Hogy juthat ma ingatlanhoz egy fiatal?
27 éves vagyok, jelenleg gimnáziumi tanárként dolgozom. Nettó 172 ezer a fizetésem, pótlékkal együtt is csak 204 ezer. Az albérlet és a rezsi elviszi a fizetésem kétharmadát, az élelmiszer is egyre drágább, szóval lassan már teljesen csődbe megyek.
Voltam bankban, hogy adnak-e lakáshitelt, kiröhögtek a fizetésem miatt. (Bár az önerőt sem tudnám összeszedni...)
Örökölni nem fogok, mert négyen vagyunk testvérek és a szüleimnek csak egy omladozó falusi vályogháza van.
"Akárhogy is számolgatom még Bpn is bárki tudna venni magának még mostani viszonylatban is egy kis lakás 30 éves korára."
Mivel a tanárképzés 6 év, 25 évesen pályakezdő az ember.
5 év alatt az önerő sem jön össze így, hogy nettó 200 a fizetés, nincs semmi cafeteria vagy egyéb juttatás, és albérletben kell megélni az embernek sőt étkezni is kell addig.
Bárhogy spórolok, a havi 200-ból az albérlet, rezsi, étkezés, tömegközlekedés kifizetése után 10 ezer ha marad.
"a legtöbb tipp arról szól, hogy vállalj magántanítványokat"
Próbáltam már hirdetni, de senki sem jelentkezett. Magyar-töris vagyok, az nem olyan keresett, mint a matek-fizika vagy a nyelvek.
"keres olcsobb albérletet vagy bérelj csak szobát"
Csak szobát bérlek, ennél olcsóbb nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!