Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mitől mentek le az ingatlanára...

Mitől mentek le az ingatlanárak? Meddig marad vajon így?

Figyelt kérdés
Gondolom a Covid, meg a válság. Vagy esetleg más? Azt látom, hogy Pest kivételével vidéken jelentősen lementek az ingatlanárak, Pécs kertvárosban nézegetek panelt, eddig ott is 15-20 millióért ment egy 2 szobás lakás pár hónapja, 1 éve, most a hasonlók ilyen 12-13 millióért is vannak már.
2020. szept. 2. 00:57
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
80%
Ne izgasd fel magad, Kérdező. Én is el szoktam ezeket a kérdéseket olvasni, sokan válaszolnak hasonló stílusban, "bilibe lóg a kezed" és "te hol élsz??" stb, de tény, hogy bizonyos városokban/falvakban, bizonyos típusú ingatlanoknak mennek le az árai. Én székesfehérváron élek, és házakról nem tudok nyilatkozni, ellenben a lakások (nem az új építésűek!) lejjebb mentek az év eleje óta. Mivel én is most vettem egyet, hónapok óta figyeltem/figyelem a hirdetéseket, és folyamatosan kaptam az ingatlan.com-tól az árcsökkenős emaileket. Természetesen vannak fent még 27 milliós panelek is, de a kutya sem viszi őket. Nyilván a nagy számok törvénye alapján lehet szerencséje egy-egy eladónak, aki ilyen pofátlanul magas áron árulja a putriját, de a számok egyértelmű csökkenést mutatnak, akkor is, ha most én is megkapom, hogy TE HOL ÉLSZ? Természetesen nem 30%-os áresésről beszélek úgy overall mindenre ráhúzva, de a példának okáét, egy eléggé lepukkant 4. emeleti tégla lakást (56 nm) én 21.9-ért láttam először (nem tudom, hogy ez már a csökkentett volt-e), és végül 19-nél tartott, mikor lekerült az oldalról. Könnyen lehet, hogy 18-ért elvitték, ami ha belegondolsz, majdnem 20%-os kedvezmény ahhoz az árhoz képest, amennyiért én először láttam fent.
2020. szept. 2. 15:35
 12/34 A kérdező kommentje:
#11 Áh, dehogy, én inkább jót szórakozom rajtuk. Magukból indulnak ki, azért provokálódnak. :D
2020. szept. 2. 16:16
 13/34 A kérdező kommentje:
Amúgy Pesten, albérlet terén igaz, de ott is megfigyelhető a csökkenés. Haverom keres új albérletet a belvárosban, s igaz, az is horribilis, de felújított szép 2 szobás lakásokat lehet találni 140-150k-ért, ugyanezért az összegért most Angyalföldön, Újpest határában bérel egy nem igazán korszerű 2 szobás lakást.
2020. szept. 2. 16:21
 14/34 anonim ***** válasza:
31%

A rádióban szokott délutánonként lenni ingatlanárakkal foglalkozó műsor, ahol szakértők vannak és adatokkal támasztják alá az árakat, utcákra is lebontva.

Szerintük már eddig is estek 10-15%-ot az árak és tavaszig további kb. 15%-os áresés várható, mivel a panelek erősen túlárazottak voltak.

(Az árak nem változnak -szerintük- a frekventált helyeken, továbbá Budán és a Duna parton.)

2020. szept. 2. 16:42
 15/34 anonim ***** válasza:
76%

Általában a paneltulajok remegnek, hogy visszaesnek az árak és

ők lesznek idegbajosak ilyen kérdésektől.

Azt hiszik, ha lepontozzák a válaszokat, akkor nem fognak majd az élhetetlen panelek visszazuhanni a reális 10 milló körüli árakra.

2020. szept. 2. 17:23
 16/34 anonim ***** válasza:
Kerteshazba lakom es en is latom az aresest, de h elhetetlen lenne a panel az nem igaz (sokuk jobb elosztasu mint a szetdarabolt teglak), es nem hinnem h panel tulajok akik itt haborognak, eleg sok ingatlan kisbefekteto lett az elmult par evben mivel ilyen arnovekedes melett 30szazalekos eves hozamok voltak. De aki tapasztalabb azert mar lathatta ,h az ugy nevezett mania szakaszba lepett a piac. Akiknek most nincs sok teendoje azok az ingatlanosok ok egy szukulo piacon igencsak gondban vannak, tippre oket neveznem meg haborgoknak. Aki okos befekteto az meg dorzsoli a markat h par ev mulva ujra vehet ar alatt (ugyanis az esesknel is van a mania szaksz ellentettje amikor erdemes vasarolni mert alulertekelt lesz az ingatlan).
2020. szept. 2. 17:31
 17/34 anonim ***** válasza:
0%

Több százezren lesznek hamarosan munkanélküliek, zuhan a vásárlóerő, zuhannak az ingatlanárak.

Első sorban az "alsótízezer" által lakott panellakások.

[link]

2020. szept. 2. 17:34
 18/34 anonim ***** válasza:

6-7: Pedig így van (szerencsére), hiába küszködtök. De ez még csak az eleje.

[link]

2020. szept. 3. 15:01
 19/34 anonim ***** válasza:
33%
11: Ezen nem érdemes csodálkozni, napi 5 cikk jelenik meg, hogy az ingatlanpiac ébredezik, helyreáll, beindul stb. Bércikk, bérkomment mindenhol van, csak éppen jelen esetben teljesen felesleges, nem fog befolyásolni semmit, Bp. például a járvány előtt is agonizált. Lesz majd egy 20-30%-os árkorrekció (ez már majdnem meg is van a bérleti piacon).
2020. szept. 3. 15:05
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként én sem értem, miért fájna egyeseknek, ha lemennének az ingatlan árak... Nyilván az embernek szabad álmodozni, de ha józanul belegondoltok, az nem egy szép álom kategória, hogy valami okádék panelban (ami már rég túllépte a szavatossági idejét is) 30 millióért lehet korszerűtlen, távfűtéses pronyó lakásokat venni akár egy megyeszékhelyen, még Budapestig sem kell menni. A magyar lakóingatlanok zöme egy trágya, ez van. Nem éri meg azt a nevetségesen elszállt árat, amit kérnek értük. Arról nem is beszélve, hogy jól hangzik ez a kereslet-kínálat szabályozza mittudomén, de valójában az átlagember végtelen eladósodás esetén engedheti meg magának ezeket a túlárazott vackokat. Persze vállalkozók országa vagyunk, szóval sokan kp-val állítanak be egy 50 milliós lakást is megvenni. Megint másik a CSOK-babaváró-személyi hitel-hitelkiváltás-stb spiráljában úszó és fulladó klasszikus magyar.

Aki fröcsögve üvölt itt virtuálisan, kb az üregében forgó szemekkel, azokat komolyan nem értem. Az, hogy ti esetleg olyan helyen kerestek lakást, vagy új építésűt akartok venni, és stagnálást (sőt akár drágulást) vesztek észre, az nem azt jelenti, hogy ez igaz az egész országos piacra, mert nem.

Az meg, hogy tetováltasd magadra, hogy "nem lesz lakásom": igazi bunkó az ilyen, ezért tart itt ez az ország, ahol.

Inkább logikusan gondoljátok végig, hogy egész egyszerűen NEM érnek annyit azok az ingatlanok, amiket egy éve még 20-30%-kal drágábban adtak. Nem, annyit sem érnek, amennyit most kérnek értük, ettől még lehet, hogy nem mennek lejjebb, de akkor is ez a helyzet.

2020. szept. 3. 16:31
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!