Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Érdekelne mások véleménye ők...

Érdekelne mások véleménye ők mit gondolnak fiatalon hogyan lehetne házat vásárolni?

Figyelt kérdés
Olyan lehetetlen dolognak látom. Még ha keresel 300 ezret is és a szüleiddel élsz és felretudsz tenni 200at úgyis legalább 10 év kell egy házhoz és nem jobb a helyzet ha többet se keresel,plusz bejonnek olyan kiadások amik váratlanul érnek szóval 10 év kéne úgy hogy rosszul élj csak spórolj,hogyan lehetne úgy 3-4 év alatt össze szedni egy ház árát 40 millió ftot pl hogy közben jól is él az ember?

2020. aug. 12. 22:27
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
68%

A slusszpoén az az, hogy azért kell hitelt felvenni, mert mindenki olcsó hitelből vesz ingatlant, ami feltornázza az árakat.

Ráadásul a hitelnek is megvannak a kockázatai. Ha átállunk deflációs gazdaságra a következő 10-20 évben (ami most várható), akkor magasabb lesz a hitel értéke mint az ingatlané. Másképpen fogalmazva, csökken az ingatlanok nominálértéke és nő a hiteled reálértéke. Tehát rosszul jársz.

2020. aug. 13. 07:55
 12/60 anonim ***** válasza:
96%

11.

Előtte még azért sírtak, hogy nagyon drága a hitel.

Ezt le kell szarni, a lényeg, hogy ne albit fizess.

2020. aug. 13. 08:38
 13/60 anonim ***** válasza:
97%

Mondjuk legyen reális képed és elvárásaid. Pl a ház egy kicsit erős kezdés, gondolom nem zsák faluban gondolkozol, mert ott 8 millióért adnak egy palotát is kb.

Én vettem 2 éve egy 15 milliós garzon lakást, akkor már bőven drága volt, lakhatatlan állapotban. Előtte fundamentát gyűjtöttem, illetve a spórolt pénzemet fix kamatozású dolgokba kötöttem le. Sokat nem kerestem vele, de mittomén, évi 100 ezer Ftom lett vele mindig. Amikor az lett elég az önerőhöz (6m Ft volt kb), akkor vettem a kis lakást hitelből. A hitelem havi 60 ezer Ft, nincs ingatlan a környéken jelenleg, ami ennyiért bérelhető lenne, és ha drasztikusan esne az életszínvonalam, ezt akkor is ki tudom fizetni. Viszont nem álltam le, továbbra is fejlődtem, dolgoztam, kerestem jobb munkát, és ha minden számításom helytálló, legkésőbb 3 év múlva előtörlesztem a hitelem. Ha ez megvan, a már teljesen felújított lakásom eladható, valószínűleg sokkal jobb áron és önerő alap lehet egy házhoz pl. Addigra kb a 30as éveim közepén leszek. Bár én valószínűleg csak nagyobb lakást nézek, ház nem érdekel annyira. Nyilván csodás lett volna ha 20 évesen készen betehetem a seggem valahova, de ha nem megy, akkor ez van. Szerintem így se olyan rossz. Ja és ezt full egyedül csináltam, mert én nem fogok senkivel osztozkodni, de ha te nem vagy ennyire szigorú, akkor egy párral mindezen összegek duplán számolhatóak és az idő ezáltal lefeleződik. Szóval pl esetemben ha 12 millió áll rendelkezésre, akkor szinte hitel se lett volna, és a párral talán már rögtön mehettünk volna egy nagyobb ingatlanba.

2020. aug. 13. 08:54
 14/60 anonim ***** válasza:
100%

Igazatok van, de az egyetlen kérdés valóban az, hogy egyedül minek 40 millió forintért házat venni?

Én is egyedül vagyok, én akkora házban gondolkodtam eleve ami egyszemélyes, mert én egyedül is képzelem el az életet, de részletkérdés ez utóbbi, 2 ember is elfér ebben a házban ha az egy pár, mert egy pár az még mindig kvázi csak 1 ember, ha van egy gyerek, na onnantól vagytok többen.

Úgyhogy eleve nem 40 millióról indult a történet, külterületen vettem, mégis a városhoz közel (2 perc kocsival). Emiatt is olcsóbb volt az ingatlan, aztán erre költöttem és költöm is a megspórolt pénzt. Szóval így... de ezt más is leírta már előttem, hogy így lehet.

Úgy, hogy közben jól is élsz, úgy sehogy, és mi ne legyen még evidens és mindenki számára elérhető?

Tehát így indul neki az életnek ma egy 20-onéves, hogy 3-4 év alatt szeretne saját házat(!) magának, egyedüliként és ez legyen önerőből, ne hitelből és miközben e 3-4 év alatt erre az összegre szert tesz, akkor is éljen jól és egyáltalán éljen? Szóval legyen pénz benzinre, autóra, legyen pénz ruhákra de ne kínaira, cipőkre, bulikára, piára, koncertre, fesztiválra. Mondj már egy, egyetlen egy olyan országot ahol ez evidens! Volt egy hasonló kérdés, ott azt írták a kérdezőnek, hogy menjen külföldre és azt is, hogy ez máshol sem sikerül a lakosság elsöprő többségének, mire Ő azt írta, hogy Ő itt él és itt is akar maradni és k... nem érdekli az, hogy máshol ez miként van, ami jogos, csak ha Mo-nál jóval gazdagabb országokban sem megy ez az elképzelés, akkor itt hogy valósulhatna meg? Végképp irreális elvárás ez!

