Akik így vettetek házat/lakást, hogy oldottátok ezt meg?
Énn kb. 4x annyit keresek, mint a feleségem, természetesen közös a hitelünk és a kassza, 50-50% a tulajdonrészünk és soha egy percig sem érdekelt a dolog, hiszen egy csapat vagyunk, azért dolgozok, hogy együtt boldogok legyünk. Van egy gyermekünk, ha elválnánk csak az érdekelne, hogy ők normálisan éljenek tovább. Szerintem ez a normális azzal szemben, akit elvileg egy életre választottál párodul. Ugyan mit csinálna ha egyedüli tulajdonos lenne a lakásban?
Nekem is az a véleményem, hogy ilyen feltételek mellett azzal buksz a legkisebbet, ha most szállsz ki.
11: Már ez nagyobb baj, mint a mostani.
Legkésőbb itt kapcsolhatott volna benned be a vészlámpa.
Ez kihasználás, élősködés.
Nem is értem, hogy mentél bele.
Lehet anyagias vagyok, de nekem sem tetszene az 50-50% az én esetemben.
Ami a következő: nekem van kb 20 millió megtakarításom mert már egy ideje házra gyűjtök, jelenleg nincs párom. Ha találok valakit és elhatározzuk felvesszük a 10 millió babavárót és 20 megtakarításommal veszünk egy új házat fűtés készen, a kulcsrakész kb 5 milliót meg a párom adja megtakarításból szerintem ez nagyon nem fele-fele arány. Mivel a hitel már közös azaz 5-5 millió, ez forintban kb 25-10. Százalékban pedig kb 70%-30%. Viszont ezt az egészet illene előre megbeszélni, és fordított helyzetben is jogosnak tartanám ha én kapom a kisebb részt.
pl: én adom a 20 milliómat, párom meg örökségből beletenne 40-et..
23-as, és akkor a feleséged, akit holtodiglan választottál, mivel kevesebbet adott bele, 30% a tulajdonrésze, nem használhatja csak a kis hálót meg a konyhát? Részesedés alapon a nappaliba nem mehet be? Vagy mit kezdesz a papíron 70%-oddal?
Babavárót vesztek fel, születik 2 gyereketek mondjuk. Válás esetén kirakod őket egy másfél szobás panelbe, mert ennyi volt az asszony része?
Nyilván nem kell álomvilágban élni, sok a válás. De ha valaki így indul neki az egésznek, nem szeretettel, bizalommal és odaadással, az be is fogja teljesíteni a sorsát. És többet veszít, mint a pénzkülönbség (a gyerekekről nem is beszélve).
19: Magyarországon nincs ilyen.
Ilyen esetekben nem az asszony kapja, hanem a gyerek. És mivel a nőnél marad a gyerek, mert a férfi az esetek többségében nem is akart a gyerek gondviseléséért perelni, a lakhatási lehetőség is nála marad, mivel a gyereknek gondviselő kell, aki vele lakik.
De a férfit ki kell vásárolnia az ingatlanból a nőnek akkor is, nem kap tulajdonjogot, sokszor el se költözik a férfi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!