Hogy juthat ma ingatlanhoz egy fiatal?
27 éves vagyok, jelenleg gimnáziumi tanárként dolgozom. Nettó 172 ezer a fizetésem, pótlékkal együtt is csak 204 ezer. Az albérlet és a rezsi elviszi a fizetésem kétharmadát, az élelmiszer is egyre drágább, szóval lassan már teljesen csődbe megyek.
Voltam bankban, hogy adnak-e lakáshitelt, kiröhögtek a fizetésem miatt. (Bár az önerőt sem tudnám összeszedni...)
Örökölni nem fogok, mert négyen vagyunk testvérek és a szüleimnek csak egy omladozó falusi vályogháza van.
"Voltam bankban, hogy adnak-e lakáshitelt, kiröhögtek a fizetésem miatt"
Ezek szerint nem voltál, mert nem röhögnek ki, hanem megmondják mennyi pénzt kaphatsz.
20+ éves futamidőre 8-10 millió benne van.
Az más kérdés, hogy ennyiből nem nagyon lesz lakás élhető helyen.
Amúgy nem nagy titok, pénzzel lehet ingatlant venni.
Olyan munkát kell keresni amivel előre tudsz jutni az életben, és bevállalni plusz melókat. Mellette lemondani olyan dolgokról, mint az önálló albérlet.
Nyilván ha tudod, hogy zéró anyagi lehetőségekkel, vagy mínuszból indulsz az életben, akkor mondjuk nem tanárnak kell elmenni ahol előre tudod, hogy abból örülsz, ha nem halsz éhen.
Én például pont az albérleten spóroltam. 40-50 ezer + rezsihányadért béreltem szobákat.
Esetleg vállalhatsz magánórákat, korrepetálást, az tud viszonylag jó pénzt hozni.
"Nyilván ha tudod, hogy zéró anyagi lehetőségekkel, vagy mínuszból indulsz az életben, akkor mondjuk nem tanárnak kell elmenni ahol előre tudod, hogy abból örülsz, ha nem halsz éhen."
Sajnos vagy sem, de egyet kelle ezzel értenem. Aki tudja, hogy nem számíthat semmi segítségre, annak úgy kell készülnie az életre. Én is ezt tettem.
Nekem az tetszik, hogy csak a lepontozás megy ellenérvek nélkül itt is :D
Pontozzatok le ettől még a tény az tény marad.
Tanárként nincs meglepetés, előre tudod, hogy szarul fogsz keresni.
Ha ez nem tetszik, akkor kell keresni mást. Ha előre tudod, hogy nem fogsz megélni akkor meg ne nyavalyogj, mert te választottad ezt az utat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!