Hogy juthat ma ingatlanhoz egy fiatal?
27 éves vagyok, jelenleg gimnáziumi tanárként dolgozom. Nettó 172 ezer a fizetésem, pótlékkal együtt is csak 204 ezer. Az albérlet és a rezsi elviszi a fizetésem kétharmadát, az élelmiszer is egyre drágább, szóval lassan már teljesen csődbe megyek.
Voltam bankban, hogy adnak-e lakáshitelt, kiröhögtek a fizetésem miatt. (Bár az önerőt sem tudnám összeszedni...)
Örökölni nem fogok, mert négyen vagyunk testvérek és a szüleimnek csak egy omladozó falusi vályogháza van.
Bocsánat, de miféle degradáló szöveg ez?
"Keress magadnak egy gazdag pasit" - bocsánat, de ha valaki tisztességesen kitanult egy szakmát, tisztességesen dolgozik, akkor képesnek kellene lennie eltartani magát.
(Megjegyzem, pedagógusként nekem ez sikerül, de már most rohadtul ki vagyok merülve, annyi túlórát, osztályfőnökséget, dököt, mindent kellett bevállalnom ezért.)
#39: ez már 20-25 éve is így volt.
Ha nyelvvizsgázni akartam, különórára kellett járnom, általánosban és gimiben is.
Ha egyetemre akartam továbbmenni, szintén különórára kellett járnom.
Egyébként egy ilyen öngerjesztő folyamat ez az egész, a fizetések miatt többnyire csak az megy pedagógusnak, aki máshova nem jó, de még lébecolna 4 évet, nem akar dolgozni. És ezek aztán kitermelik a következő generációt magukból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!