Mit érhet ez a budapesti (budai) lakás manapság? Milyen ajánlatot adjak?
A lakásnak még nincs konkrét vételára, a benne lakó mamát idősotthonba vitték, a lakás berendezéseit már hazapakolták a gyerekekhez. A mama és a család is nyitott az eladásra. A család ismerős család, ajánlatot kellene adnom, mielőtt ingatlanos kezébe adják - saját célra venném meg, első otthonnak.
A lakás Budán, a Margit körútról közvetlenül nyíló egyik utcában található. A 4-6 megállója kb. 3 perc séta.
Csupán 31 négyzetméteres, ellenben nagyon jó elosztású. Található benne több helyiség (két félszoba, külön konyha, kádas fürdő).
A ház legfelső emeletén van, mindig fényes szobák, jó kilátással.
A két félszoba ablakai egy szemben lévő, ugyanolyan magas épületre néznek. Egyik oldalirányba kinézve a Duna, a másikba a budai hegyek láthatóak.
Teljes felújítást igényel, tipikus nagymama által teljesen elhasznált lakás. A víz és villanyvezetékeket kicserélték kb. 10 éve, ezt ellenőriztem, de minden mást fel kell újítani. Padló szétkarcolva, falak a túl sok kép miatt tele vastagon fúrt lyukakkal, 50 éves villanytűzhely, 50 éves villanyfűtés, gáz nincs, közös költség alacsony.
40: Az nagyon jó. Nálam vállalnál munkát?
Nem most, de mivel mindünk egy saját garzonban lakik egyesével, szokott adódni munka, és kis munka jellemzően, de sokszor. És ha valaki beválik, mindig őt hívjuk.
Én abban is benne lennék, ha megveszed ezt a lakást, elmennék segédnek hozzád oda, hogy tanítsd meg az alapokat, és akkor én is meg tudom magamnál csinálni onnantól.:)
10 megállóra lakom.:)
Valóban nem írtam vezetékcserékről, mert az a jelenlegi kérdés szempontjából nem releváns.
Ugyanis ezt írta a Kérdező:
"A víz és villanyvezetékeket kicserélték kb. 10 éve, ezt ellenőriztem,..."
Kérdező,
a kérdésedben leírtak alapján a lakás nagyon jó helyen van. A felújítási árakról sok választ kaptál, de mérvadó a kivitelező árajánlata lesz, amit vagy elfogadsz, vagy nem és nézel másik után. Látni kellene a lakást, de szerintem többet ér, mint 30-35 mil. Ft. Kérdés, kik a szomszédok. A környéket ismerem.
Kérdező,
azt tanácsolom, hogy nézz bővebben utána Te magad (az interneten) és számolj, mert szerintem ott, azon a helyen, idővel többért is eladhatnád, mint amennyiért veszed ill. még ráköltesz. Egyrészt jó a környezet. Leírásod alapján jó a kilátás is (ami nagy előny). Talán megérné egyetemistáknak is kiadni, hiszen jó a közlekedés is (Széll Kálmán téri M2 metró, 4 és 6-os villamos...
48: Az, hogy mennyiért hirdeti, és mennyiért megy el, az két külön dolog.
Ha követted a lakások sorsát, mert meg is nézted és rátelefonáltál, hogy mennyiért ment el, csak akkor tudhatod, mennyiért ment el.
Mi simán szoktunk 20-25% alkuval vásárolni, de mások is, szóval a hirdetési ár az egyáltalán nem mérvadó, teljesen másról beszélsz, ha arról beszélsz.
Még két ingatlanos is 30% eltéréssel szokott árat becsülni, lehet tudni, hogy melyik áraz magasra, melyik alacsonyra. Eltérő üzletpolitika.
Aláárazásnál licit is kialakulhat, föléárazásnál alku várható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!