Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mitől mentek le az ingatlanára...

Mitől mentek le az ingatlanárak? Meddig marad vajon így?

Figyelt kérdés
Gondolom a Covid, meg a válság. Vagy esetleg más? Azt látom, hogy Pest kivételével vidéken jelentősen lementek az ingatlanárak, Pécs kertvárosban nézegetek panelt, eddig ott is 15-20 millióért ment egy 2 szobás lakás pár hónapja, 1 éve, most a hasonlók ilyen 12-13 millióért is vannak már.
2020. szept. 2. 00:57
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
0%

20-as.

A "tetováltasd magadra" kezdetű hozzászólás az enyém volt. Úgy látszik, nem jól fogalmaztam meg a mondandómat.

Ugyanis az a helyzet, hogy én is baromira örülnék, ha az ingatlanárak visszaszállnának a 2014 körüli időkre. Mert az lenne a reális ár.

Csakhogy a kormányunk volt olyan kedves, és addig keverte a lapokat az intézkedéseivel, hogy az árak azóta 2-3-szor akkorák lettek. És sajnos semmilyen kilátás nincsen arra, hogy ez valaha is javuljon.

Sajnos ez van. Az eladók már nem fogják lejjebb vinni az árakat. Vérszagot fogtak. És inkább hagyják magukra rohadni az ótvar lakásaikat is, de nem vinnék lejjebb az árakat.

Emocionális szinten én is bízok a lakásárak csökkenésében.

De racionális szinten erre semmilyen esélyt nem látok. A hiú remény pedig a legrosszabb, hogy "talán lesz jobb később". Nem, nem lesz jobb. 5 éve várok arra, hogy jobb legyen, de helyette évről-évre egyre csak rosszabb az egész.

A kereslet-kínálat érvekre pedig csak annyit tudok mondani szintén: dögöljenek meg az ezt hangoztatók. Azért ekkora a kereslet, mert a qrva kormányunk szanaszéjjel manipulálta. Nem pedig piaci alapon történt a változás.

Ha mondjuk megadóztatta volna az üresen álló lakásokat, a külföldi lakásvásárlásokat, ha nem lennének támogatások, lennének helyette önkormányzati bérlakások (azaz kínálati korrekció)... na AZ segítség lenne ténylegesen. De itt kizárólag a cél a lakosság teljes eladósítása volt.

Jobb lett volna, ha soha nem nyúl bele inkább.

2020. szept. 3. 17:22
 22/34 anonim ***** válasza:
21 No-no, azért a MÁP+-al rendesen megkavarták a piacot, el is tűntek a befektetők az ingatlanpiacról. Szóval valószínűleg észrevették, hogy ha nem akarnak lakhatási válságot, akkor muszáj lépni. A többit most szépen elrendezi a turisták eltűnése, a bérleti piac nyüglődése (rövid- hosszútáv egyaránt), a kereslet jelentős csökkenése, úgyhogy alakul ez, csak lassan. Paneloknál már jócskán van árcsökkenés...
2020. szept. 3. 17:37
 23/34 anonim ***** válasza:
0%

20as vagyok, 21-es, akkor elnézést, félreértettelek. Amit az előző hozzászólásodban írtál, azzal viszont így teljesen egyetértek. Nevetséges volt, ami ebben a puttó kis országban zajlott az elmúlt években az ingatlanpiac (és egyéb más, de ebbe most ne menjünk bele, ez nem az a topik) terén.

Egyébként hasonlóan érzek mint te. Az elmúlt években majdnem megcsináltattam azt a tetoválást :) Egyedülálló nő vagyok, nem, nem tervezek férjhez menni és gyereket szülni csak azért, hogy megkapjam a magamét Viktortól meg a bandájától, és lehessen egy lakásom/házam.

Végül aztán lett, idén, és igen, az árcsökkenésnek köszönhetően (nem Bp). Hitellel, nyilván, de akkor is, legalább látom a fényt az alagút végén.

Reálisan kell látni a helyzetet, de ne veszítsd el a reményt. Ez most ilyen nyálas hollywoody vigasznak hangzik, de nem marad minden örökké így ebben a nyomorult országban. Mikor bevezették a Csokot és a babavárót, a nagy része a jogosultaknak felvette azonnal (természetesen azóta is kötnek házasságot emberek és szülnek gyereket, de nyilván akkor volt egy nagy dömping, aki akart vele élni, élt vele, ezt követően már csak elszórtan a frissen házasodott párok veszik fel esetleg). Ők tehát annyira nem tuningolják a piacot most épp.

Előző írta, hogy pang a turizmus, ez is így van. Az airbnb lakásokat is sorra hirdetik (más kérdés, hogy milyen áron).

Covid, távoktatás, home office: Az én munkatársaim pl már tavasszal felmondták az albérleteiket, legalábbis aki mondjuk egyedül/lakótárssal élt.

És rengeteg a munkanélküli, még akkor is, ha Viktor kétszer annyi új munkahelyet teremt, mint amennyit elvesztettek a hithű alattvalói.

(Mikor a hitelfelvételt intéztem, mászkáltam a bankokban folyamatosan, hát kb kongott az ürességtől az összes, akármikor mentem...)

2020. szept. 4. 08:26
 24/34 anonim ***** válasza:
40%

Lehet lepontozni, de a panellakások ára rohamosan csökken és csökkenni is fog!

Egyre többen rájönnek, hogy élhetetlen és inkább kiköltöznek az agglomerációba egy normális, kertes cs. házba.

A maradék meg leszegényedik, lepusztul és gettósodik

2020. szept. 4. 14:21
 25/34 anonim ***** válasza:
50%
24: Nyilván, csak még a tagadási szakasz van. Panelben is lehet élni, nincs ezzel semmi gond, de nem 30-40M forint az értéke. Az ingyenpénzeket nem számolva, az átlagjövedelmeket tekintve egy élet munkája lenne egy lepukkant panel, marhaság.
2020. szept. 4. 18:34
 26/34 anonim ***** válasza:
66%

A panel, a csórók luxusa.

Aki tehetséges, az "kinövi" és elhúz onnan.

Aki viszont egy panelért képes volt 40-50-60-70-80 milliót adni, az egyenesen nem normális, mert ennyiért már úszómedencés családi házat is lehet venni Bp.-en.!

2020. szept. 5. 15:27
 27/34 anonim ***** válasza:

Aki azt hiszi, hogy nem ennyit kértek egy panelért, itt van kis nézni való:

[link]

2020. szept. 5. 15:30
 28/34 anonim ***** válasza:
0%
Sok sikert az eladásukhoz az ingatlanosoknak XD
2020. szept. 5. 15:37
 29/34 A kérdező kommentje:
Ez azért tényleg elég nonszensz, akármilyen jó a környék. Nincs nagy bajom nekem se a panelekkel, sok évet laktam panelben, télen mindig jó meleg, világos, élhető lakáska volt, szerettem, mondjuk a lakóközösség is normális volt. De azért 50-60-70 millió. Hol élünk már? S valaki kiad ezért ennyit? Mondjuk az meg is érdemli.
2020. szept. 5. 16:02
 30/34 anonim ***** válasza:
46%

Életemben nem laktam panelben, nem is szeretnék, de azért legyünk tárgyilagosak, mert akkor vagyunk hitelesek!

Amiket feltettél, azok ugyan panelek, de NEM AZOK a proli panelek, ez egyértelmű. 80-140 m2-es, 3-4-6 szobás, max 5-10 éves, jelenkori elvárásoknak megfelelő lakások, Pest egyik legdrágább negyedében, vagy Budán a XI-ben.

2020. szept. 5. 16:14
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!