Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit érhet ez a budapesti...

Mit érhet ez a budapesti (budai) lakás manapság? Milyen ajánlatot adjak?

Figyelt kérdés

A lakásnak még nincs konkrét vételára, a benne lakó mamát idősotthonba vitték, a lakás berendezéseit már hazapakolták a gyerekekhez. A mama és a család is nyitott az eladásra. A család ismerős család, ajánlatot kellene adnom, mielőtt ingatlanos kezébe adják - saját célra venném meg, első otthonnak.

A lakás Budán, a Margit körútról közvetlenül nyíló egyik utcában található. A 4-6 megállója kb. 3 perc séta.

Csupán 31 négyzetméteres, ellenben nagyon jó elosztású. Található benne több helyiség (két félszoba, külön konyha, kádas fürdő).

A ház legfelső emeletén van, mindig fényes szobák, jó kilátással.

A két félszoba ablakai egy szemben lévő, ugyanolyan magas épületre néznek. Egyik oldalirányba kinézve a Duna, a másikba a budai hegyek láthatóak.

Teljes felújítást igényel, tipikus nagymama által teljesen elhasznált lakás. A víz és villanyvezetékeket kicserélték kb. 10 éve, ezt ellenőriztem, de minden mást fel kell újítani. Padló szétkarcolva, falak a túl sok kép miatt tele vastagon fúrt lyukakkal, 50 éves villanytűzhely, 50 éves villanyfűtés, gáz nincs, közös költség alacsony.

2020. nov. 29. 21:30
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:

20: Szivesen veszek szaki ajánlásokat, aki nem ilyen.

Én 30 éve újítgatok ingatlanokat, és nem sikerült jobbat szerezni.

Valószínű nem én csinálok valamit rosszul mert rengeteget dolgozok szakiszerzésen, és úgy jön ki ez az eredmény, valamint a saját közös képviselőinknek sem sikerül soha jobban. Most az egyik házunkban 1 éve áll a felújítás, mert az első brigád 1 hónap után kihúzott külföldre, a második túlárazott, és a független szakértői véleménnyel nem tudjuk, mi van, de 1 éve nem halad a dolog, pedig pénzünk az van.

Neked milyen tapasztalatod van ebben?

2020. dec. 1. 13:26
 22/69 anonim ***** válasza:
Én csak a vállalkozói oldalát ismerem a dolognak, mi nem szoktunk össze vissza hazudozni, meg fél évekre előre időpontot adni, mivel az úgyis tarthatatlan. Amit ajánlok, hogy ha van egy bevállt szerelőd(legyen az vizes stb), tőle kérd, hogy ajánljon be embereket. Közösképviseleteknél meg az a baj, hogy általában csak ilyen mekkmesterek vállalják be azokat a munkákat. Milyen szakipar az, ami miatt 1 éve áll a felújítás? Vagy ez valami generálkivitelező rablóbanda?
2020. dec. 1. 14:46
 23/69 anonim ***** válasza:
70%

Én nem látom a kérdés alapján azokat 6 milliós felújításokat ennél a lakásnál.

Mondjuk nekünk egyedül a villanyszerelés került volna pénzbe a villanytűzhely cserénél és fűtés átvizsgálásánál. A festést meg megcsináltuk (lyukak eltüntetése egy zacskó gipsz), ajtókat ablakokat lemázoltuk, a parkettát meg bérelt, a port is felszívó géppel felcsiszoltuk. Fellakkozni már gyerekjáték volt egy-egy puha, széles kefével. A faparkettát semmiképp nem akartuk lefedni valami szar laminálttal és gyönyörű lett.

De ha ezeket a Kérdező mindezekhez hív szakembert, akkor sem 6 millió a vége.

Nem tudom a fürdő milyen állapotban van, de egy 5m2-es fürdőben egy vécé és kádcsere + burkolás kijön max 300ezerből, de akkor már nagyon extra.

A szintén 5 m2-es konyhába az egyik falra új konyhabútor - amiket ebben a méretben már lehet 75 ezertől kapni, némi burkolás és kész!

[link]

2020. dec. 1. 15:05
 24/69 anonim ***** válasza:
51%
Itt gyakorin szeretnek túlzásokba esni a számokkal, 23 :)
2020. dec. 1. 15:19
 25/69 anonim ***** válasza:
65%
23? :DDD Te nem vagy tisztába az ingatlanárakkal! Lehet most estek, de azért nem ennyire! 23 millió :DDD
2020. dec. 1. 15:25
 26/69 anonim ***** válasza:
54%

"23? :DDD Te nem vagy tisztába az ingatlanárakkal! Lehet most estek, de azért nem ennyire! 23 millió :DDD"

Ugye hülyéskedsz? :D

2020. dec. 16. 16:27
 27/69 A kérdező kommentje:

Szerintem aki a 23-mas számot írta, az a #23-mas kommentelőhöz szeretett volna szólni.

Tanuljatok meg olvasni a sorok között. :)

2020. dec. 16. 16:33
 28/69 anonim ***** válasza:
48%
így van, a 23-as kommentre válaszoltam..
2020. dec. 16. 16:38
 29/69 anonim ***** válasza:
43%
Újépitésűvlakasok vannak 1-1,2 millio ft/nm áron. Igen, a kicsik. Azokra már költeni sem kell. Erre a lakásra még 4 misi símán rámegy. Jó helyen van. De lift van? Az ingatlanpiac jelentősen visszaesett. Ezt már nem fogják 30ert elvinni. Én 24 misi körül ajánlanék érte.
2020. dec. 16. 17:39
 30/69 anonim ***** válasza:
94%
Mi áprilisban újitottuk fel a furdőnket. Budapesten. 4,5 nmes fürdő. Kád ki, helyette zuhanykabin épült. 1,5 misi lett a végeredmény. És egy viszonylag alacsony árú csempét vettünk. (Középárkategória alja) 300ezer az anyagköltségre nem lett volna elég... A munkadíj 700ezer volt. De jó szakemberek voltak. Szépen, tisztán dolgoztak, hataridőt tartották. Gyönyörű és tartós munkát. (És uzenem minden okoskodónak: tudom, en vagyok a hülye, hogy megfizetek egy normalis burkolót. És nem szaladgáltam, hogy minél olcsóbban szerezzek egy kóklert...)
2020. dec. 16. 17:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!