Új építésű házaknál vannak nagyobb kertek is vagy csak ez a 400m2es teregető helyes telkek? Házat keresünk de nagyobb telekkel, létezik ilyen?
Figyelt kérdés
Másik kérdés hogy belső burkolatok megvannak, tűzhely, konyhabútor ilyesmit még nekünk kell venni ha jól nézem.2021. okt. 31. 06:38
1/17 anonim válasza:
Hogymivan?!
400 m2 kert nem csak teregetésre elég. Ha neked nem fele meg akkor keresgélj.
A masodik kerdesed szerintem te sem erted.
3/17 anonim válasza:
Nagynénémék 950 négyzetméteres telken építkeztek, van bőven hely mindennek a kertben. Nekem még nagy is, de nekik pont jó és ők laknak ott.
4/17 anonim válasza:
Ha kész új építésűt akarsz, akkor nem hiszem, hogy találsz, ott az a lényeg, hogy minél kisebb befektetéssel minél nagyobbat szakítsanak.
Ha építkezel, akkor meg persze, lehet találni, akár több ezer nm-t is.
5/17 anonim válasza:
Készházak nem igazán vannak nagyobb telekkel. Ez a kor igénye. Egy telket minimálisra felosztani és a lehető legtöbbet építeni rá, vagyis a legtöbb hasznot kihúzni belőle. Elvétve találni egy-egy normál méretű telkest.
6/17 anonim válasza:
Neked mekkora a normális méretű telek? Mi az igényed és mire használnád? Laktál már kertesházban? Azért 400 nm-en még egy 5×10 mm-es medence is elfér, ami már 50 nm. Mellette marad hely napozóágyaknak, grillezőnek, kerti bútoroknak, gyereknek hintának, homokozónak. A teregetés mellett. Vagy neked mi a célod a telekkel?
7/17 anonim válasza:
5 vagyok. Ez oké, csak általában egy sokkal nagyobb telket osztanak akár 2-3-4 felé, ami azt eredményezi, hogy a szomszéd át tud köpni a tányérodba. Mellesleg egy 400 nm-es telekből egy 100 nm-es alapterületű ház ugye már annyit elvesz. Marad 300, amiből lesz teraszod, 1-2 autónak kocsibeálló, egy kis előkert, meg még talán jut 150 nm-nyi zöldfelelületed. Nem tudom jártál-e új építésű környékeken, szerintem kiábrándító a szomszédok közelsége. Ha már családi házba költözik az ember (annyiért amennyiért), akkor legyen egy kis privát területe. Hely egy kis veteményesnek, kerti tárolónak, akár kinti konyhának/grillezőnek, stb. A szomszéd pedig ne az én fürdőm ablakába nyissa a saját fürdőjének ablakát. Egy normál méretű telek szerintem 700 nm-nél kezdődik. És nem csak szerintem. Sok helyen (pl. agglomerációs falvaknál) szabályozzák is önkormányzati szinten, hogy ne lehessen 700-800 nm-nél jobban aprózni egy-egy építési telket.
8/17 anonim válasza:
4-es vagyok: Teljesen egyetértek az 5-össel. Nekünk még elfogadható méretű telkünk van, kb. 750 nm, de őszintén szólva minimum a dupláját tartanám jónak. A miénken ugye van a ház, 2 kocsibeálló, és a ház kettéosztja a telket, azaz van kb. 250-250 nm szabad terület. Az egyik fele fű, ott csak 2 fa van, a másik fele meg tele van fákkal (de kicsikkel, ott lényegében nincs összefüggő szabad tér. Tényleg, egy veteményes vagy pár új bokor (pl. bogyós gyümölcs) már nem fér bele. Arra jó az egész, hogy ha az ember kinéz az ablakon, akkor gyönyörű zöld minden, és a legtöbb szomszéd tűrhető távolságban van. De az utcában a mienknél kisebb telkeken már min. ikerházak állnak. Szerintem is szörnyű.
9/17 anonim válasza:
Az újépítésű lakásoknál nagyon nézzétek a kivitelezőt. Beszéljetek olyanokkal, akiknek ő épített és egy 10-20%-ot számoljatok rá a meghirdetett árra + konyhabútor. Mi még olyat is láttunk, ahol + kerítés + kertrendezés is volt, mert az nem volt benne.
10/17 anonim válasza:
Mi van a szerződésben? Azt olvasd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!