Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Érdekelne mások véleménye ők...

Érdekelne mások véleménye ők mit gondolnak fiatalon hogyan lehetne házat vásárolni?

Figyelt kérdés
Olyan lehetetlen dolognak látom. Még ha keresel 300 ezret is és a szüleiddel élsz és felretudsz tenni 200at úgyis legalább 10 év kell egy házhoz és nem jobb a helyzet ha többet se keresel,plusz bejonnek olyan kiadások amik váratlanul érnek szóval 10 év kéne úgy hogy rosszul élj csak spórolj,hogyan lehetne úgy 3-4 év alatt össze szedni egy ház árát 40 millió ftot pl hogy közben jól is él az ember?

2020. aug. 12. 22:27
1 2 3 4 5 6
 41/60 Beviz Elek ***** válasza:
92%

Az a két véglet amikor keresel havi 250et, nincs mamahotel és albérlet mellett kell összakaparni az önerőt (majd fizetni 20-25 évig a hitelt), fenntartani magadat és akár egy autót is, illetve amikor van saját ház, van autó, tehát 250ből csak a felszínen maradást kell finanszírozni.

Ha 250ből 150et félreteszel, akkor igencsak keményen szárazkenyéren élsz, az autót pedig forgalomból kivonva tárolod valahol. Közüzemi számlák, tv, internet, telefon előfizetés és akkor még nem romlott el semmi.

Az autót megvetted, nem ingyen kaptad, az folyamatosan veszít az értékéből, valamikor sokkal olcsóbban eladod és drágábban veszel egy másikat.

A ház/lakásárak tükrözik a lehetőségeket. Vagy olcsó hely de nincs lehetőség és rossz a fizetés, vagy drága de jobban megfizetnek. Gödön 30milliótól lehet nézelődni, good luck!

2020. aug. 14. 18:57
 42/60 anonim ***** válasza:
Perdze, szeretnéd te ezt látni, hogy mindenki így él, aki ennyit keres, mégis van saját ingatlana a saját pénzéből,és képes félrerakni :) de sajnos hiaba irkálsz ilyen idétlenségeket, nem válik valósággá, a kocsi nincs kivonva a forgalomból, minden nap hasznalom a munkábajáráshoz, 2-3 naponta főzök, havi többször máshol eszünk (étterem, menü, gyorskajálda bármi jöhet). Nagyon sanyargunk :)
2020. aug. 14. 20:07
 43/60 anonim ***** válasza:

ez csak úgy lehetséges, ha valósában több bevételed van. másképp nem jönnek ki a számok.

amúgy a kaja költségét a legtöbb ember durván alul becsüli. ha összead mindent édességet fagyit, gyümölcslé stb. akkor a végén meglepő szokott lenni, hogy nem is egy ezre naponta hanem 1500 inkább vagy még több.

2020. aug. 14. 20:42
 44/60 Beviz Elek ***** válasza:
90%

Lassan összeáll a kép.

Tehát a párodnak volt egy ingatlana amibe te egyszerűen beköltöztél, kettőtök fizetéséből éltek, te igazából tankolod a kocsidat és fizetsz 1-2 apróságot mellette, de nélküle éhenhalnál az utcán.

Nincs ezzel semmi gond, csak ez alapján nem reális osztani az észt hogy mennyire egyszerű fiatalon ingatlanra spórolni segítség nélkül.

Én szülőkkel éltem, 550et kerestem úgy hogy kidolgoztam a belemet, de mivel a környékünkön 30milliótól indultak a házak így azt mondtam hogy köszönöm, ez így elég kilátástalan és nem kérek belőle.

250ből hogy akarsz gondoskodni az életedről?

2020. aug. 14. 20:52
 45/60 anonim ***** válasza:
0%
Nem, a párom költözött ide, a lakásban neki nincs pénze, bár ez mellékes szerintem. A lényeg, hogy bérleti díjat nem fizetünk, de egyébként a családban van ugyanitt, ugyanekkora ingatlan kiadva 60ezerért Kecskemét belvárosa mellett, nem leppukkant környék, tehát ha albérletben laknánk, akkor a 150ezer helyett csak 120ezret tudnék félrerakni a 250ezerből. Valóban nem csupán 250 nettót keresek, mert kapok évi 1x cafetériát (bár szinte mindenki, úgyhogy gyakorlatilag ezzel ti is számoltok). Van még mit tanulnotok a pénzügyekről szerintem :)
2020. aug. 14. 21:11
 46/60 anonim ***** válasza:
69%
lol persze. és nyilván ebből a fizuból vetted ezt a lakást hitel nélkül.
2020. aug. 14. 21:14
 47/60 anonim ***** válasza:

26: Van előtted 22 hozzászólás, amiben le van írva.

