Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Aki tehetős családból származi...

Aki tehetős családból származik, sokat fog örökölni vagy egy kell gyerek az nem aggódik a lakhatása miatt?

Figyelt kérdés

Nekem fontos volt hogy legyen saját házam mert az örökségre nem várhatók ugyanis ketten osztozunk majd rajta és a szüleim nem is tehetősek.

Két ember jutott az eszembe.

Az egyik albérletben lakik a belvárosban, pedig a szülei rá iratták a családi házat mert a testvére is kapott egyet. Azért nem költözik oda mert a szülei még ott élnek és külön akar élni. A szülei elmennének egy kis lakásba mert csak ketten vannak de rengeteg cucc ott maradna a családi házban és attól tart hogy a szülei a nyakára járnak állandóan. Így ő inkább bérel ,jól érzi magát a lakásban , minden közel van ,éttermek, kocsmák haverok, estébé.

A másik egyke gyerek, szintén tehetős családból. Nagy családi ház, részvények, készpénz, autók minden az övé lesz.

Egy nagyon drága helyre költözött és ott bérel egy lakást a férjével. A szülei segítik őket mert egyedül nem bírnák fizetni. Az esküvőjük előtt az apukája megkérdezte hogy lagzit szeretne vagy pedig adjon neki pénzt önerőre hogy vegyenek egy házat , természetesen nem ott ahol laknak mert ott nagyon nagyon drágák házat hanem pl. közel a szüleihez. Inkább a lagzit választotta.

jan. 15. 19:55
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Akiket irtam azok alberletben elnek. Tudjak hogy nem ott lesznek nyugdijas korukban mert lesz orokseguk.

Ha en nem vettem volna hazat hanem alberletben elnek akkor nyugdijas koromra se lenne hazam mert az oroksegem egy lepukkant kadarkocka lesz amin osztoznom kell, szoval azzal nem lenne megoldva a hitel es alberlet nelkuli lakhatasom.

jan. 16. 16:19
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nagyon kifacsart gondolkozás. Ha gazdag családban élek, akkor miért nem segítenek inkább saját lakáshoz, miért dobáljuk ki a pénzt az ablakon és várunk arra, hogy valaki elpatkoljon a családban és vagyont hagyjon ránk!? Ez szerintem pont a generációs vagyon leépítése, hiszen ha a jelen generáció nem teszi bele a magáét, akkor egyre kevesebb lesz... Értsd. Ha a nagyszülők meghalnak, örökölnek a szülők, ha ők ezzel jól gazdálkodnak és hozzáteszik a magukét, tőlük már két generáció javait öröklöd meg. Ha te is beleteszed a saját javaidat, akkor a gyerekeid már három generációét és így tovább. Szerintem nem túl intelligens döntés megszakítani a láncot és várni, hogy a nyakamba szakadjon a feljebbmenőim vagyona. Kivétel, ha nem kíván valaki örökíteni, vagyis nem lesz gyereke.
jan. 17. 07:45
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Hozzáteszem: a nagyszülő/szülő végrendelkezhet másra is. És akkor nincs is örökség. Vagy: aktív korában vagyont gyűjtött,aztán nyugdíjaskorában felélte. Számtalan ilyet látok.
jan. 17. 08:01
 14/14 anonim ***** válasza:

Nekem van sajátom, 2 testvéremnek szintén, 2 pedig albérletben van.

Egyik nagyszülőtől sem örököltünk, a szüleink sem.

Szüleimnek van háza 58-67 évesek, innen majd egyszer öröklök valamit. Csakhogy vannak féltestvéreim is, így az én örökségem 15% lesz! Figyelembe véve a női ág életkorát a családban 78-92 közötti, azaz remélhetőleg min 20 év múlva fogok örökölni. A 15% nem egy nagy összeg, és addigra közelebb leszek a 60hoz mint az 50hez.

Ha meg úgy döntenek otthonba költöznek, semmi sem lesz. Engem nem is érdekel az örökségem, sosem kértem. Ha eladják a házat, és kis lakásba költöznek, a fennmaradó összeget meg tőlem aztán nyugodtan felélhetik, ha már megdolgoztak érte. Jelenleg jól élnek, de annyi pénzük nincs, hogy bármelyik gyereket is anyagilag támogassák. Nem is várjuk el!!! Mindig mondjuk költsék magukra a pénzüket, menjenek nyaralni, wellneszelni.

Mi azon családok egyike vagyunk, akik egyáltalán nem várják az örökségüket!

Az elinduláshoz sem kaptunk segítséget, nem is tudtak volna adni, csak a mamahotel lehetőségét, még is meg oldottuk. A 3 családi házból összesen egyen van csok és babaváró. A másik kettő állami támogatás mentes.

jan. 17. 08:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!