Ez a kesergés, ami ma a fiatal pályakezdőkre jellemző, ez nem tudom miből fakad, hol a p...ba mondták és ki a f..m mondta nektek azt, hogy az élet az úgy vagyon, hogy kiszabadultok a suliból, elmentek dolgozni, lesz lóvé, éltek majd végre és emellett gyűlik majd a pénz is, pár év alatt meglesz a ház, az autó, a jólét, a férfi vagy az asszony és minden OK, nyaranta irány a tenger és ha kipihentétek magatokat rendesen, akkor unalomból születik egy gyerek, de mire kijön a gyerekszoba már berendezve és minden heppi. És szüleid esetében ez így történt? Szóval onnan a példa, hogy ennek így kell mennie? Ne őrjíts már meg. S amúgy szüleid milyen utat jártak be? Azzal tisztában vagy, és esetlegesen nagyszüleid?

Anyám munkásszállón lakott fiatal éveiben, aztán a párjával albérletben, majd vettek egy lerobbant házat, amit ma úgy hívnának, hogy bontásra ítélt, és odaköltöztek, a semmibe, hogy az albérlet árát is megspórolják és tudjanak vele haladni, nem volt semmi, egy konyha ami lakható, építettek fürdőt, WC-t, és a szobát is lakhatóvá tették, közben már megvolt a gyerek, szóval a gyerek előbb volt, mint A szoba, nemhogy a gyerekszoba!

Aztán sikertörténet volt, hisz a ház ugyan meglett, de elváltak, az okait nem részletezném. A házat eladták, a fele sz-rt sem ért, ezért mindketten albérletbe mentek vissza. Ma mi történne, a mai értékrenddel? Felélnék a házért kapott pénzt. A pénz nagy része félre lett téve, a férje viszont felélte, a mai napig nincs semmije, nyugdíjas, albérletben él, de dolgozni jár, mert nem elég a lóvé. Apám külföldön dolgozott sokáig, majd hazajött, mert elvált, a szüleinél élt 30 évesen is, megismerkedett anyámmal, nem az volt, hogy anyámhoz költözött az albérletbe, anyám (testvéremmel) költözött apámékhoz, a nagyszüleimhez, a "nappaliba". Mindez azért, hogy tudjanak többet félretenni. Eztán vettek a közelben egy akkor már 60 éves parasztházat, szintén mai szemmel bontásra ítélt állapotban. Apám mellé épített bontott faanyagból egy "bódét", abból lett egy "nyárikonyha" amiben főztek, mosakodtak, aludtak, mert odaköltöztek, hogy menjen jobban a munka és a továbbiakban apám szüleit ne terheljék. Én közben megszülettem. Hozzáépült egy szoba a házhoz, hogy nővéremnek legyen szobája, így már volt szobája mindenkinek, egy nappali, egy fürdő (is kialakításra került) és egy főzőfülke. A tető cserélve lett. Minden feladathoz 1 szaki jött, és apámék voltak a segédmunkások, anyám is ugyanúgy keverte a maltert, hordta, lapátolta a sittet, mindent ugyanúgy, mint egy férfiember. Így lett otthonunk. Aztán ezt eladták, vettek egy szerkezetkész de új építésű házat és az őrület kezdődött elölről, ismét mindent maguk és egy 1 szakember felügyeletében és annak keze alá. 45-55 évesek voltak mire ez elkészült.

2020. aug. 13. 09:00
 15/60 anonim ***** válasza:
100%
Mi olcsón vettünk kis méretű házat falun, megyeszékhelytől 10 km.3 évig takarékoskodtunk és 1 millió személyi kölcsönt vettünk fel hozzá.4 év alatt teljesen felújítottuk.
2020. aug. 13. 10:45
 16/60 Beviz Elek ***** válasza:
86%
Külföldre költöztünk, rá 3 évre beköltöztünk a hitelre vett házunkba, ha nem történik semmi katasztrófa akkor 11 év alatt kifizetjük. Már csak 9,5év van hátra...
2020. aug. 13. 11:56
 17/60 mindentudó99 ***** válasza:
82%
Pár év alatt összejön az önerő. Aztán hitel. És nem 40 millás hàz kell. Ennyi a titok más így csinàlja.
2020. aug. 13. 12:10
 18/60 anonim ***** válasza:
27%

Még van egy titok, amit még IDE nem írtak, viszont hetente KÉT ugyanetémájú topicba leírnak hetente többször: MINDIG volt, van és lesz állami támogatás lakásvásárlásra. Azt kell felhasználni.

Legutóbb a Lakáskassza volt.

Most a CSOK van.

Ha te 25 év alatti vagy és van legalább egy 25 év alatti testvéred, akkor menjetek nappali oktatásra, és a szüleitek vegyék fel a CSOK-ot: menjetek nagyobb ingatlanba állami támogatással! Legyen külön lakrészetek!

2020. aug. 13. 18:26
 19/60 anonim ***** válasza:
75%
#18 írnál még erről a csok dologról? azt hittem az csak valahogy kis gyerekeknél van, de lehet felnőtt gyerekeknél is?
2020. aug. 13. 22:53
 20/60 anonim ***** válasza:
75%

19: Google: CSOK.

Minden vagyoni, anyagi természetű törvény gyerekként kezeli a nappalin tanulókat 25 éves korig.

2020. aug. 13. 23:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!