannak ami közben használódik el, meg foglalkozni kell a bérlők nyügjeivel.
"szerintem hoznak vásárlásokat,"
Ha nézem a hirdetési oldalt és fent van a hirdetés még mindig és még mindig, akkor nincs megvéve. Nyilván egy bizonyos területet és árkategóriát nézek.
" kb 2 általános lehetőség van állampapír vagy ingatlan amit az átlag ember tud csinálni."
Ahol én nézem, nincs lakóingatlan kínálat 29 M alatt (alkuval 29 a legolcsóbb), és ha nincs 29 M-d, akkor nem tudsz lakóingatlant venni.
Elfogyott a pénz, és ha nem fogyott volna el, akkor se azt vennék befektetésnek, ami túlárazott és nem megérős.
Ismételve a Kérdező kérdésére adott korábbi válaszomat, ami most 40, az 33 lehet 1 éven belül, én arra tippelek.
Lokációtól függően 11-30%-ra.
Felénk több mint 40% drágulás volt amit mértek.
Januárban 22 millió volt a szomszéd lakás most a szembelévő házban már 32 millió.
Ha csak 15% esés lesz akkor jobban megéri most venni még mindig lakást a kamatok kedvezőbbek mint lesznek később és albérletet sem kell fizetni. Megveszed és többet nem kell foglalkoznod vele egy időre.
Most, hogy a lakástulajdonosnak vagy egy év múlva a banknak és az albérlet tulajdonosának fizetem ki az a 4-5 milliót igazából mindegy.
Így legalább, ha megvan majd a lakás jöhet a gyerek is.
Ahol munka van és lesz ott nem lesz nagy visszaesés.
Ja és szerintem az embereknek még sok pénzük van.
A legnagyobb problema tovabbra is, hogy a kinalatol oldal ar ertek aranyban igen szegenyes.
A legtobben kivarnak, nem azert, hogy olcsobb legyen, hanem legyenek normalis lakasok, nem csak szuterenek es lerohadt linos panelok 40-ert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!