Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Régen (40 éve) a csóró egyetem...

Régen (40 éve) a csóró egyetemistáknak könnyebb volt lakáshoz jutni?

Figyelt kérdés
Nagybátyámék 40 éve csóró egyetemista párként jutottak hozzá egy polgári lakáshoz (mai érték:70-100 millió Ft). Adódik a kérdés, régen könnyebb volt ilyen szintű lakáshoz jutni, mint ma?
2022. márc. 15. 07:52
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

17: Ja, megvan. Belváros: I. II.B. XIII. V. VI. VII. VIII. IX. a legnagyobb körútig, XI. kerület Lágymányos és Műegyetem környéke.

Te meg csak az V. kerület felére gondoltál.

2022. márc. 19. 23:09
 22/29 anonim ***** válasza:

20:

Privátban is válaszoltam, de a VIII. kerület Keleti közelébe eső része nem belváros. Igaz, én elsősorban az V. kerületre gondoltam, de a Nagykörútig, esetleg még 1-2 utca kifelé az belváros, de a Hungária körútig nagyon erős túlzás mindent belvárosnak nevezni.

Azon a környéken, ahol te hirdeted a lakást, egy hasonló lakás 2015-ben olyan 8-10 millióba került, nem véletlenül a rossz környék miatt. De hagyjuk hogy milyen környék, nem belváros, úgyhogy mindegy is. Esetleg orvosis egyetemistának kiadni jó lehet.

2022. márc. 20. 11:10
 23/29 anonim ***** válasza:
22%

22: De, belváros alatt azt értik az emberek, amit felsoroltam, ez volt az oka annak, hogy nem értetted, mire gondoltak mások.

A Keleti még belváros, a Hungáriát lehet belvárosközelinek mondani már, te meg csak a Belváros városrészt jelölted be valószínűleg, ott valóban 23 M a legolcsóbb most, de az sem 38 M.

Körúton belül is van 20 M alatt találat.

2022. márc. 20. 17:51
 24/29 anonim ***** válasza:
57%

23:

Ja, hát il,en alapon bármit nevezhetsz belvárosnak, nevezheted a Havannát is annak, és akkor még olcsóbb találatot is kapsz.

A keresőben meg nem ártana megnézni zat is, hogy pl. ne önkormányzati lakás bérleti jogát hirdessék, valós legyen a hirdetés, ne résztulajdon, haszonélvezeti jogos vgay épp totálisan romos legyen, amire még ugyanannyit rákölthetsz, hogy lakható legyen.

2022. márc. 21. 10:51
 25/29 anonim ***** válasza:

hoppá:

Most jön csak a feketeleves: közel a két számjegyű lakáshitelkamat:

[link]

2022. márc. 21. 17:41
 26/29 anonim ***** válasza:

25:

Nekem mondjuk inkább jó hír, mert ez leverheti a lakásárakat.

2022. márc. 21. 21:47
 27/29 anonim ***** válasza:

25:

Tudod mi az igazi feketeleves?

Amikor rendszerváltás után a fix 3,5%-os lakáshitelek kamatát futamidő közben egy tollvonással felemelték 16%-osra.

2022. márc. 22. 06:55
 28/29 anonim ***** válasza:

27:

Attól függ kinek. Mert az is benne votl, hogy aki egyben kifizette, annak elengedték a felét. Plusz attól is függött, hol tartott a futamidő, mert sokak jártak jó laz évtizedekig törlesztett nevetségesen alacsony kamattal, mikor a bankbetét többet fizetett. Sokaknak már rég megvolt a lakás ára bankbetétben, és még a felét el is engedték nekik...

2022. márc. 22. 17:37
 29/29 anonim ***** válasza:

Mint ahogy most is sokan jól járnak a CsOKkal, Falusi CsOKkal, babaváróval, 25 év alattiak adókedvezményével...

Most is vannak olyanok, akiknek megvan a lakás ára befektetésben, emitt-amott.

Meg az is benne volt régen, hogy nem volt elég a kamatemelés, megszűnt sok munkahely.

Rengeteg ház került árverezésre.

Persze ez azokat nem érdekelte és érdekli, akik akkor (is) jól jártak.

2022. márc. 22. 18:10
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!