Gabesz077 kérdése:
Tehetek-e 2x10cm üveggyapotot egymásra?
Figyelt kérdés
Födémet szigetelném (fa gerendás) és 2x10 cm bálás üveggyapotra gondoltam (pl. Ursa) csak nem tudom lehet-e a kettőt egymásra tenni? A felső súlyától nem esik-e össze az alsó?2018. nov. 26. 18:10
1/6 anonim válasza:
Lehet egymásra tenni, de mindenképp kötésbe rakd.
2/6 anonim válasza:
Igen, megerősítvén az első választ.
3/6 anonim válasza:
Ha lamda 0,039 vagy annál nagyobb hővezetési értékkel rendelkezik, akkor az abban használt kötőanyag nem fogja bírni hosszú távon a dupla súlyt.
Alulra vegyél tömörebb s egyben jobb hőszigetelő lamda 0,036-0,033 gyapotot, felülre mehet az olcsóbb 0,042-0,039-es is.
Célszerűen kötésben vagy keresztben terítsd egymásra.
4/6 anonim válasza:
Kicsit berugózik, de össze azért nem esik. Például 20 cm helyett csak 18 cm lesz együtt.
A tetejét érdemes leteríteni valamivel, ami a portól megvédi, de nem PE fóliával, mert fontos hogy páraáteresztő legyen a takarás. Ha van tetőfólia, akkor az már elég.
Én az alsó rétegbe valamilyen nagyobb térfogatsúlyú táblás anyagot tennék. Pl. Multirock, Deltarock, vagy legalább Nobasil. Tudom ilyenkor minden fillér számít, de jobb.
5/6 anonim válasza:
Fólia ide, vagy oda, de sajnos a szigetelést széttúrták a nyestek, ezért le lett takarva pvc fóliával. Arra nem mennek rá, talán utálják a hangját ha szaladgálnak rajta. A lényeg, hogy azóta nem bántották a szigetelést.
6/6 anonim válasza:
* Ja, és Bp. kertvárosában lakom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!