Tulajdon bejegyzése UTÁN vételárfizetés, ilyen létezik?
Hát, lehetséges, hogy igazat mondott, csak nem tökéletesen fogalmazott.
Attól félek, hogy ez az egész minden amit mondott ez mind nem igaz, és mindig újabb és újabb határidőket ígérget, aztán a végén elérjük a szerződésben lévő határidőt, és ekkor kitalál valami fondorlatos trükköt, amivel megszerzi ingyen az ingatlant. Hogy mi ez a fondorlatos trükk, azt nem tudom, a szerződést ezerszer átnéztem, és szerintem rendben van. Talán csak én vagyok paranoiás, és minden rendben van/lesz.
"Úgy egyeztünk meg, hogy egy bizonyos határidőig kell fizetnie a teljes vételárat nekem, ellenkező esetben én megtartom a foglalót, az ingatlan pedig az enyém marad"
Ezt te írtad!!
Mi a gondod ezek után??!
"nekünk az erdővásárlásnak 5 hónap volt a papírmunkája."
És ott milyen sorrendben történtek a dolgok? Az 5 hónapnyi időnek az elején, a közepén, vagy a végén fizette a vételár 100%-át a vevő az eladónak?
Tényleg az lenne a sorrend, hogy:
-az erdő vevője mondjuk fizet 10% foglalót
-utána mondjuk 5 hónapnyi "papírmunka"
-ezután a vevő fizet 90%-ot
"Túlaggódod a dolgot."
Igen, az lehet, de láttam már karón varjút. Inkább aggódjam túl, mint alul. :-)
"Gondolom, a vevő hozta az ügyvédet"
Igen, ez szerintem szokásosan mindig így van, hogy a vevő hozza a saját ügyvédjét, és ő is fizeti.
"nézesd át a te ügyvédeddel is"
Erre én is gondoltam, folyamatban van.
"itt feltehetőleg már folyamatban van az ő eladási ügye"
Igen, már régóta folyamatban van, több hónapja. A fenti kommentekben leírtak nagyjából egybevágnak azokkal, amiket a vevőjelölt elmondott, szóval így akár igaz is lehet. Ez megnyugtató.
"Nem lehet könnyű életed. Mindenki gyanús neked, hogy át akar verni, aki a közeledbe kerül?"
Igen, mert nagyjából így is van. Aki nem ver át másokat, hanem talpig 100%-ig becsületes, és soha nem csinál más kárára semmi szemétséget, az nyomorog. Persze lehet ezt elegánsan is csinálni, olyan módon, amit a társadalom nem tekint gaztettnek. Szerintem aki ezzel nem ért egyet, az vagy nem látott eleget a világból, vagy nem néz elég mélyen magába, hogy rájöjjön, hogy ebben ő is benne van. Aki szeretne csillogó menő életet (és sokan szeretnének, mert sokan nem látnak a materiális dolgoknál tovább), annak köcsögnek kell lennie, minél köcsögebb, és ezt minél ügyesebben csinálja, annál többre viszi (materiális szempontból), persze nem mindenkinek ez a mérce. Szóval igen, ha egy banki alkalmazott, egy ingatlanügynök, egy ügyvéd, vagy egy politikus fura dolgokat mond a sima dumájával, a tenyérbemászó képével, a túlságosan ápolt megjelenésével, akkor elkezdek gyanakodni, és szerintem joggal. Aki nem gyanakszik, azt meg huszadszor verik át ugyanazokkal a béna trükkökkel (lásd például az "eddig minden politikus hazudott de majd most én igazat fogok mondani", vagy a "csak két hétig lesznek lezárások", vagy a "csak egy oltás kell", vagy "ez most tényleg egy fix kamatozású hitel és tényleg nem fog emelkedni a törlesztőrészlet", vagy "ez most tényleg egy tutitbiztos befektetés és nem fogod elveszteni az összes pénzed mint eddig 20x").
"Ott a foglaló nálad, mitől félsz???"
Hát mondjuk attól, hogy ha tegyük fel mégsem fizet, és lejár a határidő, akkor vártam erre tök feleslegesen kb. fél évet. Most ugye úgy adhatnám el másnak (ha lenne készpénzes, azonnal fizető másik vevőjelölt), hogy bontom a szerződést, és kifizetem a foglaló dupláját. Ez így viszont csak akkor érné meg nekem, ha a másik (nem létező) azonnal fizető vevőjelölt valami jóval magasabb vételárat ajánlana.
Irigylem azokat, akik annyira nem csalódtak még soha más emberekben, hogy a legnagyobb nyugalommal tudnak megbízni másokban, és általában nem feltételezik másokról, hogy át akarják b.ni őket, mert ugye ilyen igen ritkán történik, vagy kb. soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!