Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Akik az ingatlanlufi pukkanásá...

Akik az ingatlanlufi pukkanására várnak, szerinted milyen mértékű áresésre várnak?

Figyelt kérdés
Én úgy érzem, hogy komolyan hisznek abban, hogy egy ma 40 milliós XI.kerületi panel 6 millió lesz. De szerintem ha erre várnak, akkor hiába várnak.

2022. jún. 2. 13:19
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
75%

"Sehol nem zuhantak felére a bérleti díjak, ez egyszerűen nem igaz."

Bérbeadó vagyok, és bizony felére zuhantak, ugyanis 2020 márc. 11-én lezártak mindent és hazament az összes rövid- és hosszútávú bérlő.

Most az én lakásom is 100 000-ért van kiadva, 50 milliós prámiumlakás. Covid előtt 170 volt a piaci ára, 2020 májusban 80-ért vállalta volna egy ingatlanos.

Ennyi.

2022. jún. 2. 21:10
 12/26 anonim ***** válasza:
80%

"Az ingatlanok árai sem csökkentek számottevően.

25-30%-ot meg végképp nem."

Az ingatlan.com-mal kelek és fekszem, és bizony volt 900/nm-t érő belvárosi lakás 400-600 / nm-ért, az egy dolog, hogy te nem láttad, mert 2-3 órán át volt fenn, és azalatt elkelt.

Ha hirdetésfigyelőt állítasz be, akkor az csak 1,5 naponta küldi ki, akkor pont lemaradsz róla.

Ennyi.

Ezek az árak nem azoknak vannak, akik akár csak fél napot is gondolkodnak egy lakásvételen és nem tesznek azonnal ajánlatot írásban.

2022. jún. 2. 21:13
 13/26 anonim ***** válasza:
50%
10: 2. grafikon. [link]
2022. jún. 2. 21:16
 14/26 anonim ***** válasza:
35%

#12-13-14 Annyira bírom, hogy ilyen esetben minden vitapartner hirtelen bérbeadó-ingatlannal kelő-fekvő emberré válik... :D

A kamu szöveget meg hagyjuk már, hogy neked a szipi-szupi "prémiumlakás" 100 ezerért megy.

100 ezerért még a legdurvább Covid időszakban is csak Kispesten volt garzon, bútor nélkül. Drágább az albérlet mint valaha.

4-600 ezres lakás meg nem hogy a belvárosban, de még a közepesen vonzó panel telepeken sem volt.

Azaz persze, voltak 4-600 ezresek, a mindenféle félszuterén, meg régi tárolóból kialakított valamik meg a jogilag nem lakások.

Amúgy milyen grafikonról beszélsz, csak mert az általad linkeltekben sehol nincsen szó megfeleződött albérlet árakról. Stagnálásról írnak benne ami nyilván nem azt jelenti hogy lefeleződtek volna az albérlet árak... :)

2022. jún. 2. 22:39
 15/26 anonim ***** válasza:
41%

Azért ez a 100-ért csak Kispesten volt garzon is túlzás.

Én XI. kerületben bérlem a lakást, igaz ismerősi körből, szépen fel is újítgattuk az évek során, 5 éve lakunk itt, 80 ezer a bérleti díjunk, 2 szobás, 55 négyzetméteres. Ezt csak azért mondom, ha van az embernek szerencséje és ismerőse, akkor olcsón is meg lehet úszni.

2022. jún. 2. 23:06
 16/26 anonim ***** válasza:
61%

#15 Miért lenne túlzás?

A piaci viszonyokról az semmit nem árul el, hogy te jóval áron alul bérelsz ismerősi körön belül lakást 5 éve...

2022. jún. 2. 23:53
 17/26 anonim ***** válasza:
62%

Rohadt sok köze van annak, hogy 5 éve bérlitek ismerősöktől olcsón...

Lottót is meg lehet ám nyerni, akkor meg pláne olcsón megússza az ember.

Árakról beszélni közben meg szerencse, ismerős meg még 5 éves távlat is. Ilyen hülye beszélgetést se olvastam mostanság.

Ez ilyen Gyurcsányos érvhez hasonlít. Köze nincs ahhoz ami van, meg nem rég volt...

2022. jún. 3. 21:03
 18/26 anonim ***** válasza:
74%

Nah ez egy komoly hangvételű cikk, MNB elemzés:

" A kiemelkedő mértékű lakáspiaci drágulás következtében az MNB becslése szerint országos átlagban történelmi magas, 18 százalékos szintre emelkedett a lakásárak túlértékeltsége. Budapesten már több éve magas a túlértékeltség, ami jelenleg 15 százalékos szintet tesz ki. "

Itt a linkje:

[link]

2022. jún. 4. 09:31
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Tok mindegy mit mond az MNB mert nincs szava. A sok NER lovagnak meg erdeke, hogy porgetve legyen az ingatlanpiac.

Januarban jott ki a portfolionak egy cikke, miszerint ujra divatos a panel. A cikk utan 3 hettel 20%-al dragabbak lettek a panelok... :)

2022. jún. 4. 11:53
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

19: Igen, az tiszta sor, hogy hírekre áraznak az emberek, de az árazás nem von magával vásárlást. Mert az olyan prózai dolgoktól függ például, hogy kinek a zsebében mennyi pénz van TÉNYLEG, és nem statisztika meg fantazmagóriák szerint.

És aki elhiszi, hogy neki családtagonként van 16 milliója, miközben nincs, és úgy vesz ingatlant (hitelre, feltételhez kötött támogatásokra), vagy bérel, vagy másra költ kölcsönöket, az előbb-utóbb beleütközik a valóságba, akármit csinál a NER. És ez a valóság és az ütközés közeledőben van.

2022. jún. 4. 16:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!