El kéne olvasni.

Meg van itt HETENTE KETTŐ ilyen topic, amiben le van írva. El kéne olvasni.

2020. aug. 14. 22:04
 48/60 anonim ***** válasza:
100%

"Én szülőkkel éltem, 550et kerestem úgy hogy kidolgoztam a belemet, de mivel a környékünkön 30milliótól indultak a házak így azt mondtam hogy köszönöm, ez így elég kilátástalan és nem kérek belőle."

Mért is?

Havi 500-at félre tudsz tenni, az évi 6 millió. És nem kell a KÖRNYÉKEN venni és egy EGÉSZ CSALÁDNAK MÉRETEZETT HÁZAT.

Egyedül vagy, 1 főre, fele akkor nm-áras városrészre: kb. 2 év alatt kispórolod a fizetésedből. Mi ebben a reménytelen?

Kiemelten jó helyzetben vagy.

Még budapesti garzont is vehetsz 2-3 évi spórolással.

Hányan vannak ilyen jó anyagi helyzetben Magyarországon?

Hát kb. 1-2%.

A 98% rosszabban van, mégis sajátban laknak.

2020. aug. 14. 22:08
 49/60 Beviz Elek ***** válasza:
89%

Nem, nem számoltunk cafeteriával és egyéb juttatásokkal, egy adott összeget mondtál, nem volt szó mellékesről, nincs honnan mi ezt megálmodjuk.

Nem gondolom hogy sokat kellene tanulnunk a pénzügyekről, inkább neked kellene néha felnézned a kockásfüzetből. Ez nem egészen úgy működik hogy kiszámolod a havi minimumot, aztán beszorzod és kijön hogy 5 év alatt összeszeded az önerőt, 25 év alatt pedig kifizeted a házat/lakást.

A kérdés alapvetően a fiataloknak szólt. Akkor még nem biztos hogy van párod, nem biztos hogy osztoznak a költségek, de ha van párod akkor viszont élvezitek egymás társaságát.

Ha az ember az élére teszi a pénzt, akkor is néha kimozdul hogy ne legyen túl lapos a dolog, néha nyaral, esetleg veszel egy eljegyzési gyűrűt ami nem 2 fillér, tehát az alap költségen felül azért akad más is.

Írtad az autót, lehet hogy 10 évente cseréled, de az akkor 10 évente egy nagy költség amit apránként 10 év alatt raksz össze, emellett van évente adó, biztosítás, pályamatrica, szervíz, tankolás, hogy hozod ezt össze havi 20ból? Egy 20as csak amit eltankolsz.

Megvetted a saját ingatlanod, néha elromlik valami vagy egyszerűen csak újítani szeretnél, haladni a korral.

Ha azt mondod hogy saját ingatlanban 2 fő havi 100/fő amiből megéltek és a maradék megy az egyszeri dolgokra (amik szinte minden hónapban vannak...) akkor megértem, de hogy havi 100/fő mindenre elég az lehetetlen.

2020. aug. 14. 22:08
 50/60 anonim ***** válasza:
40%

42: Azért ez egy olyan véglet, hogy most pottyantál le az égből (nincs semmi családi háttered, pedig még az állami gondozottaknak is van életkezdési támogatásuk és néhány felnőtt, aki segíti őket, esetleg örökség is), és emellett minden szrra szórod a pénzt.

Ezzel szemben az az életszerű, hogy van valami támogatottságod a családtól, és ezeknek a többségét nem veszed meg.

Nem kell 150 E-s albérlet, autó és előfizetések.

Nekem egyedül netelőfizetésem van (3000 Ft), de azt is szüneteltetni szoktam, amikor nincs kifejezett oka, hogy legyen. Nem fizetek olyan dolgokat, amiket nem használok. Pl. most lakást cserélnék, ezért van, mert a neten hirdetek és ott is keresem az újat.

Ha lezajlik, nem fogok netet se előfizetni.

2020. aug. 14. 22:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!