Most vettem egy vályogházat, fújható födémszigetelés érdekelne, akinek van a véleményére vagyok kíváncsi, purhab, üveggyapot, vagy cellulóz, melyiket ajánlanátok?
A vályogházat gyaníthatóan az olcsósága miatt vetted.
Amiket meg felsoroltál azok elég drága dolgok.
Megér neked annyit??
Én ezt tenném fel.
A fújható szigetelés (papír, purhab) a legdrágábbak között van. Sokkal olcsóbban jössz ki ezzel: Párazáró fólia a padlásra és 2-3 rétegben 10 cm kőzetgyapot. Spéci eszközök se kellenek hozzá, 2-3 haveroddal 1 nap alatt felteszitek.
Huzatos padláson érdemes a tetejére páraáteresztő fóliát teríteni.
Az üveggyapot a legolcsóbb, de egyes típusok évek alatt megrogynak. Lehetőleg a "bálásat" használd, 0,5x1 méteres lapok.
Én a födémemet velük csináltattam [link] . Egy kisebb vagyonba került, de nagyon elégedett vagyok. A zárt cellás poliurethán hab egyetlen hátránya, hogy nem UV álló. Ezért még a padláson is külön le van takarva nálam, hogy fény ne érje. De amúgy lépésálló, vízálló, párazáró, légzáró. Megszűnt a lambéria mennyezetem átszellőzése a tetőtérben. És baromi jó hőtechnikai értékei vannak!
Nem csak a fűtés-számlában, de a komfortérzetben is óriási változást hozott.
De ismétlem, kutya drága megoldás.
Ha Debrecenhez közel laksz, eljöhetsz terepszemlére hozzám, szivesen látlak a padlásomon :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!