Milyen esélyei vannak ma egy fiatalnak lakásvásárlásra (CSOK-on kívül :D ) ?
Hello, mi is így voltunk. Gyujtogettunk. Elkoltoztunk Budapestről, mert beláttuk, hogy ott olyan környékre nem tudunk költözni ami megfelelne. Mivel egy kelet-magyarorszagi városban olcsóbb az albérlet, viszont jó allasokert mentünk le, így 5 év alatt összegyűjtöttuk egy egész jó önerőt, mellé hitel, majd egy évig keresgettunk mire találtunk olyat ami megfelelt. Nagyon nehéz a használt lakás vasarlas, mert ha előtte a tulaj újított akkor biztos lehetsz abban, hogy csak a minimum latvanyszintre törekedett, és lehet hogy szét kell bombaznod, mert például a vezetékrendszer már korszerűtlen. Viszont a felújítás munka és költözés mellett ... Mondanom sem kell hogy az újépítésű házhoz 25-30 év hitellel lett volna reálisan esélyünk, ezt azért legfeljebb felkapott helyen vállaltuk volna be, ahol el tudjuk adni ha beüt valami gond.
Ez 6 éve volt, akkor még volt Fundamenta. Sok sikert nektek, szerintem most még sokkal nehezebb. Lehet amúgy hogy 7-8 év múlva nem lesz csok viszont azt augy tudom át lehet vinni másik ingatlanra később, nezzetek utána, bár én nem mertem még nem született gyerekre felvenni anno.
Pakolni kell félre a pénzt és minél hamarabb megvenni az első lakást.
Ne fizess albérletet.
Amennyit tudtok rakjatok félre, fundamenta már annyira nem éri meg. Mi MÁP-ba raktuk a pénzünket, 5 évre, adómentes és nem rossz kamattal nekünk megéri. Az 5 évet végig várjuk, hátha javul a lakás piac, illetve addig is gyüjtögetünk még. (még 3 év van hátra) Nem akarunk olyan sok hitelt felvenni, szerencsére szülőknél lakunk így albérletre se nagyon kell költeni - rezsi + kajába fizetünk -.
Ami biztos, hogy nem maradunk budapesten, ha találunk munkát máshol. 30 nm lakás 30 millióért rengeteg, vidéken 130 nm 30m.
1. Menjetek ki külföldre dolgozni néhány évre, ahol éljetek szintén takarékosan. Nekem így lett Magyarországon lakásom huszonéves korom végére, hogy előtte 5 évet éltem Angliában és gyűjtögettem.
2. Szerezzetek valamilyen piacképes szakmát, amivel igazán jól lehet keresni. Lehet főiskolára járva is, de lehet szakmát tanulva is.
Több pénzt kell keressetek (és félretegyetek) a mostaninál és erre ezek a lehetőségek léteznek. Valamelyiket vállaljátok be ezek közül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!