Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Aki tehetős családból származi...

Aki tehetős családból származik, sokat fog örökölni vagy egy kell gyerek az nem aggódik a lakhatása miatt?

Figyelt kérdés

Nekem fontos volt hogy legyen saját házam mert az örökségre nem várhatók ugyanis ketten osztozunk majd rajta és a szüleim nem is tehetősek.

Két ember jutott az eszembe.

Az egyik albérletben lakik a belvárosban, pedig a szülei rá iratták a családi házat mert a testvére is kapott egyet. Azért nem költözik oda mert a szülei még ott élnek és külön akar élni. A szülei elmennének egy kis lakásba mert csak ketten vannak de rengeteg cucc ott maradna a családi házban és attól tart hogy a szülei a nyakára járnak állandóan. Így ő inkább bérel ,jól érzi magát a lakásban , minden közel van ,éttermek, kocsmák haverok, estébé.

A másik egyke gyerek, szintén tehetős családból. Nagy családi ház, részvények, készpénz, autók minden az övé lesz.

Egy nagyon drága helyre költözött és ott bérel egy lakást a férjével. A szülei segítik őket mert egyedül nem bírnák fizetni. Az esküvőjük előtt az apukája megkérdezte hogy lagzit szeretne vagy pedig adjon neki pénzt önerőre hogy vegyenek egy házat , természetesen nem ott ahol laknak mert ott nagyon nagyon drágák házat hanem pl. közel a szüleihez. Inkább a lagzit választotta.

jan. 15. 19:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Mi itt a kérdés?

Van, aki örököl és megbecsüli, van, aki kevesli, stb.

Ismerek olyan embert, akinél sok a cucc és megkérte a szüleit, vegyenek egy nagyobb lakást. Lehet, ez meg is történik, cserébe az illető tök önállótlan és nem tud egy alap döntést meghozni, még azt sem, melyik moziban nézzen meg egy filmet.

Az élet, a sors véletlenszerűen oszt lapokat, úgy gondolom. Aztán valahogy reagál az ember. Nem igazságosság vagy időszerűség alapján történnek dolgok.

jan. 15. 23:48
 2/14 anonim ***** válasza:
84%

Ismerek olyat aki a szüleitől 3 lakást fog örökölni, nem gazdagok csak egykèk a szülők, meg a srác is.

30 elmúlt még mindig a szüleivel pedig 2 lakás közül választhatna bármikor...

Elég életképtelennek nevelték.

Én megdolgoztam azért amim van.

jan. 16. 04:55
 3/14 anonim ***** válasza:

Mi a kérdésed?

Amit leírtál az valami élethelyzet. De mit akarsz kérdezni?

jan. 16. 08:02
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Normál esetben az ember nem örül annak, ha meghal valamelyik szülője és örököl, így nem is erre alapozik bármit is.

Nálunk is van a szülőknél nagy ház, új autó, meg nem tudom, de 34 vagyok. Remélem még legalább 20 évig szó sem lesz öröklésről. Akkor most a babáerjainkon kéne ülni, hogy majd úgyis lesz hol lakni? Vagy nem teljesen értem. Mellesleg hogy jön az örökléshez az, hogy a család tudja-e/akarja-e segíteni a gyerekeit anyagilag?

jan. 16. 08:39
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Szülőm is él, gyerekem is van. 28 éve élünk külön a szüleimtől, eszembe jutott akkor sem, most sem,hogy majd örökölök és arra alapozok. A gyerekem 5 éve él külön. Egyelőre "nem tervezem",hogy majd tőlem örököl, viszont egyértelmű,hogy amiben tudtam segítettem.

Tehát ha visszavezetem: még én sem örököltem a szüleimtől, és már a gyerekem is külön él.

Az,hogy ki mennyire vagyonos, nem azonos azzal,hogy mennyire segíti a gyerekét. Nekem is vannak ismerőseim akiket jó anyagi körülmények között élőnek gondolok, mégsem segíti a gyerekét.

Én egyedül neveltem, nem vagyok vagyonos, kuporgattam kb egész életemben, így tudtam segíteni. Hozzáteszem, nagyon értékeli, és Ő is így viszonyul hozzám segítés kérdésében.

jan. 16. 11:03
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem szarmazom tehetos csaladbol, nem fogok orokolni es nem aggodom a lakhatasom miatt. 😉 Tipp: tanultam es dolgozok. 👍
jan. 16. 13:38
 7/14 A kérdező kommentje:
A kerdesem hogy ez az általános hogy a gazdagok nem aggodnak a lakhatásukon mert ugyis orokolnek?
jan. 16. 13:40
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsés esetben az ember kb 60 éves, mire örököl a szüleitől. Azért addig is szeretne lakni valahol az átlag.
jan. 16. 15:17
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem,ez nem általános.
jan. 16. 15:30
 10/14 anonim ***** válasza:

#7 Pont ezt írta le neked 4-es és 5-ös is, hogy attól mert majd valamikor, remélhetőleg nagyon sokára örökölni fognak, attól még a jelenben nekik kell megoldaniuk a lakhatásukat. Nem azért nem aggódnak miatta mert a szüleik gazdagok és majd örökölnek tőlük, hanem mert meg tudták oldani saját maguknak is. Majd a szüleiktől örökölt ingatlan az unokáknak lesz segítség.

Valamikor, remélhetőleg nagyon sokára mi is fogunk majd egy házat örökölni a testvéreimmel, de ettől még most vagyok 50 éves, az elmúlt 25 évben volt szükségem lakásra amikor a saját gyerekeimet kellett felnevelnünk és nem majd valamikor 70 évesen szeretném, hogy lakásom legyen mert örököltem. Ráadásul vagyunk 4-en arra a házra. Már rég lett az első lakásunk és mára már saját erőnkből van házunk.

jan. 16. 15:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!